Димитър Аврамов от ДПС сам се отказа от имунитета си

Той е подсъдим за търговия с влияние
35
Димитър Аврамов от ДПС сам се отказа от имунитета си
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов сам се е отказал от имунитета си. Той му беше поискан от главния прокурор Иван Гешев по настояване на спецпрокуратурата.

Аврамов е бил уведомен за това и е депозирам отказа си от имунитет, съобщи председателят на НС Никола Минчев.

Народният представител е подсъдим за търговия с влияние, като "главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер".

Аврамов, който започна депутатската си кариера в ГЕРБ, е подсъдим за това, че през 2012 г. поискал от бизнесмена Светослав Илчовски сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица - директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана и началника на РУП-МВР в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Извинявай,но не си пораснъл или пък се правиш на "шматтка" ...Аврамов си е чист гербист...той косено е към ДПС,НО ПРАЯКО е към Бойко и ГЕРБ.... дпс винаги са подържали ГЕРБ при съставяенто на правителството. Мисля,че това ще ти помогне да разбреш ...а и тези 4-*** които са сложили +
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз още не мога да разбера, защо получилият подкуп, в случаят Аврамов, е подсъдим, а далият подкуп, Илчовски, не е ?! Или всички очакват корупцията да премине в услуга - ти го направи за мен, а аз ще направя нещо за теб? Назад към първобитния строй :) натурална размяна :):):)
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депутат е от ДПС. Тука има нарочни писания които се опитват да прехвърлят отговорността на Герб, но не е точно така. Освен това ако се наложи да напусне мястото му не би трябвало да се заема от друг защото отговорността за поставянето му в листите е на неговата партия дпс.
18
2
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Той поизчака 24 часа и след това като разбра,че няма накъде да "бяга")След консултация с нужните хора)....сам поиска отказване от имунитета си..а какво е правило ГЕРБ С бОЙКО ДОСЕГА,та не е осъден по делото от 10 години...ааа той им осигурявал гласове за изборите ... Та затова ГЕРБ трябва да е вън от власта...а на следващато гласуване -извън от парламента...
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова нещо сам се отказа от имунитета си. Отговорността не е само негова но и на партията която го е сложила в листите. Поискания имунитет трябва да се гласува от Народното събрание наричано парламент, тоест трябва говорене и обсъждане. Това са публични хора.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен герберодепесар - про ст и необразован, но с безкрайно самочуствие на преуспял бизнесмен
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До русенецМисля, че не само прилича, но си е чист италианец......
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи му отдалече с какво се занимава. Този хляба с акъл и образование няма как да си изкарва.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се учудвам. Две партии създадоха държава в държавата. Не мога да разбера защо трябва да се търпят саботажи срещу народа и какъв е този закон, който не позволява подобни хора да бъдат изхвърлени завинаги от Парламента? Месеци наред при свидетел и доказани кражби за Хемус, ние гледаме как демонстративно Гешев показва, че може да си прави каквото иска.....Дано се промени закона и за безсмъртните и за тези дето стоят на първи ред и ще се борят за нулева корупция, а самият той е Магнитски ...
12
0
 
14
 
! Отговори
русенец преди 2 години
Този прилича на италианец. То България се превърна в италианска провинция... италианец до италианец, мила моя майнольо!
11
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
и двамата в пандиза които дава и които взема
10
0
 
14
 
! Отговори
5KOF преди 2 години
Тоя народен "избранник" е един от най-големите купувачи на гласове в Северозапада. Цели села, в които не живее нито един мюсюлманин, турчин, или друг, различен от българин са "гласували" за ДПС, демек за него. И то не за първи път. Ако има власт да се поразрови........... Много ще замирише.
9
0
 
11
 
! Отговори
+- преди 2 години
Благодарение на него цяла Монтанска област гласува за ДПС...
8
1
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Щом сам се е отказал от имунитета си, значи са му обещали/гарантирали, че ще се отърве. То при този прокурор, още може.
7
0
 
15
 
! Отговори
www преди 2 години
Тоя какъв крадец е, невероятен! Източи милиони и от банки и от държавния резерв в зърно! Беше от ГЕРБ, ама като го изгониха, отиде при ДПС!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя *** отишъл да става турски ибрик само и само да *** кинти.
5
3
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
Гешев, късно е за реабилитация. Народа ти го казваше в продължение на месеци, ти гледаше тъпо. Ако искаш реабилитация трябва да закопчаеш РазБойко, но всички знаем че това няма как да стане
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде е така местните дерибеи колят и бесят без ралика от коя партия са.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде Гешев стани най после истински главен прокурор като италиянските и подгони здраво мафията. Знаем , че си притиснат но можеш да се освободиш. Тол го вкарай за 50 години в пандиза
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ги е получил, Илчовски е в същия кюп.