ГЕРБ-СДС: Дали кабинетът на промяната ще повтори Жан Виденов?

Не видяхме потенциал в правителството да се справи
Обновена: 12 яну 2022 13:06 | 12 яну 2022 13:03, Камелия Цветанова
84
ГЕРБ-СДС: Дали кабинетът на промяната ще повтори Жан Виденов?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС отново излезе с декларация и обвини кабинета, че не работи за решаването на проблемите в страната.

„Не видяхме потенциал правителството да се справи с кризата и това е призив към правителството да излезе от еуфорията на победата на изборите и да се захване с истинските проблеми на България“, коментира Румен Христов.

„Надявам се да не се провалите, но това зависи само от вас“, обърна се той към мнозинството.

Христов припомни, че на 10 януари 1997г.  гражданите обсадиха парламента, за да не допуснат ново червено правителство след това на Жан Виденов.

„Резултатите от това управление бяха тотална икономическа катастрофа и това доведе до най- големите протести в новата ни история, национална стачка и блокиране на държавата“, припомни той.

По думите му тогава България е била изправена пред гражданска война, президентът Петър Стоянов отказа да се състави ново правителство на БСП.

„След това на предсрочните избори СДС спечели пълно мнозинство и изведе страна от кризата. В следващите години десните правителства работиха за евроатлантичеката интеграция. След четвърт век сега  цените отново летят нагоре и се питаме дали правителството на промяната няма да ни доведе до този крах, който беше при Жан Виденов“, каза още Христов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До ЧИТАТЕЛСамо дето прикритият комунист Методиев никога не влезе в коалиция с БСП, както вие сега го направихте.
31
11
 
7
 
! Отговори
Долу Радев! преди 2 години
Под ръководството на Румен Радев и пионките му от правителството на лигоча Петков България се движи към поредната национална катастофа на база хиперинфлация, фалит на цялата икономика, масов бандитизъм и пълни заличаване на страната ни!
30
2
 
8
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Ако пък в миналият век Джон Атанасов и Никола Тесла бяха направили като професор Чорбанов сега щяхме да си светим със свещи и да смятаме със сметала!Поне за мен изводът е,че не бива да имаме уважение към такива дето са предпочели политиката пред науката.Защото ако днес живеем по различно от хората в пещерите го дължим на учените,а не на политиците.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кутрето на сикаджията от Банкя се изказва неподготвени!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде сте протестиращи на Юмрука?
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама и депутати ли имаме....Професорът дето обеща да създаде българска ваксина против ковид сега е пръв антиваксър.Е,то едно е да мислиш как ваксина да направиш,друго е депутат да бъдеш.Добре,че хора като Луй Пастьор,Питър Солк,Калмет и Герен не са се сетили да кибичат в парламента на страните в които са живели.....
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджиите и депесарите се опитват да вземат властта...
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То щото СДС има потенциал да се справи )))
24
1
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
то се повтори. над водата ни държат дотациите на ес и факта, че има борд. ако бехме "силни и независими" да сме глътнали вода още ноември
23
2
 
4
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Прав си 20-ти.Само Куку бенд и балет Магаданс ги няма.Е,то затова и по малко гласове имаха.
22
4
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Луи 15 разорява Франция а Луи 16 обира пешкира и го гилотинират. Явно това е играта, ГЕРБ чакат да видят дали оставената неработеща държава, без чужди инвестиции, с авансово изплатени милиарди и разграбени в чували, с най-лошото образование, с най-ниска конкурентоспособност, с не работещ съд и с прокуратура обслужващата мафията, отдавна изостанала зад една Руминия, която преди 15г ни дишаше прахта, дъжава в спор със всички съседи и изолирана в ЕС ще може ли да се вдигне???Евала ГЕРБ, Евала!
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е прав,промяна ще има само когато Рашков вкара Тиквата в панделата,виж за приватизацията(разграбването)което СДС организира не може да бъде търсена отговорност,поради давност.
20
4
 
7
 
! Отговори
Кирчо Лъжеца преди 2 години
най-многото дето ще направи е да си разтури семейството.
19
3
 
7
 
! Отговори
факти преди 2 години
Кое не ви харесва на ПП?Те са партия за чудо и приказ.С новите цени дето ги вдигнаха така бързо ще надминат ЦЦ само за месец! шест апартамента са ги купили само са седмица.На ден по един.Така се прави,а не като ГЕРБ-12 години да се мотаят.Млади,бързи,смели и сръчни.И Възраждането ги бива-вдигат димна завеса като за световното.Добре действат-вигат протест против зелените листа и ваксините.Нищо,че не са задължителни.Това е тяхната роля в театъра-шум и пушеци да има.Хвала на такива управници!
18
3
 
7
 
! Отговори
Истина преди 2 години
А ти кой си? Убиецът на СДС? Ти не си СДС, ти си гербераст
17
6
 
16
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Ако кабинетът на промяната вкара Боко в затвора ще получи поне една година картбланш от 90% от населението в България.
16
3
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Ще им се на остстъчното СДС още една бандитска приватизация като тази на Иван Костов, ни няма как да стане.
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изказването им очевидно е насочено към простия им електорат. Всеки знае, че цените на суровините се повишиха в световен мащаб заради пандемията.
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Празни приказки от една несъществуваща формация СДС и една банда крадци ГЕРБ!
13
2
 
8
 
! Отговори
факт преди 2 години
Тогавашните събития бяха цветна революция,но забележете-с участието на влиятелни среди в БСП.Де факто-поредната измама,което се видя от последващите управления.