"Нова ера" кани Кирил Добрев след изгонването му от БСП

Приемат изгонените ритуално в мемориала Благоев-Габровски
7 яну 2022 08:10, Анисия Иванова
12
"Нова ера" кани Кирил Добрев след изгонването му от БСП
Снимка: БГНЕС

Социалисти от Велико Търново обявиха, че са готови да приемат в редиците си изключения от БСП Кирил Добрев. Това е решено на заседание на Общинската партийна организация /ОПО/ “Нова ера” в старата столица, на което активистите направили отчет за участието на структурата в изминалите четири избора за Народно събрание и за президент.

Кирил Добрев бе отстранен от БСП на 30 декември, като бе обвинен в открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне, в множество медийни изяви, създаващи негативен образ на БСП, и подпомагане на структури на нови политически проекти.

“На сбирката се обединихме около становище относно някои зародили се порочни практики в организационно проследяване на партийни кадри. Подчертано беше, че отминалите 4 избора са реално национални кампании върху приети от национални партийни органи политически платформи, послания, структура и водачество на листи. Заради това основната отговорност за резултатите трябва да се носи изцяло от националното ръководство”, категорични са членовете на ОПО “Нова ера”.

Социалистите заявяват, че са силно разтревожени от ескалацията на характерни за по-далечното минало практики, свързани с преследването на партийни кадри или т. н. “Враг с партиен билет”.

“В случая на прицел бе бившия зам.-председател на БСП Кирил Добрев. Но на неговото място може и очевидно ще е всеки друг, който би застрашил безконтролната власт. Тази грозна тенденция, която ние наричаме “Партиен канибализъм” е безкрайно неуместна при днешното ни окаяно организационно и политическо състояние”, категорични са членовете на БСП.

Те допълват, че с цел съхраняване на кадрите в БСП предлагат на Добрев да поднови членството си съгласно уставните норми, пише "Труд".

“Партията е създадена в Търново, в лозето на Габровски и точно ние няма да допуснем нейното закриване. Затова изгонените ще бъдат приети ритуално в мемориала Благоев-Габровски в парка Първа социалистическа сбирка”, подчертават великотърновските социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова вЕРА или Нова далавЕРА, Нова кариЕРА, Нова премиЕРА.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нова далавера" ?! Точно там му е мястото.
6
4
 
5
 
! Отговори
От хората преди 2 години
И заради тоя плащаме скъп ток
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсят си свежа кожа, под 65 години, понеже повечето вече са в новата ера.
4
2
 
15
 
! Отговори
ох преди 2 години
колко трогателно , просълзих съ !!!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Нова далавЕра???; -....- Промяна дебне отвсякъде! Далаверата - и тя също!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, господине!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова далавЕра???