Василев: Категорично има мафия в българския спорт

Бюджетът за спорт е със 100 млн. лв. повече
30 яну 2022 11:21, Ния Христова
47
Василев: Категорично има мафия в българския спорт
Снимка: БГНЕС
С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът за спорт. Предвидено е средствата да се разходват с приоритет за 4 големи инфраструктурни проекта. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев в ефира на bTV.
 
"В централен бюджет тази година ще бъдат предвидени още 100 млн. лева за инфраструктурни проекти, свързани със спорта, което прави повече от 100% увеличение за бюджета за спорт. С Асен Василев сме го уточнили. Тези още 100 млн. лева през юни, ако се наложи, ще "светнат", за да ги видят всички граждани. 15 млн. лева са за залата в Бургас. Тя трябва да бъде завършена, но не преди да минат всички институции у нас и да видят защо е "глътнала" 65 млн. лева. Останалите 2 млн. лева, които остават, са за проектиране на два проекта с обща стойност стотици милиони", заяви Василев.
 
"Арена Бургас" се строи вече над 7 години и трябва да бъде домакин на мачовете на волейболния мъжки национален отбор за европейското първенство през 2023 г. 
 
"Бюджетът за спорт тази година е повече от 100% увеличен. Изпълняваме заложените в коалиционното споразумение изпълнение на 4 инфраструктурни проекта. Първият го започваме с проектиране съвсем скоро. Другите са за модернизиране и строителство на Национална спортна база, свързана със собствеността на Министерството на спорта. Ще бъде много интересно. Нещо, което 30 години не е правено, започва в първата година на този мандат", каза още министърът.
 
Той уточни, че е изгладил отношенията с президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, след като между тях имаше неразбирателство по отношение на финансирането на федерацията. 
 
"Думата "комфорт" беше използвана от мен по повод срещата с федерациите, които са от Първа категория - олимпийските федерации и колективните спортове. Тази дума обиди госпожа Илиана Раева, която каза, че нейната федерация не се е ползвала с комфорт. Този въпрос го уточнихме. Една от най-добре подплатените финансово федерации е тази по художествена гимнастика. Това е свързано с резултатите, които постига. Това е обективен критерии и ние не можем да го отречем в никакъв случай. Когато постигаш резултати, получаваш комфорт. Това е една от петте федерации, които са най-добре финансирани и на фона на останали федерации за спортове, които са традиционни, комфортът е много голям там. Аз не вярвам тя да се определя като "сервилен лакей на мафията". Не съм имал нея предвид. Кранчетата спират. Рязко, а не поетапно", категоричен е министърът.
 
Василев отговори и на бившия министър-председател Бойко Борисов, който заяви след скандала: 
 
"Кръстникът на мафията се обади и им каза "я бързо се оправяйте, защото не може така да става с две големи групи фенска маса". 
 
"Вече отговорих в едно друго предаване, че ние с госпожа Раева сме уточнили отношенията си, без да има някой необходимост да ни сдобрява. Всеки си знае с какво се занимава и какви са неговите правомощия и оттук нататък професионалните ни отношения няма да бъдат засегнати по никакъв начин.", каза той.
 
Василев уточни, че данните, че козирката на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" ще струват повече от самия сектор е разбрал от главния архитект на София. 
 
"Категорично има мафия в българския спорт. Тази същата, която дълги години владееше държавата, неминуемо е контролирала и огромни ресурси в българския спорт. До момента! От тук нататък започваме процедура по изчистване по всички направления - търговски дружества, Български спортен тотализатор, самото министерство на спорта и неговите ресурси, администрация", каза още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително арогантен тип. Има граници в човешките отношения, която не бива да прескача квалификациите, които направи към дами премина всички граници не всеки може да е с КРИВА УСТА и гелосан като министъра ...
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този гелосан министър успешно се нарежда до другото недоразумение Рашков. Лика прилика са двамата. Злобни, злобни, искри им хвърчат от очите. И как просташки се държа с Илиана Раева.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Перуката колко открадна по време на управлението на ГЕРБ? Поне 200 милиона
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мофията на Тиквата, а в спорта дон на мафията е Красен Кралев
31
1
 
2
 
! Отговори
Репликант преди 2 години
До Анонимен (18) ,,Тоя като го гледам и той абониран за грайндъра :)''Вече си съмнителен, познаваш всички с профили там. Това не е случайно!
30
3
 
4
 
! Отговори
Тури му пепел преди 2 години
Мани, мани, с плажно мляко да го намажеш! Махаме шефа на тотото, та да сложим мажещия с плажно мляко ***.
29
2
 
4
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Браво, Мърди, ти си Колумб! Ама я представи доказателства. Иначе си като Дамаджаната, въздухаря и Жабата, дето все я подслушват, пък никой не бил.
28
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
леле какво тепане ще става за тези 100 милиона сега или никога
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, не, бе! Щом ти си мистър.
26
3
 
9
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Задължително трябва и да има смяна в БФС! Перуката и другите мошеници вън от БФС!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министъра позна от първия път ,интересно
24
11
 
15
 
! Отговори
На Дедо Ми Дедо Му преди 2 години
До Анонимен 28. Да, Кирчо каза, че ако има нулева корупция щяло да има пари и за магистррала и за мост и за всичко. И когато го избраха съвсем случайно се оказа, че мандата няма да е достатъчно дълъг да се направи нищо от посоченото, но пък ще е достатъчно дълъг, за да се развали започнатото. Те откакто са дошли на власт само рушат. Дори и това което съградиха за 5-7 месеца , като служено праителство. В общи линии лявата ръка не знае, къде е дясната, но бюджет ще има. Успех.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя откри топлата вода!Я кажи нещо са Стики?
22
2
 
7
 
! Отговори
msm преди 2 години
Корупцията е цената, която плащаме за демокрацията. Има корупция, която може да се преглътне, когато обществото благоденства. Има корупция, която граничи с геноцид, когато в държавата има работещи и пенсионери, които мизерстват. Тази корупция трябва да бъде показвана, а хората зад нея унизени и наказани!
21
6
 
8
 
! Отговори
ПоетЪ преди 2 години
Този господин си позволи да сравнява билетчетата на тотатлизатора с тези на Божков. Колко печалба генерирали едните, колко другите. Не знам къде и видял прилика, но разликите са доста повече. На Божков рекламите вървяха постоянно и навсякъде, тука само по държавната телевизия. На Божков се продаваха навсякъде и от всеки, а държавните - нямам идея къде. И накрая как оплю Екатерина Захариева, водещата му вика, че не джентълменско, ама той трябвало да го каже ... пуста злоба и самозабравяне.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корумпето вика има мафия. Защитника на мафиота ГГ вика има мафия. По голям виц от този не съм чувал.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами докажи го де.Всеки само върви и бръщолеве и нищоправи. И аз ще кажа че ти си обратен и че рундьо те клати денонощно. Ти съшщо си от мафията.
18
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 2 години
С теб става още по- голяма.Фелациото дето правиш на ГГ ще те вкара в затвора,да знаеш.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100% увеличен бюджетът на спортното министерство? Със 100% процента ли е увеличен бюджетът за култура? А за образование? Министърът знае ли, че се е заел с каймака на мафията? Кога ще чуем за ефектите от селските стадиони, с които набълбукаха селища със затихващи функции?
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя като го гледам и той абониран за грайндъра :)