Кирил Петков имал по-модерен подход към РС Македония

Не е само до преговори, а до съответни резултати, посочи Любчо Нешков
20 дек 2021 15:00, Ния Христова
43
 
Кирил Петков има по-модерен подход към Република Северна Македония от предишното правителство. Това заяви преди дни президентът на РСМ Стево Пендаровски.
 
"България никога не е имала примитивен или агресивен подход към Република Северна Македония. Има едно повтарящо се послание по отношение на нашите политици", коментира пред Bulgaria ON AIR журналистът Любчо Нешков.  
 
"Българското правителство и преди години е предлагало такива групи, но дано сега се получи някакъв резултат, защото не е само до преговори, а до съответни резултати", посочи Нешков.
 
Нешков заключи, че спорът между Гърция и Република Северна Македония няма нищо общо с този с България. Казусът между България и Република Северна Македония съществува от години. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
За пореден път преди 2 години
Пак ще си плюем като нация. Поредната стойка Г на всички народи и нации да им добре а на Българите кучитата да ги ядът.Да живеят Бг. Полетиците
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала... убчо Нешков, брутален како секогаш. Наидобар новинар в Блгариа.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно в харвард го е научил..
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже у тия новите чувството за национална принадлежност изобщо липсва, та и подхода им е антибългарски. Сега за пореден път "български" политик ще заплюе националното ни достойнство (каквото е останало от него) за да се о.ду.пи хубаво на чуждия интерес. Нация която е неспособни да защити интересите си и не желае да ги отстоява изчезва.
28
5
 
6
 
! Отговори
K.Коцева преди 2 години
Общи лафове - айде,стига сте ни го набутвали тоя дето не знае дори границите на милата ни България,колко моста имаме над Дунав и т.н. Само се излагате с неговото лансиране , ей!!! Не ви ли досрамя непрекъснато да сипете хвалебствия за човек паднал от нищото и издигнат от ЕДИН-ЕДИНСТВЕН ЧОВЕК ?!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои нови политици казват, че имаме икономическа полза от макетата?!Аз не виждам с какво тези могат да ни помогнат или да ги използваме икономически!!!Те са си една планинска държава, в която освен туризъм не виждам никаква друга икономика.Като население не са нищо особено и не ги виждам като масова работна ръка при нас или пък на някой от нас да му е изгодно да ходи да работи при тях - те са същите гащници като нас).Единствено ЕС може да спечели от тях ефтина работна ръка...
26
4
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 години
киру канадеца и кокорчо, чемодан вакзал и у канада...)) щот тук скоро, ще гризнат Народното дръвце...
25
4
 
10
 
! Отговори
year zero преди 2 години
Сега е модерно да си предател
24
3
 
4
 
! Отговори
татарин преди 2 години
До БлагоевградТи още малко ще искаш да прекръстим и Гоце Делчев на Милко Калайджиев?
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците като искат да влязат в ЕС - да склонят главички и да приемат българските си корени. После да си подадат молбата за присъединяване към България и автоматично ще влязат в ЕС без преговори. Ама не, те тръгнали да се репчат? На кой ще се репчите бе, придатък на Сърбия? Дето сърбия е придатък на Русия? Дето ЕС и Русия хич не се обичат? Ще се репчите, репчите, накрая ще почнете да рупате трева и пак ще клекнете. България не бърза за никъде!
22
22
 
6
 
! Отговори
Благоевград преди 2 години
България да признае македонците в Пиринска Македония и в цяла България , и българският съд да регистрира македонските сдружения и организации на македонците в България.България да спре с езика на омразата към всичко македонско.България да си смени учебниците по история и да спре да фалшифицира историята .България да върне на Македония всички откраднати артефакти по време на войните.България да се извини на македонците за извършения геноцид и асимилация през последните 150 год.
21
4
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Толкова ли е трудно да се докаже Истината ?! __Македонизма е сътворен от коминтерна през 30-те години на 20-век, а съвременната "македонска нация" през 1944 г. и всъщност съвременнтие македонци са посърбени Българи и нищо общо нямат с античните македонци !!!___И най-вече СРМ да престане с обидите си към Бъглария, защото по тоя начин себе си обиждат !!!
20
6
 
5
 
! Отговори
Историк преди 2 години
На ефоуричните националисти и радетели за завземане на Македония ще кажа да прочетат историята добре.Всеки път като опитваме не само не успяваме,но и пропадаме в национална катастрофа и губим и стари територии.Внимавайте с историята.Тя освен елексир,е и отрова,която е подготвила ПСВ,ВСВ,войната в Югославия и тн.Ние ли ще сътворим новата машина за смърт на Балканите?След всичко ако дойде някакъв бг вариант на Милошевич какво следва помним всички!
19
4
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Платените убеждчи тръгнаха по медиите да ни променят нагласите. И те ще ядът павета. Историческата истина не може да се смени с думата по модерен подход и който предаде националната позизия хубаво не го чака.
18
1
 
13
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Това са откровени глупости! Това ви го казва човек с корени от Егейска Македония. Това, което искам аз и съм сигурен още 2 млн. такива като мен е просто да обясним в учебниците парадоксите на нашата обща история, за да градим заедно бъдещето. Няма смисъл да се правим, че няма проблем. Проблем има и той трябва да бъде решен. Проблемът е дстатъчно стар, макар и не от времето на Самуил, което не значи, че не може да се реши със съврменни методи и средства.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаааа...вашки
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ ЩЕ ПРАТИМ РУСОФИЛИТЕ! ИНАЧЕ ЩЕ ГИ ПРАТИМ НА РАЗСТРЕЛ КАТО ПРЕДАТЕЛИ!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОДЕРЕН ДЖЕНДЪРСКИ ПОДХОД
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О,постигнаха,успяха да възстановят авторитета на Сърбия и Русия.Обслужиха перфектно анти натовските сили.Нашите са си винаги били *** кратуни.Ако наистина го направиха безкористно са пълни и..ти!Но се съмнявам.Илчев си е сръбски агент,да речем.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не постигнаха нашите политици(историци),само омраза.Македония беше единствената държава,която харесваше България и Македонците бяха единствените ,които приемаха Българите за близки.Но това ,вече не е така.Нашите дадоха възможност на тяхните националисти да се окажат прави.