Драгомир Заков: Ако ще идват войски на НАТО, ще стане по процедура

На никой български министър не може да му бъде налагано решение, заяви той
Обновена: 1 мар 2022 17:13 | 1 мар 2022 17:07, Нели Христова
228
Драгомир Заков: Ако ще идват войски на НАТО, ще стане по процедура
Снимка: БГНЕС

"Имаше разговори в предишните дни. Решението беше взето снощи. За мен е огромна чест. Това, което съм правил досега ще продължа да го правя в Министерството на отбраната. Ще служа на България от какъвто и да било пост". Това заяви новият министър на отбраната Драгомир Заков, предаде БГНЕС.

Още по темата
НАТО вече активира плановете за отговор, Черно море е част от плановете за отговорност, Черно море е подсигурено, както и България, разбира се, добави Заков в коментар за войната в Украйна.

"В момента в Украйна се води война. Това е агресия. България е член на НАТО, ако се наложи сили на НАТО да дойдат в България това става по определена процедура. На никой български министър не може да му бъде налагано решение".

"Ако се наложи, предполагам, че всички бихте се почувствали по-сигурни, това ще стане по определена процедура“, коментира Заков.

Това е процес на вземане на решение, в който България участва, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В знак на Протест да се забрани 3 март в България. Русия не освобождава а унищожава . Вижда се ясно и точно в Украйна
121
1
 
31
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
пълен неутралитет ние сме в нато и ес без референдум това не го забряваите нитоза миг обществото винаги ще бъде разделено искаме мир спрете с това оръжие заукраина така мир не се постига нато и сащ са виновни за всичко с години притискатрусия към стената всички на масата за преговори в този студ остава да спре парнотои тока
120
3
 
10
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
Като наборен военнослужещ Заков За участието си в логистичната подкрепа на операция "Джойнт Гардиън" е награден със сертификат-грамота от Въоръжените сили на САЩ.
119
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неутралитет! Ако Украйна има нужда от помощ то ние сме последните ,които можем да помогнем ,ние сме неспособни да помогнем на себе си! И умната събраните в НС от кол и въже да не ни докарате до трета национална катастрофа.
118
1
 
34
 
! Отговори
SS преди 2 години
Да припомня ли,че Бг-я беше набутана в NATO и ЕС без референдум ? Защо не направите такъв за да видим и сега дали искат ? А не разни папагали и платени и,б,р,и ц,и да повтарят едно и също:Кольовата майка,майката на Кольо и на Кольо майка му ! NATO,ЕС, ние е сме част от евроатлантическото семейство ! Едно и също по цял ден !
117
20
 
4
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
Аляска беше Руска но сега е американска , Америка е единствена държава която знае как да постигне своето срещу Русия ,бавно но настъпателно , вероятно няма да успеят да превземат Русия с проекта Украйна , но няма да се откажат и ще създадат следващ и следващ план и един ден ще успеят.И като цяло досега се справят добре .
116
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войските на НАТО да го налапаТ! Мръсни фашисти и поддържащи фашисти. Всички ще свършите под земята,след тази чистка
115
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осъждам действията на Путин! Но явно ние българите не знаем,какво точно се е случвало в Украйна през годините! Службите на Русия обаче знаят! На нас ни се представя само едната страна! И през ВСВ Сталин едва ли се е интересувал от " икономика"!-:) Трудно ще е на запада при война,да убие и последният руснак! Жилав народ са Руснаците!
114
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Америка създаде Украйна като анти руски проект ,както създаде Македония като анти български проект за военен контрол , въпроса е дали ако не удържи анти руския текущ проект следващата жертва за анти руски проект ще е България.По всичко се очертава ние да сме следващото жертвеното агънце.Тогава ще имаме роля която имат Македония , но не да бъдем анти българи а анти руснаци .
113
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя тая война започна през 2014 година . Сега просто не се развива по плановете на САЩ .Ама такъв е животя .По някога не става така както ти се иска на тебе . Зеленски нали се смееше ?Сега що не се смее ?Явно Зеленски е узрял а сега идва реда на евроатлантиците. Нали сте виждали синусуидата на борсата ? Тя отива нагоре ама после винаги тръгва и надолу и пак нагоре . Такъв е света .На изток ама после на запад и пак .Не може да се надупиш на запада и готово. Цял живот ,живот .Не е толкова просто ;)
112
0
 
6
 
! Отговори
user преди 2 години
До SHEFA Домбас ли визираш, че днес е имало отново ракетно нападение?!
111
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ми стана ясно среднощната рокада ще дойдат чужда армия. Дори руснаците нямаха войници по време на комунизма
110
1
 
42
 
! Отговори
user преди 2 години
А Украйна член на НАТО ли е?! И с какво по-различна е от Сърбия?! "На никой български министър не може да му бъде налагано решение" - ти сигурен ли си в думите си, че ви заповядват по няколко пъти дневно какво да правите.
109
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква процедура бе, ***? Искам да се пита целия български народ дали е съгласен с чужди войнолюбски формирования на наша територия и дори само 10% да са против, да изчезват тези измекярници с все базите и слугинския си антураж. Ай сиктир!
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маша!!!-:((((
107
0
 
2
 
! Отговори
До 106 преди 2 години
То така и дедо ти немало откъде да мине и....през баба ти....и те ти са находка.
106
3
 
49
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Исторически погледнато, набъркаме ли се в някой съюз, той задължително се разпада. Така че може да имаме заслугата за края на щатите и нато - да бъдем позитивни.
105
7
 
12
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
И още не мога да си обясня защо се стреля по цивилни сгради и граждани.-ЗАЩО?-може ли некой да ми каже?
104
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много пищят либералите, значи доктор Путин е изписал правилната рецепта!!
103
0
 
16
 
! Отговори
Ако Аков преди 2 години
Абе Закоff, теб никой няма да те пита.