Андрей Новаков: Нужда е категорична позиция на България за НАТО

Намираме се на граница, която може да стане фронтова линия
Обновена: 21 яну 2022 22:31 | 21 яну 2022 21:21, Екип на Bulgaria On Air
83
Андрей Новаков: Нужда е категорична позиция на България за НАТО
Снимка: andreynovakov.eu

Русия предложи изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния. Какви действия трябва да предприемем срещу тези ултимативни искания?

"Неприемливо е да няма реакция. Това, което ме тревожи, не е, че някой е направил такова изказване, а, че никой не отговори в България. Тук трябваше да има много категорична позиция още веднага. Да е ясно, че България не прави резки движения. България е направила своя избор преди много време и никой не си е позволявал да повдига темата. Надявам се, че и настоящите управляващи няма да позволят да има дебат. И по отношение на този пакт за отбрана, и по отношение на ЕС, не мисля, че трябва въобще да се допуска обсъждане", заяви евродепутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков в "Денят ON AIR".

Той каза, че това е сериозен въпрос, който касае националната сигурност и е адекватно да се свика КСНС.
Евродепутатът изтъкна, че се намираме на граница, а границите лесно се превръщат във фронтови линии, и не можем да си позволим да сме колебливи и да издаваме нерешителност.

Гостът подчерта, че реакцията на България е закъсняла.

"Планът за възстановяване не е одобрен и пари в България няма, което значи, че сме закъснели. Това, което ме тревожи повече е, че не знам дали на обществото му е ясно кой в България отговаря за този план. Мисля, че един от проблемите, които има ЕК, е, че не знае на кой да вдигне телефона. Яд ме е, защото аз участвах в писането на правилата за европейското финансиране за този програмен период и точно моята държава не може да се възползва от тях", коментира Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът отбеляза, че е имало готов план, на който му е трябвало съвсем малко, за да бъде внесен и одобрен, той е представен като недостатъчно добър от новите управляващи, а после са върнали новия план с много страници забележки.

"Парите, които трябваше да са при нас миналата есен, още ги няма. Това са пари за всички общини, за цяла България. Това не са пари за едно правителство. Това е исторически шанс. Един път на поколение се пада да ни дадат толкова много пари", обърна внимание гостът.

Новаков каза, че най-рано може да получим тези пари март - април, ако планът се одобри.

"Не е срамно да питаш, ако нещо не разбираш и да ти се помогне. В момента това чакане вреди на България. На
всичкото отгоре не са ни одобрени и оперативните програми. Тези хора трябва да разберат, че вече управляват и не са протестиращи по площадите. Трябва да се вземат в ръце и да напишат добри документи на брюкселски език, така че да бъдат одобрени", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: НАТОандрей новаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
5
 
! Отговори
Генерала преди 2 години
Андрей Новаков 33годишен не е бил в казарма , но явно има мерак . Ще се научи , кога ще го мобилизирате?
33
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Анонимен48 е един женчо. А Президента Радев е патриот.
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо тия мижитурки да се правят на фактор и да се надуват, да осмислят незавидното положение на България и да започнат да правят нещо. Инак ще бъдат пометени. Пометени ! Пометени ! САЩ няма нужда от българска територия. Достатъчно близо са Румъния, направо може да се разположат и в Украйна. САЩ имат нужда от буферни зони за диверсия на ракетните удари на Русия. Напр. България. Жалко за МО, че не го вижда това. Въпреки, че не очаквам повече от предателя Радев
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев днес гледаше уплашено като мишка.
30
10
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ КЕ ПАДНЕ! преди 2 години
Не само ке падне, ами ке изчезне. Свет без крепостни.
29
3
 
16
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 2 години
България е окупирана от сащ ,от вас нищо не зависи !Трябва ни вашата територия за наши бази !Съсипахме ви армията и сега ще слушате !
28
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От руското посолство пак напълниха форумите ни с глупости.
27
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Господин Андрейчо, България има категорична позиция по въпросите за НАТО и Русия, ако не ти се верва инициирай референдум.
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мобилизираме Андрейчо и всички гербери и седесари в защита на братска Украйна. Интербригадистите на НАТО от всички страни ще бъдат изпратени в Украйна да защитават европейските ценности. Интербригадистите ще се мобилизират от идейно-десните и идейно-либертарианските среди в България. Ще помогнем срещу руската заплаха с 5 хиляди смели евроатлантици, начело с най-важните и изявени от телевизионния екран.
25
3
 
17
 
! Отговори
Хм преди 2 години
След 3 национални катастрофи трябва ли пак да участваме във война с най-вероятен окончателен край на България?На който му трябва нещо от Русия-да иде да си го вземе.Впрочем,Швейцария е станала неутрална точно след едно голямо поражение.Ние е трябвало да го направим още след Балканската война!
24
2
 
15
 
! Отговори
Да попитам преди 2 години
Тоя неадекватник в качеството си на какъв определя БЪЛГАРИЯ като фронтова държава?! Ние,народът не искаме да воюваме с никого заради чужди хищнически интереси! Тия торби с *** като този,Ал Йо,люхия паси и други русофобски *** първи ще се заврът в дън земя в случай на военнен сблъсък! Твърдението,че БЪЛГАРИЯ е направила своя избор за членство в НАТО не е вярно!Народът ни изобщо не беше попитан!Решението го взеха шепа предатели,майкопродавци и българомразци!Те да отиват на фронтовата линия!
23
10
 
3
 
! Отговори
Абе Анрдеа, преди 2 години
Ти чуваш ли се какво говориш! Ами нали комунистите са на свобода, благодарение на това, че Русия още не се е разпаднала. а ти искаш от тях решителни действия срещу ултиматума на джуджетата...
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Категоричната позиция, която очакваш ще ни превърне в бойно поле, така че е нужно да си седнеш на четирибуквието и да не раздаваш акъл.
21
2
 
13
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
абе ти кой си бе сапляк!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за екшън. Предателите няма да им се размине и накрай света.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я не се бъркайте като атовете се ритат , какво се развреднихте или пак от козяк ви навиват пружинките, румъния не обръща внимание вие първи лакеи
18
1
 
8
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
"Трябва да се вземат в ръце и да напишат добри документи на брюкселски език" - от толкова брюкселски език е заприличал на карфиол.
17
1
 
10
 
! Отговори
и те така преди 2 години
твърда позиция ама ако България се управляваше от мъже а не от послушковци .
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв е тояГерберскиПендал на снимката. Тоя нештасник знае ли, че при война с Русия софия исчезва заедно с него за 12 секунди
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, във войната ще участват русофобите, които заливат форумите с плюнки и кухи мозъци.