БСП иска от Кирил Петков анализ защо не иска АЕЦ "Белене"

Левицата се скара на премиера, но не вижда заплаха за коалицията
74
БСП иска от Кирил Петков анализ защо не иска АЕЦ "Белене"

Имаме нужда от нови ядрени мощности, а за втори път премиерът Кирил Петков си позволява да казва кой проект е нерентабилен и кой не, коментира Драгомир Стойнев от БСП.

По-рано Изпълнителното бюро на партията излезе с позиция, в която се напомня, че въпросът за втората атомна центарала е записан в коалиционното споразумение.
 
Причината за това стана изказване на министър-председателя на 14 февруари, в което казва, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене" и втора атомна електроцентрала няма да се изгражда, но се мисли за нови реактори.

„В коалиционното споразумение сме записали, че ще направим анализ и ако Петков е направил такъв анализ да каже на какво се дължи това негово мнение“, призова Стойнев.

„Не смятам, че ще има проблем в коалицията, но ние светваме лампата и казваме, че трябва да се спазва споразумението. В страната трябва да има политическа стабилност, БСП е партията която държи да се спазва коалиционното споразумение“, добави той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
аде преди 2 години
да продадем тогава реакторите на Франция,те били много прости там щели да строят 14 ядрени централи. Ние ще сме на слънчеви панелчета.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белене беше унищожен чрез приватизирането му и намаляване на държавния дял. Пазарен проект, който ще унищожи АЕЦ Козлодуй. Първо да се осигурят нови мощности на държавната АЕЦ Козлодуй. АЕЦ Белене ще бъде още един частник измамник и печалбар на гърба на българския народ. Първо трябва да се осигури конкуренция от АЕЦ Козлодуй. Нека частниците да си поръчат и купят техни ядрени реактори и да построят частен АЕЦ Белене, ако искат. Меркалиите частници нека да инвестират в АЕЦ Белене.
59
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Днес разполагаме със сравнително достъпна електроенергия,защото преди години държавата е построила АЕЦ "Козлдуй".Ако не се построи АЕЦ "Белене" след години ще внасяме скъп ток.Да разполагаш с готови реактори и да ги държиш увити в найлон вместо да ги използваш е върховна глупост.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1.Защото е "частен проект" и държавата няма да го управлява. 2.Частният проект Белене ще се превърне в още един изнудвач като Американските Марици. 3.АЕЦ Козлодуй има нужда от нови мощности сега, може да печели и изплаща инвестицията. 4.Даването на двата платени от държавата реактори на "Частен проект "Белене" и поръчване на нови реактори е лудост и престъпление. 5.Нека Частният проект Белене да си поръчва нови ядрени реактори, ако иска. 6.Козлодуй има инфраструктура за 2000 МВ от 4 затв. блока.
57
1
 
5
 
! Отговори
Народен човек преди 2 години
Киро не искал " Белене"?? Че кой е Киро бе?? Ало,како ***!! Я удари по масата,та Кирчо и Кокорчо да се стреснат!!
56
1
 
3
 
! Отговори
Народен човек преди 2 години
Киро не искал " Белене"?? Че кой е Киро бе?? Ало,како ***!! Я удари по масата,та Кирчо и Кокорчо да се стреснат!!
55
0
 
3
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
И аз съм ЗА Белене (за АЕЦ-а говоря), но ядрена централа не се изгражда за три месеца. И нашите правителства се състезават кой ще окраде повече. Не мисля, че е достижимо.
54
1
 
5
 
! Отговори
СС преди 2 години
До всички зелени *** , тока от перките е пет пъти по скъп от АЕЦ и индустрия с зелен ток не става !!!
53
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 2 години
Франция продължава да строи АЕЦ ,само на българите не им трябва "Белене" ! Закрийте фотоволтаиците и перките ,а не АЕЦ Белене !!! Къде е Кунева ???
52
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мегаломанията на българина. Той иска да е велик и голям. Имайки втора АЕЦ си мисли, че тока ще му стане по 2 стотинки.Не, няма да е 2стотинки. Тази инвестиция ще се възвръща десетки ходини. По добре да развиваме зелената енергия. Имаме условия за това.Още пояече за аеца се натискат руските интереси, отново да ни поставят в зависимост пт тях.А няколко продажника тул да вземат комисионните, за да прокарат проекта.
51
7
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Че кой иска Белене, айде на маслото.Това е енерго загробващ, Не действащ проект. Все едно в Чернобил да се строи наново. Никой нормален няма да строи на на 30-т годишна площадка, при положение , че е е много по-лесно и енергийно да се дават пари за ремонт и реконструкция на Козлодуй. Смърт на загробващ проект Белене - Новата Морга.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без анализ е ясно, че не иска, защото такова е било само едно от условията на Началника да го назначи за губернатор на васалната колония Тикволандия.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпреди шест години Юмручкото се прочу с невероятната си безмозъчност и некадърност, и никой НИКЪДЕ го няма и за пет стотинки в кесия. Да де, ама разните мутро-черепчита му платиха "преврата" и сега мУтрьо Юмручков коли и беси навсякъде, пък вие си плащайте топлото и хляба - ако можете, де. Хиро Местафата го погледна замалко и Простачкото се развихри и разкрачи широко между Кремльо и Мустафата - и по средата на разкрача КАКВО остана? Ами нищо - ялово чепче, дето не стига дори за баба му Деса
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно БСП фалира България 3 пъти. Явно въобще не могат да си правят сметката, особенно с чужди пари. Като остане 4-5 милиона без индустрия и без възможности къде да продаваш ток, кво правиме. А тая централа ще излезне 20 милиарда долара. Как точно се избиват.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юмручко Мутро-Фигурантов е за присмех на цял свят, пък вие си го избрахте за началник и на пРЕЗИЛдентството, и на Министерския съвет, от години се напъва да оглави и Прокуратурата, Съдът отдавна си е чисто коМУНЬОстически - е, и това ще стане, и малцината оцелели сред нас ще са все НАШИ не-човеци - ХВАЛА! Шепа едноклетъчни измамиха за пореден път две-трети от населението - Ураа за всички едноклетъчни начело с най-зелените славяновско-канадски еуглени!
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ни е криво поредното Кокорчо? нали заменихте "модела Борисов" с "модела *** Фигурант-Юмручков"! Е, те това е "най-важното" и сега всички сме сити и честити - олиото - 4,50 лв.! Да жЮвеят коМУНЬО-изъмът и социализЪмът! Да са ви честити гладорията, студа и чегъртането на единствените, които ни дадоха глътка въздух и които юмрукчовските МУТРИ "изчегъртаха", за да берем душа не само сега, но поне за още трийсетина години напред!
45
4
 
3
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 години
Киро ща им съ устаиш ли на тез червени кратуни да ти казват кой да праиш
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтини театри за овцете
43
0
 
12
 
! Отговори
енергетик преди 2 години
стига сте с е дъвкали е свършете нещо -ням аедин влязал в панделата дет си продадоха задниците и закриха 4те блока на козлодуй и вече над 10 годи умуваме -готови съоръжения гният сложете поне един реактор в Козлодуй -и Турция и Румъния построих апочват и Сърбия -тук само анализи интереси
42
4
 
11
 
! Отговори
З преди 2 години
БСП да се държат далече от енергетиката, че са много крадливи.