Защо Кирил Петков изряза Ковачевски от снимка с Антъни Блинкен

20 фев 2022 15:47, Нели Христова
362
Защо Кирил Петков изряза Ковачевски от снимка с Антъни Блинкен
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея, предаде репортер на БГНЕС.

„Борбата срещу корумпираните зависи и ще се случи главно с наши собствени сили, но в тази битка участват и нашите партньори. Елиминирането на корупцията е основен приоритет за цялата демократична общност и службите за сигурност. Ще работим заедно, за да се справим с този проблем! Успеем ли да го направим, инвестициите и новите високоплатени работни места ще последват незабавно!”, написа Петков като заглавие на публикацията си в социалната мрежа, към която освен отрязаната снимка с Блинкен виждаме и кадри с Борис Джонсън и Еманюел Макрон.

Македонският премиер Ковачевски от своя страна отбелязва, че по време на "сърдечната среща държавният секретар на САЩ е изразил пълната си подкрепа за диалога и приятелството между Северна Македония и България и споделил искреното си желание да види двете страни заедно в ЕС".

"Споделяме мнението, че заедно сме по-силни като съюзници в НАТО. Съединените щати остават наш ангажиран партньор в преодоляването на предизвикателствата", съобщи още Ковачевски.

До момента властите във Вашингтон не съобщават за тази среща. Не става ясно и дали става въпрос за случайна среща /pull-aside/, когато политици участват заедно в събитие и се срещат за кратко за да разменят няколко думи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
5
 
! Отговори
ЛЯТОТО преди 2 години
Софтуерът Pegasus позволява брутално навлизане в личното пространство.Това е причината през лятото на 2021 г., когато се разбра за неговата употреба в Европа, темата да достигне дори до Европейския парламент. Подозренията са, че обект на проследяване и подслушване с Pegasus е бил дори френският президент Еманюел Макрон и куп френски министри. Грандиозен скандал имаше и в Полша, където шпионирани са били опозиционни политици.
71
3
 
19
 
! Отговори
Срамувам се преди 2 години
Срамувам се от тариката Кирчо и неговия ментор, американският лакей Радев! Дълбаем надълбоко и ставаме все по-зле! Какъвто и да беше Борисов, тези измамници са много, много по-лошо!
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
киро пак ли гаф? До кога?
69
1
 
4
 
! Отговори
САЙТА АФЕРА преди 2 години
ШПИОНСКИЯ PEGASUS НАД МОЛА НА БУЛ. БЪЛГАРИЯ! СРЕД ПОДСЛУШВАНИТЕ СИНЕРГИЧНИТЕ ВЛАСТИМАЩИ РАЗРАБОТВАТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ. ЗАКАЧЕН И МНОГО БЛИЗЪК ЧОВЕК ДО ЕДИН ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЛИДЕРИ, СЛОЖИЛ ПОДПИСА СИ ПОД СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА КАБИНЕТА ПЕТКОВ
68
2
 
11
 
! Отговори
До Слави Чалгаря преди 2 години
Жив ли си бе ? Не виждаш ли какво става ? Как ще режим от снимката братчето македонче ??? Нали имаме поход до Луната да правим ??? Разваляме .....Ситуацията....
67
1
 
25
 
! Отговори
А П Е Л преди 2 години
ДО РУМЕН РАДЕВ И ИВО ПРОКОПИЕВ ----- НЕЗАБАВНО СИ ПРИБЕРЕТЕ НЕКАДЪРНИТЕ *** !!!!
66
1
 
10
 
! Отговори
А познайте преди 2 години
С какво си ви ще се хвалят харвардските смешници, където се самопровъзгласила за министър председател и министър, вицепремиер и говорите на Киро??? Ще имат ли очи и су'рат да се похвалят, че са управлявали държава членка на ЕС, България? След серия от гафове незнам дали няма да е по-подходящо да споменават за лъжите си ( фирмени, корпоративни, конституционни), от колкото да споменават какво и как са надробили в България. Май ще е по за пред хора
65
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и комунистическите доносници на радев излъгаха всички ..... булгари.
64
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туко що по бТВ Стив Ханке бащата на българският валутен борд, разби на пух-прах икономическата и финансова програма на Харвардските питомци Кирчо и Кокорчо.Май, само тук си имат фенове, Харвардските мош еници!
63
4
 
35
 
! Отговори
"простоКиро&quo преди 2 години
Канадският измамник пак лъже
62
5
 
32
 
! Отговори
РАДЕВ = ЧАДЪР... преди 2 години
Разпънал е чадър над най-крадливите - ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, ПРОКОПИЕВИ,ВАСИЛЕВИ........... Няма ги в списъка...!!
61
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата е че при бойко идваха да се снимат с него,а кирчо-тъ пото се присламчва да го снимат с някого.
60
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е снимката с премиерът на руанда
59
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам и Васил Божков, спонсора на протестите го няма в списъка
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея бг политици стискат ли се, да дадат пари да ги научат на ораторско майсторство? То не знае къде да млъкне, ами врещи в една тоналност. Не разбирам от духова музика, но такива логорейни кречеталаааа... Пробиха ми ушите. То има паузи, различен тембър, пунктуация. Ужас е тва в един тон на възможно най-висок глас. Това не се търпи.
57
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бобоков кога ще влиза на топло, защо не е в списъка на Киро?
56
4
 
28
 
! Отговори
Аналлизаттор преди 2 години
Тоз сам си го каза на срещата с Холандският премиер, че много лъже и манипулира и хората не му вярват. Сега пък се пробва с Вуду магия да разкара северномакедонеца. Просто Киро
55
3
 
24
 
! Отговори
В. преди 2 години
Въпроси: ако не знаеш Български, как си научил Английски. Ако не знаеш английски що дириш в канадска търговска кантора. Ти не можеш и една карфица да продадеш. Сигурно тогава знаеш поне френски. Какво изобщо е учил (освен курс в ХАРВАРД) този човечец?
54
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме вълнуват корумпираните.Вълнува ме защо къпувам по малко в магазина за 30 лв и защо зареждам по малко на бензиностанцията с 20 лв.Въпбще ме *** кой имал къща,кой кюлчета,кой кум ,кой сват.
53
2
 
25
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Грози му снимката с Американеца Блинкен. Срам го е от северомакедонеца. Каквато и да е причината това е позорно. Оставка на тоя просто.