НС реши: Втората година на майчинството – 710 лева, но от април

Също от 1 април се повишава максималният осигурителен доход на 3400 лева
22 фев 2022 22:22, Красимир Ангелов
17
НС реши: Втората година на майчинството – 710 лева, но от април
Снимка: БГНЕС

От 1 януари до 31 март размерът на паричното обезщетение за отглеждане на дете до две години да е 650 лв., гласува парламентът, който продължава работата си по Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за тази година.

От 1 април до 31 декември той ще се вдигне на 710 лв., решиха още депутатите по време на гласуването на второ четете на бюджета.

Също от 1 април се повишава максималният осигурителен доход на 3400 лева и минималният осигурителен доход на земеделските стопани - на 710 лева.

В момента максималният осигурителен доход е 3000 лева. Минималният осигурителен доход за самоосигуряващите лица е 650 лева, а за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители е 420 лева.  Увеличението беше прието със 122 гласа "за" в залата и онлайн, 94 "против" и 6 въздържали се, съобщава БТА.

От ГЕРБ-СДС и ДПС предлагаха максималният осигурителен доход да остане 3000 лева, а минималният осигурителен доход за земеделските производители да се увеличава поетапно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Любен. ПандевТези които не са имали твоят късмет и са израснали в бедни семейства без възможността някой да им плаща всички образователни екстри, но са успяли да пораснат и да направят дете.., те какво да правят. Не може само за инвитро родени да получават, а другите да не получават. Ти образован ли си
12
0
 
1
 
! Отговори
8 хилки дупедатска преди 2 години
заплата, откъде да има за народа?!?
11
0
 
5
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 2 години
Продължава калпавата политика да се дават пари "на калпак". Така приказките на ПП за инвестиране в човешкия фактор стават на пара. С това решение се инвестира в производството на още повече бедни, безработни, лентяи и престъпници.Трябва да се промени из основи принципа на стимулиране!От "на калпак" към "според образованието на родителите и децата". Колкото по-образовани, толкова по-големи стимули.
10
4
 
4
 
! Отговори
жалка преди 2 години
Нашите родители ни отгледаха бе помощш. Аз отгледах децата си без помощи. Желаехме да имаме деца и ги имахме, жертвахме удоволствията си , работихме яко за тях. Сега не раждат, ако родят, искат държавата да ги гледа. Недстиг на средства, винаги е имало, това не е оправдание и постоянно хленчене.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ползвателки от зеления електорат няма да плащат ток.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това е за електората от махалите.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да ям или да чакам на родител един болен от лекари в пандемия
6
4
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Oткъде деца от Африка или от Азия или от Украйна. Огледайте се само хората от Парламента правят деца сигурно и даряват в епроветка но за тях 2000 а за майка с дете 710. Ало математиката Ви куца кое число е по големо 2 или 1. Ако бяхте депутати от чужбина щяхте да гласувате 2700 за майка с дете или баща с дете 2700 а не 710 то в дом за сираци ли ще расте или в Парламента на кюфтаци, а мислете малко.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Ко това е живот Киро здраве му кажи
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ела живеи със заплата 550 лева.От които ток 280 тв 50и телефон и интернет 60.Продължава е подмяната
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обезщетение за отглеждане на дете . . . . Няма ли по добра формулировка? Изглежда, че децатс някаква щета, която се обещетява! С такива думи България само ще намалява!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно ли разбрах-за земеделските стопани които сами си плащат-от 420 се вдига на 710лв?Че то в тази държава всичко с 100-200% да се увеличава -щом ние плащаме-ще стане нормално
1
3
 
20
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Поздравления за намаляването на заплатите. Все по-големите суми за преразпределение от държавата да огромен източник на корупция.