Пред какви пречки ще се изправи Петков за РСМ?

Ще му бъде много трудно, смята политологът Георги Киряков
19 яну 2022 09:43, Ния Христова
27
 
Премиерът Кирил Петков направи първото си работно посещение в Република Северна Македония. Политологът Георги Киряков сподели мнението си, че няма голям извод от визитата на премиера ни в РМС. 
 
"Има желание за промяна, но това е поредното ново начало на сблъскващите се взаимоотношения между България и РСМ. Имайки предвид настроенията в РСМ и в българското общество, е много трудно да се прогнозира подобряване на тези отношения", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според Киряков трябва да има радикално нов подход в решаването на този проблем. 
 
"На Кирил Петков ще му бъде много трудно, проблемът е във взаимоотношенията в коалицията. БСП е против загърбването на историческите проблеми. В опозицията ГЕРБ има много остра реакция срещу каквото и да е подобряване на отношенията", подчерта той.
 
"Петков може да предприеме едно рисково действие. Да каже, че в тази ситуация много по-важно от стабилността в управлението на страната е да оправим отношенията си и Северна Македония да влезе в ЕС", посочи още той.
 
Целия разговор гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Дъра-бъра преди 2 години
Простокиро се разходи малце, разтропаха си ченетата с другиот харвардец и туйто, файда никаква. Оправия с РСМ нема, нема и да има. Ние трябва да си гледаме нашите национални интереси, а онези ако искат в ЕС - да изпълняват условията и да влизат. Тяхна си работа, не бързаме за никъде.
24
2
 
2
 
! Отговори
откривател на америк преди 2 години
Пречката е една. Скопяните искат да са сърби и за нищо на света не искат да се разделят от Белград. За това те НЕ ИСКАТ да стават член на ЕС, тъй като това ще улесни връзките между македонците и българите, а ще затрудни връзките им със Сърбия. За да предотвратят своето членство в ЕС, те ще си измислят все по нови и все по абсурдни искания и претенции. Малоумният български инат и природната тъпотия на нашите "патриоти" само им помага в постигането на техните цели.
23
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Господин Киряков,гръцкото Ви фамилно име обяснява и без дори да си отворите устата како мислите. Интересно как пропускате да обясните почти военизираното вандалско отношение към Българските флаг и Държава,Българските Азбука и Език. Вие не сте политолог , а хулител на Българщината.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали чухте? На 21.март ще има редовна самолетна линия София - Скопие. Обещано!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизъм у нас не е имало. Хубаво е някой политик да направи деклация в Европарламент за да се спрат лъжите. Разбира се не очаквам другарката йончева да направи такова изказване, защото нейните родители са оправдавали убийствата с това, че са убивали опасни фашистки престъпници.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла-бла на политолози! Никакви рискови действия не може да предприеме К.Петков! Нали за това Радев спретна този КСНС - да му очертае рамката за маневри )))
19
1
 
5
 
! Отговори
Политическия преврат преди 2 години
КП обеща да построи 3 моста "под" Стара планина и 3-4 тунела "над" Дунав. Ква работа има да при макетата? Отиде сделка да прави, по неговите думи. За себе си
18
0
 
9
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Никой, абсолютно никой, НЯМА ПРАВО ДА ПРЕДПРИЕМА "РИСКОВИ ДЕЙСТВИЯ", ТЪЙ КАТО ТОВА ОЗНАЧАВА ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ЛИЦЕТО НЕ САМО ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, НО И ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ШЕГИ С БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ.
17
8
 
0
 
! Отговори
A преди 2 години
До Анонимен 8Каква история бе? Скоро пречетох някакъв уж бъл. учен за българи-сакси и др. подобни глупости, Русия била българска земя. Що не кажете че и турските земи са бъл. ама не смеете.
16
8
 
5
 
! Отговори
A преди 2 години
Българският народ гладува и студува и за това не ни са виновни македонците. Разни *** професори и политолози ми омръзнаха, особено при тези високи цени на тока, газта и храната. Наистина те трябва да си заработят хонорара - но айде стига с македонците. Или се нядявате да крадете и от тях.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шашкам се от ПОДОЗРИТЕЛНОТО единодушие и единодействие на Вашингтон и Москва по въпроса с макетата
14
0
 
1
 
! Отговори
Qui Bono преди 2 години
Благодаря за корекцията! По мое време наблягахме най-веч на руския, та латинският ми куца.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро нали знае че от това какво прави с македонците зависи дали има бъдеще лично той в България?! Ако не знае, моля да му го кажете. Разбира се, ако е решил да забягва по някое време към Канада едва ли ще му пука, но ако е решил да не се отказва от бг гражданство е желателно да слуша народа! А той е ясен, никакво отстъпване на макетата, докато не признаят всичко което сме поставили като условия.
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е въздух под налягане. Нищо не чакайте от правителството, освен Лорер да усвои едни пари. Това е
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** направо да закриваме българската държава и да ни управляват от скопие? и без това матриала е кофти! тогава може и да не сме виновни за нищо?
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пропагандата тече с пълна сила, някой яко цака долари и евра, за да не излезем виновни, муааххахахаха, ми ние сме родени виновни уе, на западните партноьори много им дреме за нас
9
1
 
6
 
! Отговори
2+2=4 преди 2 години
Кой има интерес от вражда между българи и македонци, че и излъчва антибългарски филми в Скопие? Кой не иска България да е пълноценен член на НАТО и защитена под чадъра на НАТО? Че ако може и да го напусне! Кой иска България да е проблемен член на ЕС, че ако може и да го напусне? Qui Bene?
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дайте да се откажем от историята си, за да вземе едни долари и евра ... нали сме капиталисти ... ***, направо да се пишем всички македонци
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2Явно Киро иска да се върне тоталитарния съветски режим. Личи му и от левите политики, и от подкрепата на сталиниските идеи за "Македония" (които дори и нашите комунисти не са харесвали).
6
1
 
13
 
! Отговори
Майка България преди 2 години
Монархофашизмът е неизтребим. Направихме картоиграча-монарх премиер и той ни опраи за по-малко от 800 дни. Продължаваме да се отнасяме към Македония като към доведено сираче.