Транспортното министерство маха пенсионерите

На тях ще бъдат изплатени обезщетения в зависимост от натрупания стаж
22 дек 2021 15:44, Красимир Ангелов
68
Транспортното министерство маха пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта и съобщенията прекратява договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към Министерството, стана ясно след взето решение на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към 1 декември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но до момента продължават да работят.

При пенсионирането си служителите ще получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МТС. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МТС за 2021 г. в размер на 1 241 806 лв.

Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2021 г.

След прекратяване на правоотношенията със служителите ще бъдат предприети действия по оптимизиране на структурите и състава на Министерството, уточняват от правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
15
 
! Отговори
Руми преди 2 години
Кога и в другите министерства, държавни институции, БНБ и др.
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах професор по една икономическа дисциплина в унит, академик на БАН беше, Попчев..., който беше 80-годишен, но никак скучноват! Понеже е информатик, специалист по тези неща, представяше лекциите чрез презентации, чрез аудиотехнологии, видеомонтажи. Не четеше от листчета. Изпитът беше също с информационна система. Годините не са оправдание, човек да се модернизира! Ако ще и на 100 да е!
31
5
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Когато децата на евроинтеграцията станат производителни като пенсионерите, работодателите сами ще почнат да ги заменят.
30
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Защо трябва да има обезщетения? За какво?
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да проверят и "Образователната система", където, както по-долу се каза, има учители по на 70 и кусур години, които все още с остарелите им методи, не могат да работят с компютри и ругаят учениците! Не е нормално! В университетите да не говорим, има професори по на 80-85 години, които се влачат да четат лекции, от хвърчащите им листове, скучновати, мумифицирани! Просто ужас!
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трябва да стане навсякъде, отидеш в някоя община и вътре сърдитите бабички гледат компютъра като бебе лампа и трябва да им се молиш да свършат работа за 5 стотинки!
27
2
 
19
 
! Отговори
- преди 2 години
Пенсионерите и тези с година до пенсиониране трябва да бъдат освободени от работа в държавната и общинска администрации.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сестра ми е на 71 г., със 17 години е по -голяма от мен, все още преподава по история в гимназията. Викам й - няма ли вече да си тръгваш, пенсия ? Ами казва - няма учители! Викам как няма бре, толкова млади хора, завърстващи педагогика са безработни, ами тръгни си вече! От 1972-ра година учителствува. Това са вече 50 години учителски стаж!
25
4
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Там е работата, че работата в държавни структури не носи нормални приходи, което пък е предпоставка за корупция. И точно затова е пълно с пенсионери, защото няма кой, а те като прибавят пенсийката и що-годе връзват двата края.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще се освободят от пенсионерите в министерския съвет, президентството и парламента!?!
23
6
 
20
 
! Отговори
Смешници ... преди 2 години
Той и зеления чорап,дето ни е президент си е пенсия ..Взел е 200 000 при пенсиониране ,а сега си бара дядовеца ,барабар с тая лелка от Сливница....вицепрезидентката.Да вървят на майната си .
22
0
 
5
 
! Отговори
мда преди 2 години
До Минчо МашинистаАма Вие какво очаквате, някой цял живот да Ви храни, а вие да си чоплите носа ли?
21
10
 
6
 
! Отговори
Минчо Машиниста преди 2 години
Да си бях гласувал за Бойче... ей ми сега промяна - съкратен!
20
1
 
7
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
В последните години се появиха най-различни движения като Четири лапи, Зелени балкани, спаси София и т.н., които, казано накратко, се борят за добро и справедливост. Като чета статията и коментарите, логично е да има движение "Младото поколение-достоен заместник на старото във всички области на живота". Да, ама няма. Вярно, че някъде службите още са заети от пенсионери. Дали е заради топли места или връзки, нека се провери. Но голям % показва, че няма млади кадри. А няма, защото народа не учи.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че само там ли !където и да погледнеш по държавната администрация е пълно с пенсионери ,а млади хора са без работа
18
3
 
16
 
! Отговори
ДОБРЕ преди 2 години
та като са почнали, да махнат и пенсионера, който е министър на вътрешните работи, да си пие в имотите и да си ползва тоалетните
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, едно време, първо те разпределят за 3 г. да бачкаш в някое задръстено село и после, ако станеш член на БКП и имаш заслуги към партията, може и да видиш голяма държавна работа и израстване! Ако пък баща ти, дядо ти, мaйка ти, отрано са издигали комунизма във висини, директно те назначават в държавната службица, без 3-годишно разпределение!
16
1
 
18
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Разумно,да! Но сигурно на тяхно място ще дойдат други,че и повече.Тааа..какво свиване,какви икономии?
15
0
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Пенсионер..Много лошо отношение към младите имаш!..ТИ например като какъв ЗАПОЧНА работа?..-Направо като "опитен пенсионер" ?..НЕ!..-Като млад и неопитен мераклия...
14
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
РАЗУМНО решение!....В една "необичайна ситуация",в която се намираме,може /Според Конституцията / да бъдат "орязани" някои права на гражданите,като в случая-правото на труд..Разбира се,тоя текст от Основния Закон НЕ БИВА да се използва НЕОБОСНОВАНО,защото ще замяза на диктатура..Но в случая е разумно това решение..