Георги Гьоков готов да иска съвети от бивши социални министри

Новият министър от 30 години се занимава със социалната сфера
23
Георги Гьоков готов да иска съвети от бивши социални министри
Снимка: БГНЕС

"От 30 години се занимавам с неща в социалната сфера, познавам системата и експертите, затова няма да ми е трудно при избора на екип. Не бих се съобразявал с партийната принадлежност, а с експертизата, която имат хората в социалната сфера. Бих търсил съвети и от бившите социални министри, включително и от тези на ГЕРБ. Всички назначения ще преминават през сериозни проверки от ДАНС, НАП. Неслучайно мотото на този кабинет е "Нулева толерантност към корупцията". Това каза пред БНР Георги Гьоков, кандидатът на БСП за министър на труда и социалната политика.

По думите му обединението на четирите партии е било сложно, но от гледна точка на желанието на българите да имат стабилно управление коалицията не е необяснима:

"Всеки направи своите компромиси и със своето его, и със своята политическа неотстъпчивост. Затова смятам, че коалицията е логична", посочи той..

В предаването "Неделя 150" Гьоков коментира, че "политическото говорене и експертните решения нямат общо".
"Затова атакуването на нещо, преди да си видял как действа, не е добра практика, но се ползва от опозицията", каза той и добави, че няма притеснения от записаното в коалиционното споразумение.

Според него няма основание Корнелия Нинова да се оттегля от поста вицепремиер и министър по икономиката и индустрията (ако гласуването на правителството мине утре), в случай че не остане лидер на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Гьоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
това ли е новото лице на бсп позор за вас
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Да, 10% увеличение, но само на държавните администратори, които уж щяха да съкратят с 30%, но вместо това направиха най-раздутия кабинет, поне 400-500 човека с зам, председатели, министри, съветници без да броя обслужващите секретарки, шофьори, деловодство. Мното глана рода, много нещо.....
17
1
 
6
 
! Отговори
не е преди 2 години
До Анонимен 17 Този беше директор на бюро по труда дето слагаше табелките на Масларова по вратите на кабинетите по 8000 лева парчето!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Гьоков да не е от братята Гьоков,дето шиеха мъжко бельо?
15
4
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Ако някой знае какво точно работят в т.нар. Министерство на труда и социалната политика нека сподели. Министерския съвет гласува размера на пенсиите, на заплатите на социалните помощи и пр. Тоест едно излишно министерство. Спокойно може да бъде понижено в отдел към министерството на финансите.А този Гьоков ще е поредния който поцял ден ще върти синджира и намества "макарите" за тлъста заплата и привилегии.
14
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Кире, Асенчо, това ли ви е промяната? Да назначите за министър на ТРУДА, човек който цял живот не е работил? Освен ако не считате подпирането на бюрото и *** на определени части от анатомията на мумията Масларова за работа?!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали изчегъртвате "порочната система ГЕРБ", какви съвети? Няма да ги получите, нито подкрепа за това популистко правителство.
12
4
 
7
 
! Отговори
Масларова преди 2 години
Ще те посъветвам как да намажеш дебело филията... а после свидетелите ще се изпарят бързо като финикийци!
11
4
 
14
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Този некадърник беше дълги години несменяем директор на Бюрото по труда в Стара Загора, дори и при ГЕРБ. Най-важната му задача беше да осигурява социални помощи на един електорат със специфичен отенък на кожата. После взеха да го нагласят за депутат. Сега вече и министър....Както са казали хората живот на ролкови кънки! Да Ви е честит!
10
7
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Типичен некадърен социалист с два пръста чело, те ще му казват какво да прави, той ще прибира заплатата и комисионните, също и малък Шошо сикаджията, който си няма и хал хабер от земеделие, но какво да се прави, нали искахте промяна - на ви промяна !
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП бушон на ПП и Радеф!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г. Гьоков - пенсионерите няма да вземат по малки пенси - прочетено тази сутрин. Сега -Георги Гьоков готов да иска съвети от бивши социални министри. От бивши министри съвети за по ниски пенсии ли да се разбира или да не вземат по малки пенсии.Що за министър? Г-н министре уктиализирайте старите пенсии с по висок процен от тези отпуснати през последните 3-4 години и без уравновиловка.
7
1
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Надбавката се дава на всички пенсионери. Пенсиите се изплащат от 7мо число всеки месец.
6
4
 
10
 
! Отговори
Наздраве преди 2 години
Непременно Масларова за зам. министър. Няма страшно от проверки. Спецов знае как да ги проверява и всички са чиста вода, ненапита. Като него самия.
5
5
 
14
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
.... И ТОЯ иска акъл, как да управлява. ХАХАХААА...
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора надбавката от 50/120 лева на всички пенсионери ли се дава и от кога до кога. Моля ако знае някой да обясни.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЬОКОВ- В ГЕРМАНИЯ ИНФЛАЦИЯ 5.9%, В ПАРЛАМЕНТА Е ГЛАСУВАНО ОТ ЯНУАРИ ДА СЕ УВЕЛИЧИ МИН ЗАПЛАТА ОТ 1580ЕВРО С 25%- И СТАВА 2000 ЕВРО, ТУК ЕДВА 10%- ЗАЩО, НЕКАДЪРНИЦИ ЖАЛКИ!
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като от 30 години се занимаваш със социалната сфера,за какво ти е помощ от другите?Молим ти се,само не от Сачева.Не пускай вълка в кошарата.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това шега ли е??? Съвети от министри които не са направили нищо добро докато са били такива не трябва да се приемат.