Плевнелиев: Демократите в България се провалиха в опита да спрат ДС

България е бедна, защото не се е откъснала от руската сфера, твърди той
1 фев 2022 17:00, Нели Христова
301
Плевнелиев: Демократите в България се провалиха в опита да спрат ДС
Снимка: БГНЕС

Големият грях на демократите в България е, че не успяха да направят лустрация. Това заяви пред БГНЕС Росен Плевнелиев, президент на България /2012-2017 г./ Той почете паметта на невинно избитите от така наречения Народен съд регенти, министри, депутати и общественици на 1 февруари 1945 г.

„Виждате хиляди имена изписани на тази стена, която ние наричаме стената на плача. 30 000 са арестувани за една нощ, хиляди са избити, десетки хиляди са с абсолютно незаконни и нечовешки присъди. За това деяние БСП практически с нищо не дадоха заявка, че се променят“, каза Росен Плевнелиев по време на церемонията по отдаване на почит пред жертвите на комунизма.

Според него БКП не се е променила, въпреки, че е сменила името си на БСП.

„Същите кадри, идеология, зависимости от агенти на ДС и режима в Москва. Всъщност демокрацията означава да погледнеш истината отвъд пропагандата и манипулацията. Истината е, че десетки хиляди бяха избити при налагането на комунистическата диктатура в България. Вместо БСП да се извини, те продължават да откриват паметници на Тодор Живков. Ето един ненаучен урок от историята. БСП трябва да се извини на българския народ, за да може да стъпим на здравите основи на съзиданието“, зави президентът Росен Плевнелиев

Румен Радев не присъства на официалната церемония, а предпочете да почете паметта на загиналите сам, което предизвика остра реакция от страна на Росен Плевнелиев.

„За шеста поредна година сме свидетели на отсъствието на държавния глава на официалната церемония. Това е крещящо доказателство, че Радев не иска да погледне фактите в очите. Той застава на страната на тези, които все още вярват в идеологията на комунистическия режим, застава на страната на тези, които фалшифицират историята, застава на страната на пропаганда, а не на фактите. Имаме един партиен зависим президент, който идва от русофилските популистки среди на България“, категоричен е Плевнелиев.

Демократите в България се провалиха в опита да спрат ДС.

„Голям грях на демократите в България е, че не успяхме да направим лустрация и, че приватизацията беше извършена, така че комунистическите елити взеха в ръцете си цялата икономика“, заяви тоя.

България спада към страните, които не успяха да се откъснат от руската сфера и затова е толкова бедна.

„Може да разделим на две страните, които бяха в съветското пространство. Едните сложиха истината за комунизма в учебниците, сложиха агентите на тайните служби, където им е мястото, тръгнаха по пътя на социално отговорната икономика, а не на олигархията. От друга страна погледнете държавите, които останаха в руската сфера на влияние, по команда от Москва им беше инсталирана олигархична икономика, агентите на ДС продължаваха на шестват из медиите и да формират общественото мнение. Първите са богати и демократични. Това са Словения, Хърватия, Румъния, Полша, Чехия, а от другата страна са България, РС Македония, Сърбия, Грузия, които останаха със силно руско влияние, с агенти на ДС, които са назначени за политици, бизнесмени“, подчерта пред БГНЕС президентът Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
13
 
10
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Точен коментар както винаги. Интелигентен,реално владеещ чужди езици,образован,отлично приеман в цивилизования свят.Най-добрия президент президент,който България е имала.
155
3
 
6
 
! Отговори
- преди 2 години
Арлекин!
154
3
 
7
 
! Отговори
Джери Бадалуна преди 2 години
Абе на тоя фигурант защо още не са конфискували ограбеното и не са го тикнали в трудов лагер.... доживот!?
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куку руку вафла чудна,пълна с течен шоколад!
152
6
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Абе що давате трибуна на това подобие на мъШ и ни карате да пусуваме !!!
151
7
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До петльовден/// Не един от най-слабите ,а най-слабият и водевилно-смехотворен,така наречен президент.Остави незабравим спомен,как Борисов го поплясква,господарски и покровителствено по хилавото му вратле.Грозна и гротеска картинка.Даже Борисов разбра,че не става за втори мандат и е силно некативно същество,затова предложи,не по-малко смехотворно друго същество,което някъде изчезна
150
6
 
10
 
! Отговори
гражданина У преди 2 години
колко се радвах това подобие, когато му свърши мандата, казах си - най накрая ще спра да го виждам този *** и да слушам за него, но не, 5 години по-късно продължава да се споменава и появява и пак не мога да си обясна защо ни измъчвате с подсещането, че такова нещо съществува ...
149
3
 
12
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Антон Тодоров доказа с досиета и документи че при Плевенлиев също е било пълно с ченгета така че да млъква !
148
8
 
10
 
! Отговори
петльовден преди 2 години
Тоз кой му дава думата един от най-слабите президенти в историята
147
3
 
13
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
Луд умора няма, само се поти! "Голям грях на демократите в България е, че не успяхме да направим лустрация и, че приватизацията беше извършена, така че комунистическите елити взеха в ръцете си цялата икономика, заяви тоя. Интересно, кога е стигнал до тези изводи? Като комсомолски секретар, или когато ботцко му биеше чемберите в НДК?
146
3
 
14
 
! Отговори
-- преди 2 години
Така ли мало-умнико, ами я си педстави бяхме построили Белене, Южен поток, и бяхме неутрална държава дали цените щяха да са такива?
145
17
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
НАЙ-ВЕЛИКИЯТ И УМЕН ПРЕЗИДЕНТ който сме имали след мракобесническия социализъм. И всяка дума, до последната запетая е истина и правилна. Разбира се, не очаквам догарете комунисти да се съгласят с това, което Плевнелиев казва, защото те коментират само по снимка и заглавие, без да четат :)))
144
7
 
18
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
Щом отново извадиха от нафталина този компрометиран инфантил, значи закъсвацията е огромна.
143
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО за 100% точния коментар, г-н ПРЕЗИДЕНТ!!!
142
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз мушморок има място в кабинета на Киро като биопоказател сочещ на къде ще иде промяната
141
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсен Предателналиев и без руги? Нещо е имало бой на африкети в черна нощ и имало резанье, клатенье и такованье. Снимките на тоя бизнесоид са отчаващо деликатни защото всяко негово сако издава гънки на сутиен и фльонги на комбинизон.Петератсналиев Петалналиев ли е или е само същото с Д,Теперастналиев и е Тедалналиев. А си трае за онова ужасно нещастие. Кажи си бе джанъм, Народът ще те разбере.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 133 - Те твоите родители са се кланяли и заради него !!
139
5
 
16
 
! Отговори
era преди 2 години
невестулката пак са я пуснали от кафеза да шета из курника
138
3
 
6
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Демократите не се провалиха/Ив. Костов/, той се облагодетелства от парите на ДСарите, с които те се откупиха и Ив. Костов ги забрави. Ти се опита да им разкрие,ш досиетата им, но Б. Б. те изгони и ги спаси.
137
5
 
6
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Демократите не се провалиха/Ив. Костов/, той се облагодетелстваха от парите на ДСарите, с които те се откупиха и Ив. Костов ги забрави. Ти се опита да им разкрием досиетата им, но Б. Б. те изгони и ги спаси.