ЕК с 43 забележки към плана ни за възстановяване и устойчивост

Две от тях са сериозни
9 дек 2021 17:00, Нели Христова
74
ЕК с 43 забележки към плана ни за възстановяване и устойчивост
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов потвърди, че ЕК има 43 забележки по пана за възстановяване и устойчивост.

Две от тях са сериозни и те са свързани с енергетиката и върховенството на закона.

По време на блиц контрола в НС Пеканов заяви, че няма притеснения по отношение на въпросите, които Брюксел поставя:

"Реформа на БЕХ, която да адресира проблема с кросубсидирането вътре в БЕХ, което се вижда като проблематично от страна на Европейската комисия. В сферата на върховенството на закона мисля, че много ясно съм го обяснявал няколко пъти: трябва да се засили контролът, да се даде възможност да се разследва главния прокурор. Европейската комисия иска в по-голям детайл ние да ги обясним. В тези преговори ние се опитваме да оставим именно такава гъвкавост, за да се случат тези реформи по най-добрия начин".

От Европейската комисия отказаха да коментират за БНР информациите по българския план за възстановяване и устойчивост.

"Оценяваме плана и на този етап се ангажираме само със страните членки", заяви говорителката на Европейската комисия Ариана Подеста.

"Комисията не коментира различния обмен на мнения със страните членки", допълни главният говорител Ерик Мамер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другите страни членки изхарчиха парите и забравиха. Ние още не можем да напишем домашното. Трагедия.
33
3
 
31
 
! Отговори
важно е преди 2 години
Да си завършил харвард, а дали ставаш е друг въпрос. Млади, красиви и почти толкова умни. Горко на този народ
32
6
 
34
 
! Отговори
ПЛАНА- Е НА КАЙМА.. преди 2 години
АМИ ТО С ВОЕННИ - НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА...... ГАДЕВ, ВЪРВИ СИ, НЕКАДЪРНИК..!!
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'кирчо и асенчо', както ги наричат онези, които си пиха ракията снощи с тях...някак си още нямат правителство и са на фаза преговори по общи въпроси. така че предните и по-предните следва да обясняват на ЕС 'какво точно е искал да каже авторът' :). а съставянето на правителство е още наникъде. макар че..като знаем нивото на българските ни 'експерти'. нищо чудно въпросите на ЕС да станат и повече от 43 след 6 месеца :)
30
5
 
30
 
! Отговори
A преди 2 години
Отличен 6 за новите калинки! Много добре свършена работа!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези кой ще им спре парите поради това, че не спазват свободното движение на хора в ЕС?
28
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджиите си мислят, че катто сипват на сегашните народа ще ги върне буахахах. Може да не са сегашните, но вие сте история набийте си го в кратуните.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
маса експерти по планове за възстановяване сме имали, като гледам коментарите :):)а за затварянето на въглищните централи - това го подписахме през 1997г. с протокола от Киото. тогава нямаше ни цар, ни станишев, ни борисов, ни радев. така че по-скоро се запитайте КАКВО са правили ВСИЧКИ правителства за 24 години по въпроса, КЪДЕ са новите инвестиции в електричество и газ; КЪДЕ е обновената ел. и газ мрежа; КЪДЕ е преквалификацията на миньорите и новите работни места. Това питат в ЕС :)
26
1
 
31
 
! Отговори
Джродж Вашингтон преди 2 години
Кириле, Асене, за такива грешки от Харвард изключват!
25
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ясно Кой управляваше последните 12 години? Вие много нагли бе до оня ден се оправдавахте с тройната коалиция, а сега се правите, че нямате нищо общо с плачевното състояние на страата по всички направления. Чак и иронии правим Бойко е винове. Ми да тиквата е виновен, ама и ние сме виновни, че търпяхме тази мутра да краде 12 години.
24
2
 
25
 
! Отговори
Пари нема-двйствайте преди 2 години
Истаната е че Европа пари на червени сополи не дава, дори и да са хамерикански неолиберали
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За колко години вече 1 евро не съм видял от прословутите еврофондове, както и моите близки, а не е да кажеш, че не сме кандидатсвали, все едни и същи папка, а ние само обираме негативите от ЕС. Вече дори свободното пътуване е история.
22
1
 
33
 
! Отговори
Честита промяна преди 2 години
Какъв герб бе каиш, нали затова се забави плана да могат тези диванета да го прекроят както радеф иска. Много лъжете, но всичко излиза на показ.
21
3
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Чети по внимателно! Излагаш се!
20
22
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
E нали ГЕРБ управляваха добре - Видими Реузлтати 10 години в упрвалението на държавата, а ЕК има 43 забележки към България - смятатйте и колко са управлявали !?Май по скоро си управляваха джобовете и е редно да се установи дали има депутати от ГЕРБ, чиито парични средства надвишават заплатите им докато са били в Парламента, а тези дето са получвали държавни поръчки да се разследват - ясно е че има злоупотреба с власт на бившите управляващи!
19
2
 
22
 
! Отговори
you преди 2 години
Кво стана бе харвард нещо се оака и ти,нали всичко щеше да е ок....до изборите!Нищо неразбиращите от политика Кирчо,Асенчо,Пекана,Нинова,Атанасов и начело с Румбата към светло бъдеще.Напред!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС има типична политика като към африканска страна дават се пари на вождовете, но само при положение, че унищожим всяка ундустрия и ограничим бъдещото развитие, вождовете папкат, а народа гладува и в резултат ие си станахме държава от третия свят.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпочитам да съм ТЕЦове на въглища и с ток отколкото да съм със зелени перки и да тъмно и студено без.
16
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забележките ще бъдат коригирани и плана приет.Е,трябваше новите да бъдат по-безкомпромисни към шефа на БЕХ-некадърното протеже на ББ,който оплеска всичко в енергетиката,но и това ще се поправи.
15
11
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До Армагедон ... "Бате ви" договори средствата за България и планът му щеше да мине, ако не беше се изсипала мутренската сюрия на фигуранта, след което България изпадна в своето безвремие и пълна несъстоятелност, а "промяната" се превърна в Подмяна на демокрацията и европейското ни развитие, сега ще гледате към европейските пари през кривия макарон на радевата Хунта през който и Крим се вижда като "руски" ... !!!