Джамбазки: Ако правителството на устои натиска на РСМ, ще падне

Евродепутатът зове Петков да не допуска отстъпление
Обновена: 10 яну 2022 14:14 | 10 яну 2022 13:53, Камелия Цветанова
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ, ако иска, ако не - ще падне", предупреди  пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

"Няма правилно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине!", добави той.

Още по темата

Джамбазки призова Кирил Петков  да не допуска отстъпление, ако има натиск от западни сили.

"Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде потвърдена през национален референдум", каза той.

"В голяма част от българското общество има обоснована тревога за това, че новото правителство може да направи ходове, които да са по същество отстъпки - да даде съгласие за започване на преговори между  Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които според нас трябва да бъдат решени", каза още зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки подчерта, че изявления на премиера Петков дават основание за тези притеснения.

"Той многократно каза, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята трябва да се остави настрани, че трябва да се подхожда икономически", обясни евродепутатът.

Според евродепутата е тревожно и посещението в Скопие на външния съветник на министър-председателя Петков - Весела Чернева.

"Не е ясен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, защо българският посланик в РСМ не е бил там, защо МВнР не е било уведомено,има ли достъп до класифицирана информация г-жа Чернева и в какво качество води преговори", каза той.

Ангел Джамбазки изказва притеснение и от писмата, с които е "заливан" министър-председателят от неправителствени организации, които зам.-председателят на ВМРО нарече "соросоиди".

"Писма, в които призовават Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред", каза Джамбазки.

Той подчерта, че позицията на президента Румен Радев му е известна от публични източници.

"Той продължава да подкрепя на първо място защитата на правата и законните интереси на българите в РСМ", смята евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вмро вдига протест уж под предлог за рсм, а всъщност за своя лична изгода, колко ли *** ще им се вържат и ще подкрепят на протеста тия антибългарски продажници?
122
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете Новото Правителство и Българския Президент г-н Радев да си вършат работата, те и си я вършат, ще направят и нещо относно рсм, мнения на политически бо-клуци извън парламента не трябва и не си заслужава!
121
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че народът след изборите постави на политическото бунище вмро, нфсб, атака - тези псевдопатриотични партийки. Тия от вмро не извършиха полезна за България и българския народ работа - работеха единствено за търбусите си, *** от глад и крещят против Президента и Новото Правителство, понеже са никои и са извън парламента. Единствената патриотична партия е " Възраждане", която успя залсужено да влезе в българския Парламент, останалите - вмро, нфсб са
120
7
 
3
 
! Отговори
до 151 преди 2 години
От тебе си е ...смени си и чорапите, че и тех ше усетиш
119
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това са ни патриотите.... Боже, опази! Великият Ботев добре ги е описал в стихотворението "Патриот".
118
12
 
9
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Къде изчезнаха над 200 000 македонци от Пиринска Македониа. Абсолютна лъжа е,че насилствено са записани македонци при преброяването в България години след втората световна война.Всеки сам се е самоопределял и декларирал.Това да каже Джамбазки,ч не да му четем глупостите по измисления Македонски въпрос,който подклаждат за да оправдаят съществуването си.Да врищат и всичко откраднато от Македонските дружества в България.
117
6
 
14
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
Оставка на харварда още сега, няма да чакаме 18.01. Да предаде/продаде българската история, култура, азбука, фолклор на фалшивата държавици край Вардар
116
7
 
14
 
! Отговори
е, писна ми! преди 2 години
Тия какво се пенят? 30 години седяха и се чесаха. За толкова време полиране на мозъци и нас можеха да ни убедят, че сме дошли от Австралия по Дунав. А по-страшното е, че ония маке-психари си вярват. Виждали ли сте статуята на Самуил? Аз да. На тия ксенони вместо очи би завидял всеки собственик на Гоуф2. Наследници на Ал. Македонски? Странно. Той е грък и обратен. Това не е държава, а някакъв резерват за луди. Били сме татари? Някога да са виждали жив татарин? Дръпнати ли са ни очите? МАКЕрета!
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа българските патриоти, са само на думи, защото истинските умряха. А сега, кво търговците на България щени продадат и ние щесе казваме , я гърция я турция или нещо посредата, малко ни остава....защото си мълчим като вируси които всички мразят, защо ли, никоя съседна страна не ни обича?
114
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пияницатa бил жив
113
4
 
6
 
! Отговори
Баамаа преди 2 години
Тия вати сбирщината , дай им да продават паспорти ...много байраци бре , и нито един пищов.
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде тея откачалки пак са им платили по няколко рушвета като изтървани от гората
111
2
 
6
 
! Отговори
До заглавието?! преди 2 години
В един вестник зяглавието беше, че ...В триквартала няма да има порно до 19 януари...естествено става въпрос за парно! ХахахахаНо и вдвата случая си е ужасна новина!!! Тук заглавието е направо цвете...хехехе
110
0
 
4
 
! Отговори
Дим Дар преди 2 години
Сега вече трудно ще ги съборите -тези които избрахте без да питате по-умните и по-изучили българи около вас.А всички можете да пишете врели некипели по тия руски сайтове платени или от глупост но да протестирате ви е страх понеже сте бъзльовци.Е такива ги обичат едни да ги таковат цял живот като само сменяват артистите.
109
6
 
5
 
! Отговори
Зил преди 2 години
Докато българския матрял седи наведен на американците все ще му е малко, интересите на Русия? и така да е , ако не беше тая русия са шехте се молите на изток -факт.
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатите в Сърбия може да са по-високи от ТВОЯТА заплата, но никой не ти е виновен, че когато другите са учили, ти си си пипал макарите ... най-малко соросо*идите.
107
0
 
5
 
! Отговори
До до 115 преди 2 години
Хубаво е че си признаваш
106
5
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Русия, та Русия, пречи ви да спите тая Русия...кривата ракета знаеме....виж с Хамериканците си е друго...само чакате гей браковете и сте вие :)
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' които зам.-председателят на ВМРО нарече "сорос*оидите" ................... като оставим настрана '***', интереса на България диктува македония да е в ЕС, защото в противен случай рAшките ще превърнат тази територия в поредната криминална, черна дупка, по подобие на Сърбия ... и аз не харесвам 'сорос*оидите', но това е реалността
104
11
 
14
 
! Отговори
ВМРО преди 2 години
Е единствена читава патриотична партия Дали имат трески за дялане да разбра се! Но първото не ротиворечи на второто. Русия? Русия няма приятели има само интереси, такъв е и случая с освобождението на България!