Плевнелиев: Ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият

Ще има ли трибунал за Путин за престъпление срещу човечеството?
533
Плевнелиев: Ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият
Снимка: Dnes.bg, архив

Повече от 300 души в САЩ, сред които и президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, искат Владимир Путин и неговата клика да бъдат изправени пред специален международен трибунал заради престъпление срещу човечеството и агресията в Украйна. Това каза Плевнелиев пред bTV, уточнявайки, че тази седмица във всички световни медии ще излезе този апел. По думите му в тази група са действащи и бивши президенти и премиери, нобелови лауреати, световни интелектуалци и международни юристи.

Още по темата

„Това е нещо коренно различно от действащите съдилища за престъпление срещу човечеството. Това е специален съд по примера на това, което бе създадено след края на Втората световна война срещу нацистите“, обясни Плевнелиев.

Той каза още, че Владимир Путин е постигнал невъзможното в САЩ – обединил е републиканци и демократи, както и цялото американско общество, което е единно, че диктаторът трябва да плати цена.

Плевнелиев е в постоянен контакт с президентите Петро Порошенко и Виктор Юшченко.

„Порошенко в момента е с „Калашников“ и организира гражданската защита на Киев, а Юсченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов съветник“, разказа той.

„Те са наясно, че Путин няма да спре, докато не вземе цяла Украйна. Той няма друг шанс, освен да „инсталира“ марионетно правителство, защото ако изгуби тази война, силовиците ще му вземат главата в Москва“, на мнение е Росен Плевнелиев.

По думите му, ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият.

„Това, което се случва в Украйна, едно към едно се е случило в България на 9 септември 1944 г.“, смята Росен Плевнелиев и призова русофилите, Корнелия Нинова и Румен Радев да си дадат сметка дали не е било същото.
Като чист популизъм определи и несъгласието на БСП нидерландски изтребители да дойдат у нас, допълвайки, че социалистите се заиграват с русофилите у нас, което според него не им прави чест.

"Радев даде път на популизма в България. Сега го виждате и от две политически партии. Нямам реално обяснени, дълбоко съм притеснен. Когато, след като Путин е започнал братоубийствена война с хиляди невинни жертви, една трета от българите продължават да го одобрява, какво още трябва да стане, за да си дадем сметка кое е добро и кое лошо", попита Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
4
 
23
 
! Отговори
нднс преди 2 години
следващия ще си ти магарето на бойко
361
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се Владолф *** не е ли гледал филмчета за Нюрнберг , нищо ли не е научил тапанара докато е служил в Германия, или пък е видял че нищо общо няма с Рашата ама ко да прай човека, глу пости иидиивотии само!
360
3
 
36
 
! Отговори
Банов преди 2 години
Банов, бегай под полата на мъжа ти Деси и не се обаждай, че получавам стомашни разстройства, само като те видя!
359
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 про Десито е само за прикритие за истинската сексуалност на тоя
358
4
 
26
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Този когато и да го самоубият ще е късно, още повече искам да знам какъв Българин трябва да си за да си гласувал за това същество!
357
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва да го приберат на топло за всяване на паника и дезинформация
356
3
 
15
 
! Отговори
ОТ ТВ преди 2 години
интервю от редовa 25 годишнa гермaнкa:"Кaкво беше товa Бългaрия......a дa чувaлa съм зa Бългaрия aмa беше в AЗИЯ и нaгло ме лъжете че е в Европa".............нaкрaя с интервюирящия рaзглеждaт aтлaсa нa светa и момето пaк твърди че Бългaрия трябвa дa се нaмирa в Aзия...............................Aнгелa Меркел имa изкaзвaне:"Бългaрия ме интересувa колкото Гермaния дa се рaзбирa с Турция"....................Мaрaбa Мaшaлa чaлгaр зaводи зa фолк ГОЛ..........ФОЛК ГОЛИ СТЕ БКП ГЕРБ и всичките фолк гол
355
5
 
5
 
! Отговори
тоя преди 2 години
колко е прозорлив само...
354
7
 
24
 
! Отговори
тоя преди 2 години
не разбра ли, че заради неговата антируска позиция не беше избран за втори път. Те ни смятат за овце, но ние не се страхуваме от русия, даже сме убедени, че няма да ни нападне.
353
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е на това му се вика барабар Плювню с мъжете 😉. А по въпроса за съда, я да го караме наред хронологически : Хирошима и Нагасаки ( най-ужасното военно престъпление с йезуитското оправдание,че щяло да спаси много американски войници, близо 200хил.цивилни загинали и още толкова обречени на бавна смърт), Виетнам (Ориндж и други химгадости ,отровена земя >раждат се деца с малформации), Сърбия (бомбене на цивилни, боеприпаси с обеднен уран, отровена земя, хора обречени на ракови заболявания) и т.н.
352
5
 
6
 
! Отговори
реaлист преди 2 години
РУМНО Росен фолк цскa чaлгaрa плевелски дa мълчи кaто компa си Прaвец от кaзaрмaтa с дето си контaктувaл с ГРУ.........................ПОЛШA е Новия източен Берлин още от 9.11.1989 плюс съседни морски Осло,Стокхолм,Копенхaген............Зaвод зa фолк чaлгa голф без буквaтa "Ф" нaкрaя строят тея и зa Укрaйнa бaрaбaр с Бългaрия.
351
8
 
36
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Ако Украйна падне Плевналиев ще е следващия. Лично ще го закарам на зимен лагер в сибир !
350
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красавецо - ти си следващия. Нали чу какво каза Владимир Путин - търпи красавицо,търпи. А ти красавицо Р.Плевнелиева - чакай ти си следващата.
349
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ей ПлевноПлевньо не е виновен.Той беше пионка,която потупваха по главата.Питайте овчарското куче.
348
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росен Плевнелиев е провален субект. И като съпруг, и като баща, и като бизнесмен и като човек. За политик няма какво да говорим, но за да си атлантиг трябва задължително да си през'ряно пълз'ящо като него.
347
6
 
36
 
! Отговори
Ей Плевно преди 2 години
Има въпрос към теб. Нали тези, краварите са твои приетели. Абе като си толкова отворен и си голям защитник на демокрацията и свободата що не питаш къде са самолетите за дето им платихме. Нещо ги няма бе. Питай де, хайде питай и пак те чакаме с камерите за отговор.
346
3
 
8
 
! Отговори
Соломон Паси преди 2 години
До 381"Народе... " - Затова и ние атлантиците подкрепяме БКП. Защото ВИНАГИ сме срещу България и българите!
345
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги безпощаден към фашистката русофилия!
344
5
 
17
 
! Отговори
МВРусофци нa БКП преди 2 години
РОСЕН КОМПA "ПРAВЕЦ" ПЛЕВНЕЛИЕВ В КAЗAРМA РУМНО СВъРЗВAЛ С ГРУ................ИВО Инджев и Ивaн Костов зaвършили Висше обрaзовaние в СССР.................Aсен Aгов пък ислямски турчин във БНТ нaзнaчен от ДС вероятно от същия милиционер нaзнaчил ивчо "дa се внедри кaто седесaр" зa което имa и открит документ от 31 декември 1989 и още много тaкивa
343
4
 
5
 
! Отговори
младен преди 2 години
До АнонименТой господ спаси единият, а и не знам да има втори де, му син от баща му вече преди години.