Румен Христов: ГЕРБ-СДС сме единствените десни в парламента

Той отново ще се кандидатира за председател на дясната формация
8 дек 2021 10:41, Анисия Иванова
65

Коалицията ГЕРБ-СДС ще продължи да съществува в този формат. Това даде се разбере преди дни председателят на СДС Румен Христов. В студиото на "България сутрин" той обяви, че решението за продължаване на коалицията с ГЕРБ е взето на Национален съвет и важи за 47-ия парламент.

"Всички формации, които участвахме в 46-ия парламент, не се представихме според очакванията ни. Имаме отстъпление най-вече по отношение на преференциите, поради много сложното гласуване на тези избори. Имаме загуба само на четирима депутати спрямо предишното НС. Останахме единствените десни в парламента", заяви лидерът на СДС.

Той призна, че в партията е имало гласове за отделяне на СДС от ГЕРБ, но на ниво ръководство не е имало такива съмнения. Електоралният принос на СДС е от порядъка на 50-60 хил. гласа. Те може да достигнат 80 хил., но не са достатъчни за самостоятелно явяване на избори, стана ясно още от думите на Христов.

"Не крия, че нашите партньори в Брюксел смятаха, че трябва да се обединят двете формации. Ще бъдем конструктивна опозиция, няма да има самоцелни атаки срещу управляващите. Ще бъдем много сериозен коректив. ГЕРБ управляваха 11 години, ние имаме опит като управляващи и опозиция. Трябва да говорим за ляво и дясно, защото това е идеология, това са политики - ще коригираме политиките на ляволибералите", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Христов обяви, че отново ще се кандидатира за председател на СДС. На мнение е, че има парцелиране в новата структура на министерствата. Според него наличието на зам.-министри от другите формации, каквито обаче ще липсват, би означавало по-миксирана политика.

"Министър-председателят едва ли ще успее да огрее навсякъде. Винаги министърът носи отговорността, без значение дали ще има заместник-министри от всички формации. Беше добре да имат хора с опит от гледна точка на парламентарната процедура. Председателят на парламента е млад човек. Желая му успех, но можеше да има поне един мандат в парламента. Времето за обещания приключи, няма да им е лесно. 47-ият парламент няма да изкара целия 4-годишен мандат", каза още Христов.

Той изрази притесненията си от събирането на всички електронни услуги на едно място и се обяви категорично за "зелените сертификати" за влизане на депутатите в сградата на парламента.

"Ние не сме "За" задължителен "зелен сертификат", може някои депутати да не може да бъдат ваксинирани. Това важи за цялата страна. В България сме под 50% ваксинирани и това смущава ЕС от гледна точка на последиците за здравето и икономиката. Против задължителното ваксиниране сме", настоя лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Този е Пишат герберски.
26
0
 
1
 
! Отговори
с тоя акъл преди 2 години
До ПРАВ Е РУМЕН!И твоята не е лесна!
25
1
 
8
 
! Отговори
оксиморон преди 2 години
Червени-десни! 45 години не скачаха, след 10-ти ноември веднага демократи...
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десни?Хахахахаха!Тоя е полудял!
23
1
 
16
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Руменчо измамника ли тръгнал да се слага за десен!С такива десни не ни трябват леви!
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС бе уродливото отроче на марксиста Желев и мафиота Луканов, структура създадена да легитимира превръщането на комунистическата номенклатура в нова капиталистическа класа. Изначално СДС бе бъкано от хора на ДС и бе умело направлявано от тях. СДС отдавна е мъртво, но комуниста и мутромилиционер Борисов си го закачи на ревера с надеждата да излъже някй и друг от последните заблудени седесари. ГЕРБ скоро ще е свие до онова, което бе СДС преди да кацне на ревера на Борисов.
21
0
 
14
 
! Отговори
334 преди 2 години
Ако постоянно го повтаряш, може и да си повярваш.
20
1
 
17
 
! Отговори
дедо ми преди 2 години
Вие сте единствените " лесни", а не десни. Като видите пари и сте съгласни.
19
2
 
19
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
СДС се превърна ,във винетка , залепена върху стъклото, на джипа на Бойко. Дава му право ,да кара в дясната лента.
18
14
 
2
 
! Отговори
ПРАВ Е РУМЕН! преди 2 години
Наистина коалицията ГЕРБ-СДС са единствените българи в парламента, останалите са путинистки и етнически партии. Това е достатъчно през пролетта, когато комунистите и турците избягат от парламента и се укрият от закона /защото Кремъл ще изчезне/ единствените българи в парламента да съставят най-после българско правителство с президент Едвин Сугарев и премиер Момчил Дойчев.
17
2
 
14
 
! Отговори
МП преди 2 години
Хм ..Десни! Единственото което ви обединява и което е Вашата идеология е далаверата. ГЕРБ бяха създадени с тази цел а Вие -люспите от някогашното СДС се присъединихте с цел далавера.Кътните Ви зъбки знае народа ама Вие се мислите че ще Ви се размине. След този парламент никой никога вече няма да чуе за СДС
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах на Бойко сикаджията пуделчето то било дясно,смях! Тоя как не го е срам да се показва по телевизията, за 20 стебърника пл ю на СДС.
15
2
 
10
 
! Отговори
Бай Хай преди 2 години
Тоя мишок явно играе за последно 10.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и БСП са дясна партия, все пак да не забравяме, кой въведе плоския данък.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се присламчиш към един доказан крадец,за да защитаваш чекмеджето му и да намажеш каквото можеш е срам и позор за всяка партия,но най-много за СДС или каквото е останало от нея.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си толкова десен,колкото аз съм на левия бряг.Ти и остастъците от автентичното СДС петните името на тази партия и погубихте надеждите на милиони хора.Жалки сте.
11
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
Руменчо , ти си срам за СДС и си *** на един селски хитрец и прикрит комунист !
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма леви,няма десни.Има честни и нечестни!!!
9
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Денси? Вие няма ли да спрете да се подигравате на хората бе??!! Десни били. 90% сте бивши комунисти, начело с вожда ви! БСП не са толкова комунисти, колкото ГЕРБ. Най-малкото за това, че корнелия е много по-млада от ББ. Да го питам аз по негово време кой и как влизаше да учи в Симеоново, па макар и за пожарникар!!!!
8
6
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Има нещо вярно в това, че само те останаха десни