Петър Маринов: Ген. Атанасов никога не е бил част от статуквото

По думите му опозицията се страхува от него
22 дек 2021 22:40, Нели Христова
93

"Комисиите са конституирани. Това, което "Демократична България" успя да се договори, е, че имаме представител във всяка една от комисиите, като получихме председателските места в Комисията за българите в чужбина. ГЕРБ подкрепиха Костадин Костадинов, което за мен беше странно решение. Но за неин председател беше избрана Антоанета Цонева. Икономическата комисия, която се оглавява от Мартин Димитров и "Вътрешна сигурност" от ген. Атанасов", каза депутатът от "Демократична България" Петър Маринов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него разпределението в комисиите е справедливо.

"Ген. Атанасов никога не е бил част от статуквото, въпреки това беше призивът да си оттегли кандидатурата. Опозицията до голяма степен се страхува, защото може би е един от най-подготвените хора в държавата по темите за сигурността. Но трябва да се предприемат действия, за да можем да скъсаме с този корупционен модел, който беше налаган досега", допълни Маринов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Има такъв народ" все пак подкрепиха кандидатурата на ген. Атанасов.

"Коалицията се развива в правилната посока. Има тези договорености, които бяха направени по време на преговорите. По отношение на ИТН - бих казал, че тяхното поведение е малко по-непредсказуемо, но не сме изненадани", подчерта депутатът.

Той самият ще членува в две комисии - икономическата и тази за електронното управление.

"От 2007 година насам бюджетният излишък в края на годината този път ще бъде разпределен от Народното събрание, а не от МС. Народното събрание е органът, който трябва да разпределя бюджетните средства. Тези пари ще бъдат разпределени за подпомагане както на пенсионери, така и на бизнеса. Цената на тока е прекалено висока. Тепърва трябва да се мисли за мерки за тази част от бизнеса, която не може да се справи. С мораториуми проблемите не се решават", коментира Петър Маринов.

По думите му тази година бюджетният дефицит не е толкова голям, колкото беше прогнозиран.

"Диференцирани ставки за ДДС са нож с две остриета. И веднъж отворена тази Кутия на Пандора - всеки, който е с по-добра аргументация, ще посочи защо е важно да получи диференцирано ДДС. Данъчните облекчения не могат да се ползват за подпомагане. Държавата трябва да прецени къде и кой има конкретна нужда, а не да бъде за всички. А малкият бизнес е нужно да бъде оставен да работи", категоричен е народният представител от ДБ.

Попитан дали е необходима комисия, която да разследва машинния вот на последните избори, Маринов отговори: Това бяха три загубени часа, истинската цел беше дискредитиране на машинния вот. И това, което наблюдавахме, е един доста добър урок по демагогия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 21 юли 2021г. е избран за заместник-председател на 46-то Народно събрание. На 3 декември 2021 г. е избран за заместник-председател на 47-то Народно събрание.[7]На 15 ноември 2021 г. подава оставка като председател на ДСБ.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 12 април 2018 г., в качеството си на председател на ДСБ, съучредява и е избран за съпредседател на политическото обединение Демократична България.[6] На 15 април 2021 г. е избран за заместник-председател на 45-то народно събрание от Демократична България.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На извънредните парламентарни избори през октомври 2014 г. е избран за депутат от КП Реформаторски блок (в която участва като представител на ДСБ) от два района 1 МИР (Благоевград) и 23 МИР (София), като избира да стане депутат от 23 МИР.На 10 юни 2017 г. е избран за председател на ДСБ.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На парламентарните избори през 2009 г. Атанасов не получава депутатски мандат, но през септември е назначен в Съвета на директорите на държавното предприятие Информационно обслужване АД, където остава до август 2010 година.[5], когато е освободен от Симеон Дянков. На местните избори през 2011 г. става общински съветник в Столична община в групата на Синята коалиция.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става член на Клуб Диалог, на базата на който през 2004 година е създадена партията Демократи за силна България. От 2005 до 2009 година Атанас Атанасов е депутат от ДСБ. От 2006 г. е председател на софийската организация на партията, а от 10 юни 2017 г. председател на партията.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според някои анализатори, става причина мнозина да оттеглят гласовете си в подкрепа на Петър Стоянов, както и загубата му на изборите.На 14 декември 2001 г. е освободен от длъжността директор на Национална служба Сигурност на Министерството на вътрешните работи.[4] След това се занимава с обществена дейност
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този пост се замесва по-активно с политическия живот, като на 10 декември 1999 година предоставя на министър-председателя Иван Костов списък с 226 имена от доклад за корупция. Впоследствие са уволнени десет министри, сред които Богомил Бонев, Марио Тагарински и Александър Божков. На 5 ноември 2001 година докладът на Атанасов е цитиран в телевизионен предизборен дебат от кандидата за президент Петър Стоянов.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1997 г. Атанасов става за кратко секретар на МВР. На 8 септември 1997 г. е назначен за директор на Националната служба за сигурност за срок от една година.[1] На 8 септември 1998 г. е освободен от длъжността секретар на Министерството на вътрешните работи и назначен за директор на Националната служба Сигурност.[2] На 26 февруари 1999 г. е удостоен с висше военно звание генерал-майор.
60
0
 
0
 
! Отговори
Автобиография преди 2 години
Атанас Атанасов е роден на 17 май 1959 г. в село Батин, Русенско. Завършва право в Софийския университет Климент Охридски, след което е съдия в Русе (1987 1988) и прокурор в Разград (1989 1992). През 1992 1995 година оглавява районната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Разград , а след това работи като адвокат.
59
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Вътрешна Сигурност е равна на държавна сигурност??? Този случай говори достатъчно точно за приоритетите на така шумно рекламираната "промяна". СУВЕРЕНА - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ВЯРВАМ ТВЪРДО, ЩЕ ЗАКЛЕЙМИ И ЩЕ ИСКА ОТМЯНА НА ПОДОБНИ ДИВОТИИ.
58
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
ЦРУ дава вътрешната сигурност на отявлен фашист, а икономиката на бездарен партиен чиновник без един ден трудов стаж
57
1
 
7
 
! Отговори
кокона Маруца преди 2 години
Милите мамини комунистченца!И те не били от статуквото!?:)))
56
1
 
1
 
! Отговори
Пример преди 2 години
Че,думата справедливост е много обтекаема!Група с 16 човека има 3комисии,а с 59 ч.-1,И тази дума,като истина,светло бъдеще,народ,щастие!Всеки ги разбира,както му изнася!
55
2
 
11
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Той си е войник и такъв ще си остане! Стани-става,легни - ляга, изяж този-изяжда го! Много удобен кадър- марионетка!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-големото и най-прикритото ДС в парламента! Срам за целото НС !!! Не знам дали и СТРАХ, но - СРАМ!!!
53
1
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Набор 59та година бил демократ, хаха, голям смях. Тоя за пари ще се оцвети как му кажеш и зелен ще стане, ако трябва. Всичките са еднакви.
52
1
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Не знам защо,все се сещам за ,,говори си, не ми пречи''!
51
1
 
24
 
! Отговори
Не бил ли ? преди 2 години
А бил ли е член на БКП ? И бил ли е служител на Държавна сигурност ? . Или това не се води статукво ?! А К. Нинова и тя ли не е статукво ? И това ли ви е промяната. А ?
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това сигурно е някаква първоаприлска шега, нищо че сме декември. Генерал от службите за сигурност и то от МВР да не е бил част от статуковото !!!
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега съпартиеца им с необслужен кредит за 450 000лв и запор на банковите сметки ако го сложат в 3-4 комисии и ще погаси задълженията си за има няма и година.