Костадинов: Протестът не е само за отпадането на зеления сертификат

Нямало желание за реална промяна, по-скоро за натиск върху Гешев
12 фев 2022 10:33, Елка Василева
194
Костадинов: Протестът не е само за отпадането на зеления сертификат
Снимка: архив, БГНЕС

Протестът не е фокусиран само върху отпадането на зеления сертификат, ще протестираме за нормален начин на управление на държавата. Искаме отпадане на всички ограничителни мерки. Работната група за COVID сертификатите на практика вече не съществува. Нейното функциониране беше забавено отново по вина на правителството с около 2 седмици. Обявихме, че след като нямаме обратна връзка с правителството сме принудени отново да излезем на улицата на протест. Това заяви пред БНТ лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му проблемът е липсата на диалогичност с правителството.

"Става въпрос за политическа диверсия. Проблемите се създават от политиците и трябва да бъдат решавани от политиците. Сегашното управление е като късния ГЕРБ, управлението е куклено шоу. Ние сме длъжни да помагаме на правителството, предлагайки му решения, които той да изпълни", допълни Костадин Костадинов.

Според него се отвлича вниманието на хората, затова че цените на тока, горивата и газта скачат, има рекордна инфлация, цената на хляба стигна 2 лева - тези проблеми трябва да бъдат решени.

Костадин Костадинов коментира отношенията между прокуратурата и правителството така: "Няма желание за реална промяна, по-скоро за натиск върху Гешев. Гешев трябва да бъде отстранен с промяна в Закона за съдебната власт. Като че ли има страх от сблъсък между тези институции. Ако Кирил Петков смята, че Гешев трябва да бъде отстранен, събира шефовете на службите, министъра на вътрешните работи и всички, които могат да дадат реална информация, които да изкарат доказателства, след което ги предаваш на Гешев и казваш, че това е основание той да бъде премахнат, ако трябва отиди и го арестувай", добави Костадин Костадинов.

Според него новото ръководство на "Булгаргаз" не е промяна в модел на управление, а промяна в личности. "Сменяме техния човек с нашия човек. Не виждаме реформи в управлението. Пенсионната ни система на практика е фалирала, ще внесем предложение за реформа в пенсионната система", каза още Костадин Костадинов.

Във връзка със свикването КСНС при президента във връзка със случващото се на украинско-руската граница той заяви: "Няма конфликт между Русия и Украйна, проблемът е, че не можем да гарантираме националната си сигурност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласувам за Възраждане, напук на ГЕРБ-ДПС, БСП, ПП, ИТН, ДБ, назначени в сегашния парламент от Козяк 1!!
87
12
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Поредният популист на хоризонта. И платен, и далавераджия, и подставен. Питайте онези, които го знаят отблизо извън медиите и партийните събрания. Видите ли го съветник на някой борд, бягайте далече. Там ще режат за скраб и ще продават на безценица.
86
2
 
13
 
! Отговори
реми преди 2 години
Управляващите искат да свалят Гешев, но нямат желание. Защото не знаят как. Личи си по ухиляната министърка. Хората с вестници и изрезки от тях си палят камините.
85
0
 
2
 
! Отговори
жхп преди 2 години
До АнонименНаистина ли?
84
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да рият кал срещу Костадинов и партия Възраждане, факт е, че все повече Българи подкрепят Възраждане. Това най ясно ще проличи на следващите предсрочни парламентарни избори.
83
5
 
17
 
! Отговори
Калина преди 2 години
Толкова малка партия,а толкова много защитници сред писачите.
82
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ром?
81
10
 
8
 
! Отговори
В други времена преди 2 години
До Анонимен 90 Костя шеше да е гестаповец
80
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, докога ще му обръщате внимание на този ***?
79
13
 
9
 
! Отговори
до Ренета преди 2 години
Прочетохме и коментарите на подкрепящите Въдраждане. Повечето пишат неграмотно и цитират клиширани популистки лозунги. Популизмът винаги е верен (така печелят избори). Но вашият вожд клони към фашизъм. И лъже.
78
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костя е руска *** и патерица на герб ,алчен за пари и власт на всяка цена.
77
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В едни други времена Копейкин щеше да бъде клиент на ГЕСТАПО и щеше да бъде въдворен на трудова повинност. В новите времена обаче всеки предател без един ден трудов стаж и българин само по паспорт, може да влезе в Парламента, да получава медийно внимание (а знаем кои са собствениците на медии) и да бъде оставен най-спокойно да извършва саботажи. Ако вие мислите, че имате държава на българите в момента, ударете си главата в най-близкия предизборен плакат на Възраждане изцвъкан на някоя стена.
76
11
 
12
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
САМО КОСТАДИНОВ И ВЪЗРАЖДАНЕ!!! НЕКА ПОБЕДАТА ДА БЪДЕ САМО ТЯХНА И ВИНАГИ ЗА ТЯХ!!!ТЕ, КАКТО СЕ ВИЖДА, ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ БЪДЕЩИ УСПЕХИ ОЩЕ РЕД МНОГО ПОБЕДИ!!! ЕДНА ОТ КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ДА СЕ МАХНЕ РАДЕВ!!! РАДЕВ ОМРЪЗНА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!
75
8
 
12
 
! Отговори
Ренета преди 2 години
Притеснително е колко хора от коментиращите имат мислене на ограничени и неучили достатъчно хора. Пробвайте да осъзнаете какво точно казва Костадинов. Кое от неговите твърдения не е вярно? Не сте ли съгласни, че управляващите работят за някой друг, но не и за народа. Същото правеха и предишните. Впрочем, Костадинов и тогава беше критикуван и преследван от властта. Разликата е, че сега не могат да го скрият.
74
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е за затвора заради пропаганда срещу правителството.вдига протести но не се отказва от заплатата си и от субсидиите
73
9
 
6
 
! Отговори
До № 67 преди 2 години
Айдее, още един (вие) започна да говори за себе си в множествено число. Много народ има в главата му.
72
3
 
3
 
! Отговори
? преди 2 години
До анонимен 71 Това в жълтите изрезки ли го прочете?
71
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин реши да си припише свалянето на сертификата.само и само да напомня за себе си наглец.
70
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-българската партия, наистина защитаваща българските интереси! Адмирации!
69
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в България все още съществуваше Закона за защита на държавата, този на снимката и цялата плеяда подобни политици щяха да са клиенти на главна дирекция на полицията и то без шанс за намаляване на присъдата. До къде сме докарали държавата преценете сами. На ваше място бих се запитал колко българи по произход имаме за политици? В какви тайни или явни общества членуват политици и властимащи? От къде идват финансирането на политическите партии, в това число и Възраждане?