Плевнелиев: Путин е диктатор, взривява света! Радев и Янев извършват предателство

"Категорично трябва да се подкрепят санкциите срещу Путин и неговите приближени"
Обновена: 24 фев 2022 14:54 | 24 фев 2022 12:45, Красимир Ангелов
610
Плевнелиев: Путин е диктатор, взривява света! Радев и Янев извършват предателство

"Завоалираната позиция на президента Румен Радев и неговата дясна ръка Стефан Янев създава огромен външнополитически проблем на България и създава предпоставки за извършването на национално предателство, те излагат на риск националната сигурност на България. Със своите действия министърът на отбраната Стефан Янев работи за изолацията на България в Европа и НАТО. Събудете се!"

Това заявява Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.), в анализ на случващото се в Украйна за агенция БГНЕС.

Още по темата
"Владимир Путин иска да създаде сфери на влияние. Тази политика взривява европейския и световен дневен ред. Тя е и в основата на националните трагедии, включително на националната трагедия на българския народ", смята още Плевнелиев и продължава.

"Уважаеми политици в България, необходимо е да се осъдят категорично действията на диктатора Путин. Ако не се събудим сега, ни чака една нова Ялта, един нов Берлински конгрес!"

"С инвазията на Русия в Украйна, диктаторът Владимир Путин преследва няколко цели. От една страна той цели заздравяване на собствения си режим в Москва, защото той можеше да се разклати, ако Украйна беше тръгнала в посоката на една суверенна, богата и демократична държава, която да създаде една социално-отговорна икономика, а не олигархична и грабителска, такава каквато е в Русия.

От друга страна, целта на президента и диктатора Путин е ревизия на световния ред. Това, което се случва днес в Украйна, е доказателство, че европейският дневен ред за мир и човешки права, свободи и демокрация, такъв какъвто беше създаден като научен урок след края на Втората световна война, вече е поставен под въпрос", смята бившият държавен глава.

Според него нападението на Путин срещу Украйна е атака срещу свободата и демокрацията на Европа.

"Путин никога не е вярвал във върховенството на правото. Той го наруши, когато скъса Будапещенския меморандум. Той го наруши, когато не призна Парижкото споразумение. Той не признава и не спазва Хартата на организацията на ООН. Списъкът с нарушенията на Путин е много дълъг.

По тази причина днес световните лидери и западните демокрации получаваме сметката за това, че подценихме действията на стопанина на Кремъл.

Всички българи трябва да се събудят и да знаем най-важното. Във всяка реч на президента Путин той ясно казва, че иска да създаде сфери на влияние на Русия. Той вярва в политиката на баланс на интересите и на сфери на влияние.

Ние, българите трябва да знаем, че именно това беше в основата на нашите национални трагедии. Берлинският конгрес, който ни разкъса, който ни осъди на две национални катастрофи, който ни съсипа и ни раздели като нация, е игра на Велики сили и сфери на влияние.

Това ни предлага Путин. Ако не се събудим сега, ни чака една нова Ялта, един нов Берлински конгрес. Това е, което Путин иска, да се разпределят сфери на влияние“.

Според оценката на Плевнелиев у нас съществува разнобой на най-високо ниво в държавата.

"От една страна имаме един министър на отбраната, който и към момента не иска и не може да си изкриви устата, за да каже думичката война, въпреки пълномащабния й характер. Това е поредната такава война, която диктаторът Путин започва в Европа. Нека не забравяме войната в Грузия през 2008 г. Ние имаме един министър на отбраната, който работи за изолацията на България в Европа и НАТО. Той работи за дестабилизирането на НАТО по линия на толкова необходимата в момента ясна и категорична позиция на всички срещу безобразията на руския диктатор.

От друга страна имаме президентът Румен Радев. Преди два дни, когато Путин призна независимостта на сепаратистките региони ДНР и ЛНР, с което бе взривен и брутално погазен дневният ред на Европа, президентът Радев отново не осъди този акт. Вместо това той каза, че това е предпоставка за нестабилност, но не осъди действията на Путин и никога не го е правил", посочи държавният глава в периода 2012-2017 година.

Според Плевнелиев единствено премиерът Кирил Петков публично е осъдил действията на руския президент.

"Ние имаме един крайно неопитен и неизвестен външен министър. Единственото му качество да бъде избран на този пост бе фактът, че е служител в администрацията на Радев. Предполагам, че Радев и неговият най-тесен съюзник и дясна ръка Янев, неговият служител и външен министър са на една позиция. С тяхната завоалирана позиция, която не осъжда действията на Путин, те създават огромен външнополитически проблем на България и предпоставки за извършването на национално предателство, излагат на риск националната сигурност на България в критичен момент на военен конфликт, близо до нас.

