ГЕРБ искат бюджет с годишен хоризонт

Те искат да се оттегли сегашния вариант
23 фев 2022 10:00, Александър Попов
33
ГЕРБ искат бюджет с годишен хоризонт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите започнаха дебатите по Закона за държавния бюджет за 2022 г. на второ четене, като в залата са министри, както и премиерът Кирил Петков.

"Още след подписването на коалиционното споразумение, коалиционните партньори заявиха категорично, че от 1 юли ще има актуализация на държавния бюджет, т.е. до 30 юни тази актуализация ще бъде внесена, за да бъде одобрена. Това наистина е прецедент в нашата история - още преди да е приет основният закон за бюджета, да се говори за неговата актуализация, което показва на практика, че този законопроект, който днес гледаме, няма годишен времеви характер", каза депутатът от ГЕРБ - СДС Кирил Ананиев.

Той призова да се оттегли проекта на бюджет и докрая на месец март да се внесе истинският бюджет, който ще има годишен хоризонт на действие. По думите му, вторият вариант е този закон да не се казва Закон за държавния бюджет на РБългария за 2022 г., а базов закон за държавния бюджет за 2022 г.

Христо Гаджев пък предложи законопроектът да се казва анализ на държавния бюджет за 2022 г., тъй като истинският ще го видим през юни.

В дебата се включиха и от ДПС.

"Нулева толерантност към корупцията. Напомням, че този проект на бюджет всъщност не е онзи проект на бюджет, който МС е длъжен по закон да съгласува с Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество. В този проект на бюджет има 89 на брой повече преходни и заключителни разпоредби. Той не е преминал оценка за корупционен риск", заяви още Александър Несторов от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: бюджетГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
перко преди 2 години
Бюджета направен така за да могат да крадат, защото са за малко във властта. Оставка веднга. Стига анализи и експерименти. Видхме, че за нищо не ставате.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко ли бюджета на България може да се направят с парите от чекмеджетата на ГЕРБ?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, световните цени на горивата и тока бяха два пъти по-ниски.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да трябва, защото при шайката цените бяха два пъти по- ниски.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 ТИ Знаеш ли 2000 г колко българи заминаха на запад Я стига си лягам платени подмянадажии Пишете лъжи глупости простотии ХОРА без грам мозък крещят като обезумял и тези негодни са останали в България *** не можещи не знаещи не искащи мързеливци
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Не, разбира се, но медиите още са техни :)
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ли да се интересуваме от мнението на шайката за каквото и да е?
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как, кой ви набута в парламента. По време на управлението ви мислихте само как да успеете, какви палата и хотели да си купите, да си на тъпчите банковите си сметки с пари. Изкривени сте от постоянна злоба, от желание за мъст, за обиди, за травми на другите. Отровите живота на още повече хора, унищожихте ги, мачкахте ги, тъпчехте покорните, за да се изявявате като силни и всемогъщи, за да се разпореждат със съдбата на мнозинството българи, за да станат нещастни, зли , човекомразци като като вас.
21
6
 
9
 
! Отговори
просто кирчу преди 2 години
абе за кво ни е бюджет ?! всеки месец както дойде . ние в Харвард , ,,, а от Харвард ,,,, аз Харвард ,,,
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не моля ви, не искайте за цяла година че Киро простото и Хасан бавния цяла година ще го градят този бюджет след като 3 месеца им отне за 3 месеца бюджет до средата на годината.
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия 12 г.крадоха държавата и институциите си затваряха очите сега искат хоризонти )
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, стига! Знаем, че това го правите от демагогия, като предварително знаете, че нищо няма да свършите.За 13 год. видяхмче, че нямате желание да изпълните дадено обещание.,, На драго сърце, но следващият път,, За вас е невъзможно да сте полезни на хората и обществото. Много добре сте пресметнали да сте полезни единствено и само за себе си и да оправите децата и внуците за цял живот.
17
1
 
1
 
! Отговори
да ти го... преди 2 години
До Геноцид Луд умора няма,само се поти!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат, че вече се затрудняват да плащат на трроловете :) Само надблюдателя и то с един коментар :) Слабо :)
15
7
 
11
 
! Отговори
11 преди 2 години
Брей, брей,в този сайт има много тиквенушки,много минусчета драскат,някой като напише нещо хвалебствено,за любимия им вожд-доктор-пожарникар-охранител.
14
8
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Каквото и да...искат гербаджиите,няма да се...върнат пак на власт,защото Вожда им е...бита карта,а те без него са на двете...нули,третата.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте им властта, да ги видим с цървулите как ще управляват с тези нови цени на газа и горивата от днес. Крадльовците, безумни.
12
6
 
6
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
В България се нарушава Европейската Конвенция за Човешките права- Чл.1 Право на живот и Член 2 Забрана за изтезания и унищожаване на личността, Президента и Премиера да излезнат и да кажат защо се ЕКЗЕКУТИРАТ мирни хора чрез СРС техника!?
11
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Надблюдател,ти какво искаше,с парите на тиквата ли да дойдат,та той е изпята песен.
10
5
 
4
 
! Отговори
Тотален Фашизъм преди 2 години
В България се нарушава Европейската Конвенция за Човешките права- Чл. Право на живот и Член 2 Забрана за изтезания и унищожаване на личността, Президента и Премиера да излезнат и да кажат защо се ЕКЗЕКУТИРАТ мирни хора чрез СРС техника!?