От ГЕРБ поискаха по-евтин ток за молитвените домове

Мнозинството обаче отхвърли предложението
26 яну 2022 16:45, Нели Христова
61
От ГЕРБ поискаха по-евтин ток за молитвените домове
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са внесли предложение в Комисията по енергетика всички молитвени домове да минат на регулирания пазар и да плащат както битовите потребители. Мнозинството обаче отхвърли това предложение.

"Днес се проведе заседание на нашата група заедно с г-н Борисов. Разгледахме цената на тока, ценовата криза. Една тема изпъква - цената на тока, която плащат всички молитвени домове, храмове и манастири.

Те не генерират печалба. Предложихме да преминат на регулирания пазар. В редица манастири и храмове минават на режим на тока - на Рилския манастир последната сметка е 25 000 лева. Кабинетът на Борисов не допусна това и в най-тежките кризи. Това показва отношение - без да делим никой по религия", заяви Дани Каназирева от групата на ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Пффффф преди 2 години
Гейрбиджа ги тресе яко деменцията :D
38
0
 
1
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Гербиджа го тресе яко деменцията :DДедо ти поп с черния джип хич не ми пука как ще си плаща тока... Там е бясна пералня за пари! Подиграват се с вярата на хората !
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, айде. Сещам се преди години потърсихме подслон в един комплекс до Сопот, че ни заваля дъжд. Нямаше места заради някакво събиране на попове и подобни. Докато говорим дойде последен модел БМВ 7 към тогава. Черно със затъмнени стъкла. Попа излиза важно отвътре с 1 педя златен кръст на гърдите. Ние гледаме и не можем да разберем какво се случва. Дани Свирката Каназирева, да се е*е в г*за.
36
5
 
1
 
! Отговори
Пантеизъм преди 2 години
Бог е навсякъде. Дори в ГЕРБ. Там всички Му се кланят.
35
2
 
2
 
! Отговори
Да минават преди 2 години
На духовна енергия и молитви, след като са молитвени домове.
34
1
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Решението е правилно - защо *търговците в храма* да плащат като нас , обикновените миряни ?Молитвените домове са Търговски Дружества - продават тяхна марка аксесоари , взимат пари за събития .
33
0
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 2 години
Започна се обсъждането за молитвените домове. Може ли да дойде и при нас църквения данък.
32
1
 
4
 
! Отговори
Цялата държава преди 2 години
Фалира и бавно се спуска в пропастта , молитвенните домове са само една малка част, убиват ни с цената на тока
31
2
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Да им плати тока с пари от субсидиите.
30
2
 
7
 
! Отговори
ами преди 2 години
Това е добре, че от ГЕРБ знаят, че не са праведни, ама сега като искат да се молят за грехивете си, да си и платят от шкафчетата. Не може все бг. данъкоплатец да им снася.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Молитвеният дом е навсякъде. Човек навсякъде може да се моли на Бог. Защото Бог е навсякъде.Не е в църквите. И за БОГ религията няма значение. В разумния свят няма религия, всички души сме едно цяло и произлизачме от Бог.!!Дънов
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня дебел крадец който три папи са го галили по тиквата да не се прави на толкова праведен ами да вземе да бръкне в чекмеджето и да направи едно дарение с което да подпомогне църквата в тия трудни дни!
27
3
 
11
 
! Отговори
Вярващ преди 2 години
Не може да си истински вярващ и ДА СИ ДEБEЛ. Факт. Както православното християнство така и исляма изискват въздържане при ядене. Не знам как истински вярващ, който строго спазва два пъти постене на година да бъде по-тежък от 75кг! Престанете да ни заблуждавате и не ни правете зорлям на ***!
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци,който целува ръце на поповете да извади някоя пачка от чекмеджето.Бълха го ухапала.Сега да видим колко е набожен.С целувки и баба знае.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като каназирката се е срещнала с Борисов не го ли попита, ЗАЩО герб либерализираха енергийния пазар?
24
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
И що? Щото имат малко имоти, щото владиките се возят в джипове? Щото една свещичка вече е 2 лева? Щото са приютили, нахранили и стоплили някой в нужда, безвъзмездно????
23
2
 
8
 
! Отговори
.!. преди 2 години
абе споко в най-скоро време, до месец два и ние ще искаме по-евтин ток! Не за друго ми сега като ни стане 1.0-1.2лв. киловата и ще видите как над 60% от хората няма да могат да си плащат тока за хладилник телевизор и 2 крушки от по 100W! А ако имат и бойлер за отопление на водата то тогава директно идват изпълнителите за опис на имущество!!! Споко! Тепърва ще има да гледаме кон боб яде ли!!!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее...не критикувайте тиквата се!Нали знаете каква физиономия прави като гледа нагоре към НачалникО!Той директно с НачалникО приказва
21
12
 
8
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Безбожници са комунистите,те сега са на власт. Какви пари за храмове? Те се молят на Маркс и Енгелс.
20
8
 
8
 
! Отговори
Просто Венци преди 2 години
Венци,крадците не са от Банкя ,а от с.Славяново, авери са му Миньо Стайков, Арабаджиеви,Николай Банев,Васил Цветанов, Корнелия Нинова, Р.Овч., Д.Лечев и т.н. крали,крали и затривали България. Сега скачат хорцето в президенството.