БСП иска нова държавна агенция да обедини пожарната и тел. 112

Ще обсъдят идеята с коалиционните си партньори
29
БСП иска нова държавна агенция да обедини пожарната и тел. 112
Снимка: БГНЕС

Държавна агенция, която да обедини "Противопожарна безопасност и защита на населението" и Националната система за спешни повиквания 112, предлага БСП.

Депутатът Бойко Клечков обясни, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил, че в МВР се обсъждат възможностите за излизането от структура на пожарната безопасност, а левицата работи по тази тема от дълго време.

"МВР е силово министерство, то не е министерство на хуманните дейности и заради това е нужно изграждането на нова структура за защита на населението", посочи той един от мотивите на левицата за предложението.

По думите на Клечков БСП има общо 11 мотива за идеята си.

Предложението на БСП е новата държана агенция да е към МС и да е подчинена на премиера. Тепърва предстои въпросът да бъде обсъден с коалиционните партньори на левицата.

"Ще определим и контактни групи за среща със синдикатите на МВР, ръководството на МВР и представител на пожарната. За да не се спекулира по време на обсъжданията, ние заявяваме, че ще защитаваме служителите на пожарната и на спешната линия 112 да кажем, че за всички служилите ще бъде запазена категорията труд и другите социални придобивки", обясни Клечков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
16
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Мотива да се отделят пбзн и 112 в отделна агенция е, че Бойко Рашков е казал, че отдавна се обсъжда в министерството... Нямам думи. Тия ще бият и лауреатите за награди "Дарвин", чийто девиз гласи "Струваше ми се добра идея преди да го направя...". Напомням, че наградите "Дарвин" се връчват посмъртно.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агенция администрира служби със собствена администрация. Съкращения на чиновници. От едно място стават, на друго отиват.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стане ли, както предлага Вариклечков, на 112 няма да ти затваряр, както е сега, а изобщо няма да вдигат.
6
0
 
13
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
ПАК----ИМИТАЦИИ НА ТРУД И ПРОМЕНИ. ХАХАХААА....!!!!!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП СА ДОКАЗАНО ПРОСТИ ***.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само още една държавна агенция ли да се направи? Най-добре още 10 агенции. Да има къде да работят децата-калинки на Стефан Янев и подобни.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
112 не само за пожари. Навремето имаше телефони за всяка от службите-мвр, пожарна, бърза помощ или забравихте. На има-няма 6,5 милиона души, нови служби и агенции. Че даже министерство на иновациите с персонал от 403 човека
2
10
 
0
 
! Отговори
Корупцията убива преди 2 години
Служителите 112 прикриват корумпирани полицаи от град Перник! Заплашиха ме с глоба от 5000 лева, а те полицаите в последствие ме унищожиха по поръчка на Пернишки мафиот, отнеха ми и къщата !
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната глупост тия продължават да имитират работа има къде, къде по-наболели въпроси.