Явор Нотев: Ако говорим за война между институциите, това ни злепоставя

Пътят за конституционни промени ще бъде дълъг и труден
20

Прокуратурата  и изпълнителната власт власт влязоха с сериозна битка. Какъв ще изходът от нея?

"Не би трябвало да говорим за война, защото това ни злепоставя в очите на обществото, както и в очите на партньорите извън страната. Струваше ми се, че войната е приключила при тези избори и при съставянето на правителство", заяви бившият зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев в студиото на "Денят ON AIR".

"Формално прокуратурата няма друг ход освен наистина да призове министър-председателя, за да може да облече неговите твърдения", допълни той. По думите му изключително цени и уважава решението на Конституционния съд - правосъдният министър да може да иска отстраняването на главния прокурор.

"То е идва навреме, за да покаже какво е законовото решение на тази задача и да подреди последователността на въпросите", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че продължава да вярва, че Висшият съдебен съвет е свободен във волята си да вземе решения вече по същество.

Експертът посочи, че пътят за конституционни промени ще бъде дълъг и труден.

"Аз си спомням как се създаде този орган КПКОНПИ и беше определен като едно много добро решение за борба с корупцията.  Мисля, че сериозни юристи са противници на изваждането на разследващи органи извън прокуратурата", завърши Нотев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
дедо Горио преди 2 години
А бе , мнoго мyтpecu-*** тука в коментарите ,бе ! Или усетиха , че менторите им скоро ще дадат фира и напъват всячески това да не стане ?!Нещо много се докачиха и уплашиха от обедняване , щом излизат на светло . Mympecu ,сър ...
14
1
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
На тези избори приключи войната 'президент-премиер", но Рундьо иска да превземе и съдебната власт, трябва му пълна победа! И не вдява, че даже ПРЕВРАТЧЕТО в изпълнителната власт вече му изяде главата, Кирето се оказа непослушен, алчен и неграмотен. Тъй като Рундьо сам си го избра, сега изтерясва, но "късно е либе за китка", ще гушне букетчето със същия юмрук, дето го размахваше срещу българския народ
13
1
 
3
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
АКО ЩЕ ИМА "ВОЙНА НА ИНСТИТУЦИИТЕ"... ТОГАВА ЩЕ ИСКАМЕ СМЪРТ НА РУНДЬО.... ХАХАХААА...РОТФРОНТОВЕЦА..!!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако говорим за война между институциите, това ни злепоставя, а ако не говорим за война между институциите, войната си протича, развива, загрубява без да говорим за нея или като лицемерно твърдим, че война няма.
11
6
 
2
 
! Отговори
fact преди 2 години
а като си има ВОЙНА МЕЖДУ ИНСТИТУЦИИТЕ?Кое е по-зловещо, да говорим или да ВОДИМ война?СМЪРТ НА ГЕРБ!
10
7
 
12
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Кой народ? Този който е 9% от цялото население на България ли? Аз нямам против Гешев. Имам против некадърния Канадец готов да изтъргува паметта на дядовците ни
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата и КПКОНПИ останаха последните крепости на мутрите. Това не е война между институциите, а на народа срещу мутрите.
8
1
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не може да няма война между институциите докато БСП не окомплектова преврата си до пълна тоталитарна система - Вигенин го каза директно : да наложат управлението си! Тоталитаристът си е тоталитарист! Трябва да знаем какво искаме и какво правиме - не може да издигаме в управлението тоталитаристът и да искаме демокрация...
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство ни струва по един милион на ден.
6
8
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Истината е проста - всички институции в тая страна не работят нормално. Прокуратурата, както и оня измислен 'спец' съд работят за оня с чекмеджето. Сега нещата се пренареждат, но едва ли ще пукне пролет. Става въпрос за родово-обшинен строй! Някаква страшна шуро-баджанащина на всички нива в държавните структури.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като не говорим за нея, това означава ли, че такава няма?Ех Яворе, ех Нотев.Слаб ум.
4
3
 
8
 
! Отговори
ОФ-РАДЕВ преди 2 години
.. БСП.. ДБ.. ИТН.. ПП.. ДС /БКП..... са слуги на Путин..... Отслабват икономически и политически България - в интерес на Русия, Сърбия, Китай..
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е бухалката на Банкянския рекетьор. Удря тези бизнесмени, които откажат да си плащат таксата в Чекмеджето.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз пенсионер от коя партия е че да не гласувам за нея ?
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тоя едно голямо НИЩО!Ама нищо е тоя!!!!!