МВнР: Над 300 българи търсят помощ за евакуация

Нашите дипломати поддържат постоянен контакт с консулските служби
24 фев 2022 15:53, Красимир Ангелов
12
МВнР: Над 300 българи търсят помощ за евакуация
Снимка: БГНЕС

Към 14 часа днес над 300 български граждани са потърсили помощ за евакуация, като продължават обажданията от тяхна страна към Ситуационния център на МВнР и двете ни дипломатически представителства в Украйна, отчитат от външното ни министерство.

Още по темата
Във връзка със затварянето на някои ГКПП между Приднестровието и Украйна МВнР препоръчва на българските граждани от Южна Украйна да се насочат за влизане в Молдова през пунктовете Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

Препоръчително е българските граждани от Северна и Западна Украйна да се насочват към граничните пунктове с Румъния.

Посолството ни в Кишинев и консулството ни в Тараклия в Република Молдова имат готовност да окажат незабавно съдействие за безпрепятственото преминаване на границата от всички български граждани на ГКПП Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

Нашите дипломати поддържат постоянен контакт с консулските служби на страните-членки на ЕС, уверяват от родното външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
До5 преди 2 години
Жените и децата от Донецк и Луганск,които 7години живеят в ад не се ли нуждаеха от убежище?Колко деца загинаха!Доброто сърце и човещината трябва да е за всички.Стига с тази избирателност!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи да се оправят сами , няма ли да организирате транспорт автобуси да ви ....
4
2
 
9
 
! Отговори
ДАЙТЕ УБЕЖИЩЕ... преди 2 години
..НА ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА НА УКРАЙНА И ГИ ЗАЩИТЕТЕ ОТ АГРЕСОРА И КРЪВОЛОКА ПУТИН!!!---ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА --НА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА УКРАЙНА!!!
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не че нещо ама Хамериканцовете преди 2 седмици заповядаха изтегляне на всичкия ключов персонал на САЩ от Украйна, същото направиха и от ЕС, Великобритания итн. После казаха на всички свои граждани да се махат. Българите обаче седят щото до последно не вярват, че "братска Русия" ще им направи нещо. И братска Русия за пореден път дойде да им *** на главите!
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще ви ги пратят в колети
1
6
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Наще проблеми в БГ ги решихме всички,сега почваме да решаваме чуждите проблеми