ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече

Цели системи блокират, защото не могат да си платят тока
Обновена: 28 яну 2022 13:40 | 28 яну 2022 13:31, Камелия Цветанова
313
ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече
Снимка: БГНЕС

Ценовата криза в момента е най-значителният проблем за всеки и от него ще произтече увеличаване на безработицата и натоварване на държавата с разходи, а в края на годината проблемите могат да се окажат в пъти по-големи, отколкото в момента, предупреди в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.  

Според него управляващите не предприемат никакви мерки за решаването на проблема.

"Ценовата криза, която вече не е само с сферата на енергетиката, се разпростира във всички сектори на стопанския живот на страната и всички обществени сфери. Хората всеки ден живеят със страха, че няма да могат да си платя тока“, каза Биков.  

По думите му тази ценова криза беше изпусната още през есента при актуализацията на бюджета.

"Тогава ние повдигнахте въпроса, че цените на тока растат и въпреки това не получихме никакво разбиране от тогавашното квазимнозинство в предишното НС и служебен министъра Асен Василев", посочи той.

Според него, ако тогава бяха взети правилните мерки за компенсации на бизнеса, това е щяло да спре растежа на цените на останалите продукти“, каза Биков.

"Говори се за инфлация от 7-8 на сто, но тя при най-нужните продукти е 20%, а от това страдат хората с ниски доходи, които работят, но се превръща в работещи бедни, а не са били такива преди 4-5 месеца. Сега сме във фазата, в която трябва да се борим с разрастващата се криза, която се превръща в епидемия. Цели обществени системи са напът да блокират – училища, театри свалят представления, болници, читалища, които не могат да си платят тока, всякакъв вид храмове и не могат по никакъв начин да оцелеят в тези времена“, отсече Биков.

Според него изказванията на финансовия министър, че не се притеснява от инфлацията, са неадекватни.

"Това за нас е крайно необяснимо поведение, както и отказът на управляващите да водят диалог", каза депутатът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: цениГЕРБТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
7
 
! Отговори
нагледно преди 2 години
Нали не си мислите че Бойко и ГЕРБ са били комунисти, а?
155
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 154 - Единственното за което "работи " ГЕРБ е да има ХАОС и БЕЗПОКОЙСТВО , на фона както на икономическа така и вътреша политическа , здравна и международна криза ! Те окрадоха достатъчно за да не се притесняват от високи цени на каквото и да било - ЖЕРТВИТЕ сте Вие БАЛЪЦИТЕ дето им вярвате , защото НЕ искате да чуете че трябва да има затягане , ограничения , ефективност и организация ако изобщо искаме да се отлепим от дъното и всичко е зарди надеждата да се върнат на власт !!
154
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дали ще се върне Бойко или друг ще дойде , управляващите политици трябва да ни превъзхождат с компетентност ,изказ , държане ,ако щете и визия , а тези които доидоха сега само мънкат и се хилят или пък ръсят простотии от трибуната , тотална деградация на държавността
153
7
 
15
 
! Отговори
нагледно преди 2 години
Нека и младите да видят , как е да те управляват комунисти и децата им . Днес режим на тока , а утре и купонна система.Те това е промяната към живот като в Северна Корея.
152
13
 
8
 
! Отговори
МП преди 2 години
Това е Вашето наследство господа от ГЕРБ. През годините на власт така деформирахте нещата че сега береме плодовете.Петков да не е факир че с пръчка вълшебна да изрине Авгиевите Ви обори.Най-лошото е, че Вие и избирателите Ви вярвате че сте били полезни, градивни, креативни и морални.
151
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
"Неадекватни" това е най-мекото,което може да се каже за новата власт.В тази криза говорят за 4 моста над Дунав,когато улиците потънаха в мрак!Това са комунистите-мост на всеки километър!
150
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
What a stupid son of a bitch.
149
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоената мозъчна пръдня от банкя ще управлява отново, ама ако го дочакате, стига да не сте от ония 800 000 умрели и избягали по негово време. Тоя трябва да бъде съден за геноцид, толкова българи не са умрели във световните войни бе алоооу.
148
3
 
13
 
! Отговори
Стига сте ревали преди 2 години
Стига сте се оплакали.Нещата отиват на добре.България е на път да се превърне във рай на земята,където хлябът ще е 4 лева.Радвайте се че въздухът и слънцето са безплатни,но няма да е винаги така.Дишайте и се печете на слънце и не му мислете много,че и след време и за тях ще се плаща и там цените ще растат.
147
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука виждам някви герберасти още живеят с халюцинацията, че Бойко ще се върне да ги оправя с 200. Ще се върне колко спечели изборите 2021. Взема ви парите, внучетата му ще живеят в щатите, а кучетата му ще ядат пържоли, ама вие си го чакайте, бедняци, за тва сте и ***, щото сте прости и бедни.
146
9
 
8
 
! Отговори
Все още преди 2 години
ДАНС е личната армия от главорези на Бойко Методиев Борисов!
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
четейки коментарите разбирам защо сме на тоя хал
144
6
 
14
 
! Отговори
РАДЕВ=100 % ВЛАСТ.. преди 2 години
В МОМЕНТА ГОТВИ... НОВА ПАРТИЯ.... НОВИ ИЗБОРИ....... НОВИ КРАЖБИ И ЛЪЖИ.......
143
3
 
9
 
! Отговори
Harvard преди 2 години
Галопиращата инфлация е знак за просперитет.
142
8
 
6
 
! Отговори
Ужассс преди 2 години
С какво работи Герб с мутренските частни милиции ли
141
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е, че в края на година ГЕРБ пак ще са в опозиция, а Биков ще се оглежда за присламчване към поредната си партия.
140
7
 
12
 
! Отговори
КИРЧО КИРЛИ ВИЯ преди 2 години
НА ДЕ-БИЛИ-ТЕ ИМ ХАРЕСВАТ ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА, ГАЗА, НАФТАТА, НА ХЛЯБА, ОЛИОТО, СИРЕНЕТО, НА КРЪЧМИТЕ? ПРОТЕСТИРАХА ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА И СЕГА КАКВО ДА КАЖАТ ОСВЕН, ЧЕ ИМ Е ХУБАВО? КАК ДА СИ ПЛЮЯТ НА СОРАТА /ЛИЦЕТО/ И ДА ПРИЗНАЯТ ЧЕ СА ***? БЪЛГАРИЯ БИЛА ПОСЛЕДНА В ЕВРОПА, Е, СТАНАХМЕ ЛИ ПРЕДПОСЛЕДНИ СЕГА?
139
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО ГЕРБ РАБОТИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!
138
11
 
9
 
! Отговори
Кажи бе Биков преди 2 години
Защо прокуратурата потулва жалби срещу ОПГ в град Перник които случайно са близки до Бойко Борисов!?
137
8
 
10
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
При слепите се изострял слухът, при глухите-зрението, а пък при простите-желанието да се изказват по всички теми бе... То и аз съм от тях, ама не съм трътнал депутат да ставам. Инак в парламента едно куче лае за нищо, а пък другите се разлайват, щото чули, че едно куче лае... Хем Тома, хем Биков, хем Лайкучка-ами герберска му работа бе...