Нинова в Благоевград: Спасяваме икономиката с 4 действия

Средносрочните мерки са заложени в бюджета
Обновена: 8 фев 2022 09:16 | 8 фев 2022 09:06, Камелия Цветанова
57
Нинова в Благоевград: Спасяваме икономиката с 4 действия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Спасяваме икономиката с четири действия. Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите.” Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград. Срещата е част от националната обиколка на БСП. Там тя представи икономическите параметри на Бюджет 2022, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Нинова обяви, че и средносрочните мерки са заложени в бюджета, като те са инвестиционни разходи от страна на държавата: “Те се удвояват от 2.9% на 5.8% от БВП. Повишаване и доходите, което ще увеличи потреблението.”

Според лидера на БСП и министър на икономиката и индустрията Планът за възстановяне и устойчивост е стратегическата политика за икономиката.

“Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по- малко на финансовите инструменти. Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4.8 процента ръст на БВП.”, обяви Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и председател на БСП подчерта, че засилване ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП. Тя припомни, че ГЕРБ считаха това за социалистическа отживелица. “Времето показа колко сме били прави.”, заяви Нинова. На срещата лидерът на БСП отговори на всички въпроси, които вълнуваха социалистите.

На срещата с членовете на БСП присъстваха народният представител на левицата от областта проф. Георги Михайлов, членът на Изпълнителното бюро на БСП и кмет  на Гоце Делчев  Владимир Москов, градският председател на БСП-Благоевград Любен Милев, областният председател на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от БСП Николай Георгиев и председателите на БСП във всички общини от областта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: БСПнинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо спасяват икономиката, като Асен Василев отчете РЪСТ на икономиката?
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може с едно действие - върнете заграбено от т.нар приватизация на заврения зет
42
1
 
6
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Тя дьржавата фалира какво спасяваВсичко е в фалит
41
7
 
3
 
! Отговори
Почитател преди 2 години
Поздравления за Нинова, че има търпението , куража, доблестта да отстоява позициите на болшинството членове на БСП. Такова.търпение , спокойствие и разум през годините , въпреки предателствата, кариеристите , нападките , заплахите., заслужават уважение. Има смисъл от присъствието й в управлението на държавата, за да отстоява интересите на болшинството хора, част от които дори не го осъзнават.А минусите, които ще се струпат под този коментар, ще са на платени герберски драскачи и техните подлог
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ninova nishto ne govori za Atomnata Ulektotsentrala Belene!? Zashto taka,pri tozi Energien Kolaps ili Väprosa e reshen ot Vashington!!
39
1
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
Корнито е факир-с 4 мерки и взе мярката на промишлеността!!!!!!!!!!!!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, сега сте на ход, подновете Белене и ЮП, поне Белене с държавно участие постройте, реакторите са купени, че ще изпаднем в енергиен колапс и крайно високи цени за всичко в цялата страна.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех на БСП и да продължат да участват в управлението на страната, те имат качествени хора.
36
3
 
5
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Комуниста спасява икономиката, като я източи ограби и фалира. Психо левите, както и психо десните от Дай България, това правят вече повече от 30 години...
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се пъха слон в хладилник -с 3 действия. Отваряме хладилника, пъхаме слона, затваряме хладилника
34
6
 
4
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Нинова е секси!
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ниночка ще гледа да додрапа до евродепутат, че ще остане без прехрана накрая.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пита се дали може г-жа Нинова вече да влезе в един пенсионерски клуб и да я попитат пенсионерите къде са средните 12.5 % увеличение на пенсиите? А след юли с колко % ще са с намаление след като се премахне добавката от 60 лв. или ще стане по сценария за м. декември.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приватизирахте и съсипахте всичко, сега ваште лични предприятия ли да "спасяваме"?
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щ я спасите като напуснете коалицията, преди да ви обявим фалит на теб и на Про100 Кирчо. Успех Корни за решението за чао, ЧАО...
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Нинова взе да говори като Баце за икономика.Каква икономика в счупена и корумпирана държава?Нито един от крадците на България като се почне от кредитните милионери и до сега не е в пандиза. Как да ви повярват хората.Празни приказки за подържане на тонуса на актива на БСП.
28
11
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 2 години
И какво точно се случва? Аз по-многобройни и нагли лъжи от мутрата-престъпник и мародер Тиквуний Борисов не съм слушал никога. Да не говорим за постоянно нарастващия му ламтеж за власт и пари. Просто Мутрата си повярва, че както в САЩ управляват 500 фамилии, така и той ще построи новата частна комунистическа държава , която ще управлява заедно с още 20 фамилии и родът му ще иляди. Да, ама не е познал. Заради мерзостта си Господ издига нови управници. След сегашните ще има други, наистина милеещи
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова съм беден, че вечер спя с шапка. Едно нещо ми прави впечатление. Така наречената ни икономика се спасява по един особен начин. Взимат се пари от бедните и се дават на богатите. Срещу 500 лева можеше да ти изготвят проект за кандидатстване за 10000 лева, а с тях си правиш каквото там искаш, кола, екскурзия, но не и увеличение на доход, плащане на заплати. Сега гледам и фотоволтаиците, предлагат 10 години гаранция, но само ако платиш най-скъпата сглобка, можеш да си изплатиш парите за 8г.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корни, не може хем социализъм хем капитализъм, няма такова животно.
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова,не разбра ли,че БСП няма място на тази психодясна глобалистка русофобска седянка.Имаш максимум месец да го разбереш.После ще е твърде късно за столетницата и за тебе.