Премиерът Петков показва за пореден път своята неопитност към държавните дела, защото когато той отиде в Брюксел на срещата на върха днес, той трябва да има силната подкрепа на българската държавност и общество, за да може да отстоява националния интерес. Искрено съжалявам, че сме свидетели на разнопосочни мнения, които водят до слаба позиция на България, която отново ще действа като Троянския кон на руските геополитически имперски интереси“, заяви още Плевнелиев.

Той апелира всички действащи политици – в партиите, НС, Президентството, МС – да се събудят за опасността около нас.

"Уважаеми политици в България, необходимо е да се осъдят категорично действията на диктатора Путин. Необходимо е да се подкрепя Украйна във всяка нейна битка, включително за изграждане на демокрация и социално-отговорна икономика, срещу руската агресия и инвазия. Необходимо е да се работи за единството на НАТО и ЕС.

Необходимо е да се отворят очите на българските политици, за да разберат, че опасността идва от Москва и от режима на Владимир Путин.

Категорично трябва да се подкрепят санкциите срещу Путин и неговите приближени. Колкото по-тежки, толкова по-добре. Ако не бъде Путин спрян сега, той ще стигне и до България някой ден", смята още Плевнелиев в своя анализ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
0
 
! Отговори
thehistorian преди 1 година
Ама тука ако добавиш това с чехъла, става много обидно с тази руса Марийка, която е направила поход с руските си токсини и няколко модни списания докато е крещяла неевфемизми към бг фил, за да я оставят да върви, понеже Вбесилка Радева сега е незаменима, за сметка на това. Естествено Радева ще остави русата токсинистка напред, понеже Вбесилка много печели от "спорове" с разпутин, които са от особен интерес за историците, които не разбират защо на същия се строят палати в българия
339
0
 
0
 
! Отговори
thehistorian преди 1 година
не е вярно, че няма свят без разпутин, проблемът е, че този свят е с твърде много правила, които някои не им харесват, и тези някои са милиони и дори милиарди жители по светаИ сега братовчед ми "икономиста" щял да паркира от пред за да се скараме? въй
338
0
 
0
 
! Отговори
thehistorian преди 1 година
? кво? тоест разпутин, то руските простаци и псевдонаучни псевдогении, дори и да махнеш единия разпутин си слагат пак някой нов, понеже не може да им спадне токсина
337
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оти па ти ,Плевньо , си много убав ! *** Бокича да те шляпне по вратлето , та белким са успокоиш !
336
3
 
9
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Много т.....ъ...по парче е тва. Не, че съм чел словоблудствата му, но съм длъжен да напиша. То и темата няма значение. Абе скрий се женчо!...
335
3
 
11
 
! Отговори
Плевнелиев: преди 2 години
"Аз съм преродена шотланска овчарка".
334
3
 
8
 
! Отговори
azz преди 2 години
Плювко,веднага се скрии под камъка откъдето изпълзя!!!!
333
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и Сольомон Паси да идат да помагат на братята украинци , не само да плямпат от 1000 километра
332
4
 
12
 
! Отговори
Бахура преди 2 години
Абе къф беше тоя? Имаше едно чехльото, май? Да прави като вятъра.
331
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-404 а началника му банкянски,пък щеше да разхвърля ,на парчета лодки и кораби руски,по черното море.
330
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Бай Гроздан,този ли ще набие путин,та той с една жена не можа да се оправи,камо ли с путин,той да гледа да не изтърве,и сегашната синоптичка,но скоро беше се чуло,че тя го е изгонила.
329
3
 
11
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Дали ще оглави един полк интербригадисти,ако го поканят да застане начело и да набие Путин?
328
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз плевел на времето искаше да сваля руски самолет. Смятай кво щеше да ни докара тоя.
327
5
 
14
 
! Отговори
Симеон преди 2 години
Я, хлебарката пак се появи.
326
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя в и другия пидобен Ненчев са двама папагали наредени на хранилката анти Русия. Да се качват на празните автобуси за Одеса и да се бият с агресора.
325
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевела направо изпада в транс!Кефя му се.
324
4
 
16
 
! Отговори
Марийка Георгиева преди 2 години
Плевнелиев да млъкне веднъж завинаги , защото неговите глупости ме вбесяват ! Неговата работа е да прави деца и нищо повече ! Като президент мълча и.нищо на направи , а сега се е разприказвал и спирка няма ! Уф ! Аман от такива !
323
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ирландската пастирка джавка нещо , няма шанс да си пак президент запомни
322
5
 
15
 
! Отговори
Тре преди 2 години
Поне си защитава интересите а ти само окраде БГ.Жалък си хо о
321
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така България перманентно още от основаването на третата Българска държава страда от некъдърни политици и политически решения във външнополитически аспект. Дано сегашното управление не сбъдне мрачните прогнози на Плевналиев и ни вкара в пак под сянката на диктаторски режим. И това не зависи, кой кой настроящ политик или формация поддържа - тука иде реч за нашето бъдеще като нация. Дано настоящият премиер надделее над другите около него, които ни дърпат назад..