Кирил Петков: Запазваме позицията на България относно РСМ

Новият тон обаче ще е по-конструктивен
13 дек 2021 18:34, Нели Христова
30
Кирил Петков: Запазваме позицията на България относно РСМ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В разговорите ми с другите министри виждам същата голяма мотивация за постигане на целите в коалиционното споразумение. Над 90% имахме общи идеи как това да стане. Това заяви пред БНТ в първо интервю като премиер Кирил Петков.

Първото нещо, което да стане в парламента - новата енергийна комисия, да бъдат прегледани хората с изтекъл мандат в КЕВР. Енергийният министър да предприеме първи стъпки, за да не излизат битовите потребители на свободния пазар, каза Петков.

Не може един малък ресторант да трябва да посреща всеки клиент със зелен сертификат, а институция като МС да няма същия стандарт. Аршинът трябва да е един и същ, допълни премиерът Петков.

Ревизията на плана за възстановяване и устойчивост - нашите европейски колеги ясно ни казаха, че не се съгласяват да има роля в прокуратурата, над която е само Господ. Независимо какви са стъпките в посока правова държава, всички се обединихме, че Иван Гешев бихме го призовали, въпреки че има независима от нас власт, бихме го призовали да си подаде оставката, той се е доказал, че не е способен да даде това правораздаване и прокуратурата да работи по този начин, по който очакват българските граждани. Докато нямаме правосъдие и всеки да се чувства, че е равен, всичко други губи смисъл, заяви Кирил Петков.

"Ние запазваме позицията на България във връзка с изискванията към Република Северна Македония, но ги надграждаме. Новият тон ще е по-конструктивен и ще набляга на общите неща, които може да спечелим, а не само на проблематичните казуси", заяви Петков по темата Северна Македония.

Достатъчно време загубихме. Това ще бъде основен приоритет на министъра на външните работи. Ще отстояваме българската позиция абсолютно по същия начин, просто трябва да разширим обхвата на комуникацията и да предефинираме какво означава добри съседи, заяви Кирил Петков.

Първото заседание на МС ще бъде утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФАКТЖивотът не свършва защото е вечен. Може би имате предвид земният живот ? :) Може би нямате знания в духовната област ,двете са свързани като цяло и всичко е част от Вселената а в нея нищо не се губи. Смъртта показва че животът е вечен продължава.
24
1
 
2
 
! Отговори
Радев за смях преди 2 години
Никой не поздрави Радеф за преизбирането му, но Кирил Петков като министър-председател всички го поздравиха още на 5-тата минута...
23
0
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Докато промените продължават животът на милиони българи ще свърши.
22
0
 
2
 
! Отговори
Лъже мръсникът, преди 2 години
преяжда с луканка. Така както с лекота излъга и за двойното гражданство.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До akudд Сега не е Кремъл, а ЕС и НАТО притискат България да признае македонски език, маке азбука и т.н. През 1944 г. бомбят София докато не извади войската от Скопие и Солун.
20
0
 
1
 
! Отговори
баба Ленче преди 2 години
Тая мотивацията няма общо с оная мотивация, която не ти дава мира, не ти дава място да си намериш, докато не решиш задачата. Тия повечето са лай на. Като ги намокри дъжда и ще се спихнат. Ето Самоков, свлачищата, наводненията. Наследството на Служебните тепърва ще се надига. Ама някак не може да ги ковладиш. Да ги видим колко им трае джигеро да мълчат и да дърпат. Щото Народа сега чака действия. Приказките оттук нататък може само цепки по устните да родят.
19
3
 
4
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Като ги слушам тия от новото правителство, а бе много напомпани бе. От къде това самочувствие! За целите, които си поставят трябват пари, много пари! На тезгяха май е македонската сделка?! Понамирисва на национално предателство...
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като видях, че министър на здравеопазването ще е фармацевт, а не лекар, нещата се изясниха. Преди около 15г в Украйна министър на здравеопазването стана една ***-фармацевтка притежател на верига от аптеки. Първата и работа беше да пробута закон, разрешаващ продажбата на "леки" наркоуспокоителни. "Горката" не е знаела, че ще се пръкне ковид.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тая прокуратура,истанбулска конвенция и РСМ !!! Стигааа ! Това ли е най -важното ??? Или плачевната социална политика,икономически стандарт,бедност,демогравски срив,инфраструктурен нокдаун ?Пътят София-Варна е като гробище! АМ Хемус е жизнено важна.Пенсионерите нямат пари за лекарства.Инфлацията удари 200%.Пълно с бюрокрации и некадърност по институциите.Ако си платиш данъка онлайн,а жена ти го плати в някой клон-край,няма връщане на парите.Няма кой да ти каже,че е платен....
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво толкоз К се лензи на Гешката. Нали последният навря в *** г-з Черепа. Оня седи 2г в Дубай, където не става за живот, а само за екскурзия. Последният разчита да се прибере на бял кон в Бг при новата власт. Лошо му е там, в тубата има интервю с него, изглеждаше много нещастен.
15
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Кире, и твоята позиция ,и тази на Кокорчо е да стоите разкрачени, и каквото ви нареди Фелдфебела, да слушкате,да се усмихвате/или кокорите/! Само като споменеш името на Гл.Прокурор, и на челото ти блесва надпис..."Продадено"! С това сервилнечене на Господаря на машинките, съвсем скоро ще се ...разшлякате!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната,но промяната не винаги е към по добро племе невежо такаче имайте едно наум,последния останал на територията да не забрави да изгаси тока!!
13
2
 
6
 
! Отговори
Засега Кико преди 2 години
Засега!Като гледам,няма много да устискаш!После обяснения,като за поданството!
12
4
 
8
 
! Отговори
akudд преди 2 години
с. макединия е създадена 1944г. от кремъл за да ни е камък в обувката(не камъче, а камък) те пишат на кирилица а инак може да си говорят на каквото искат след 1944
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползването на електроенергия и на другите енергийни продукти от енергийните ресурси би трябвало да е социална придобивка и за производителите на продукти от стопанството не само за битовите потребители,които бяха отнети заедно с другите придобивки след 10 ноември 1989 год,като начална дата която още се помни.
10
5
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Смяна на тона и надграждане са доста разтегливи понятия и практически може да означават завой на 180 грд. ПП и Кирчо да не забравят, че 70% от българите не са гласували. Да не вземат да гласуват с бюлетина тип паве, аналогово.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За чиска на съдебните и Гешев трябва да се отмени конституцията или нова. За Македония трябва да се отменят или променят доста международни договори Нойския и др.. Много работа има Петков а той говори само за някакви козметики, но проблемите си остават. За АЕЦ Белене нищо а реакторите гният, а за демографската катастрофа съшо почти нула освен само някакви данъци, но като е безработен няма пак нищо.
8
3
 
3
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
И да си подаде оставката, ще дойде друг главен прокурор, над когото пак ще бъде само Бог. Навсякъде властине са три, а у нас са пет.
7
6
 
13
 
! Отговори
сс преди 2 години
Киренце, пусни макетата и си подписваш края на кариерата.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов правеше ангажименти и пред турското посолство .