Дончев: Задържането на Борисов е "драматургия", няма общо с Кьовеши

"Ние не може да не защитим лидера си", допълни той
18 мар 2022 08:50, Петя Славова
55
Дончев: Задържането на Борисов е "драматургия", няма общо с Кьовеши
Снимка: БГНЕС

Ако някой с някоя болна глава си е въобразил, че ще ни пречупят искам да му кажа още рано сутринта, че е сбъркал.

Това каза зам.председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред сградата на Главната дирекция на "Национална полиция", където снощи бе отведен лидерът на партията Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Ние не може да не защитим лидера си. Ако някой болен мозък си въобразява, че може да злоупотреба с държавните институции, той е сбъркал, каза още Дончев и добави: Познавам Бойко Борисов от над 10г. Не вярвам, че той може да е изнудвал когото и да е. Тази операция има за цел да обезглави опозицията, каза още Томислав Дончев.

"Целта на това, което се случва е хората да се страхуват. Ако покажем уплах, това нещо ще продължи. Скоро може да преследват и журналисти, защото задават въпроси", каза заместник-председателят на ГЕРБ, определяйки случилото се с Борисов като недопустимо от всякаква гледна точка – морална и правна.

"Проблемите на едно управление не се решават, когато прибереш лидера на опозицията. Искам да попитам дали днес бензинът и продуктите са по-евтини? Ако властта продължи в този дух, българските граждани не ги чака нищо добро", категоричен е Дончев.

Според него задържането на Бойко Борисов е "драматургия", която няма нищо общо с посещението на Лаура Кьовеши в България. "Видно е, че между нейния ресор и това, което се случва няма нищо общо", добави Дончев.

Според Никола Николов "това е театър организиран от Бойко Рашков и Кирил Петков за да прикрият своята пълна безпомощност".

Цялата тази ситуация е абсурдна. Връщаме се към 1945 г., когато хиляди са били отвеждани от домовете си. Понеже не им харесва съдебната система остава да върнат Народния съд. Това каза другият зам.председател на ГЕРБ Делян Добрев по повод обиска и отвеждането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов късно снощи в ГД "Национална полиция". Според Добрев с това задържане правителството на Кирил Петков цели да прикрие важни решения свързани с военния конфликт в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Защо някои хора като ги притиснеш с факти почват да връщат времето и без да са живяли тогава ти казват какво е било ! Говорим за днешния ден бе глупендър !
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма изявление от г-жа Кьовеши, дончев :) Тя не би допуснала да се използва името й, ако няма връзка.
44
1
 
1
 
! Отговори
Народен съд? преди 2 години
Добра идея! Ха дано! Ама надали.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА В УКРАЙНА! ДА СИ ВЗЕМЕМ ПОУКА! ДА БЪДЕМ ЕДИННИ И ВЪН ОТ ЕВРОПА! ЩЕ НИ БЪДЕ ТРУДНО НО И СЕГА НЕ НИ Е ЛЕСНО. ГОВОРЯ ЗА 99 ПРОЦЕНТА НА ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКА ДЕМОКРАЦИЯ!
42
3
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Еее, то тая "драматургия" ни направи най- бедни в Европа ! Стига кражби по високите етажи-крадците в затвора !
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конфуций от Габрово открадна 3 милиарда за електронно правителство, каквото няма и до ден днешен.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 "Видяхте ли колко е силата на герб,достатъчно беше да ударят боса и всички от шайката са в ступор!" Скоро и вие ще сте в ступор, не се безпокой. Ще ревете, но ще е късно.
39
3
 
5
 
! Отговори
боко преди 2 години
а тути като открадна парите от ктб с шиши и правеше арести и биеше хората защо не квичити герб
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 "Нещата не опират до 'вярвам' или 'не вярвам", а до факти, които са неоспорими!" Казваш, че са "неоспорими", но "никой не се е заел да разследва, че ги има". Това означава, че не само, че не са "неоспорими", ами ИЗОБЩО НЕ Е ДОКАЗАНО, ЧЕ ГИ ИМА!
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончев реално казва: снощните събития много ми напомнят на това което аз и Боко правехме когато бяхме млади БКП-чета и се борихме да се докажем пред партията! Че не се падна някои турчин които е бил изселен от Боко да го арестува, че щеше да го опъне върху патрулката, а гробарите щяха да се облизват от страни и да крещят, че и те искат да ги арестуват като главната им кадъна!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това е само началото с изнудването.Следват и други обвинения капи де тути капо е вършил само престъпления.Нали помните кога обикаляше като дерибей с джипката и хвърляше пари от прозореца.
35
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
Вчера писах, че сичките гербави ще се изредят да се възмущават и да бранят оня. Чакам кърджалийската да се изкаже. Ще е забавно.
34
3
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Да защитаваш арестуван изявен престъпник за който дори и ЦРУ имаха доклад, че е царя на амфетата си е доказателство, че структурата на ГЕРБ е изградена от престъпници!!!
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьовеши такива селски тарикати като Бойко ги съди за закуска, тоя е пътник, гербавите нямат аргументи!
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончев: "Не вярвам, че той (Борисов) може да е изнудвал когото и да е"Нещата не опират до 'вярвам' или 'не вярвам", а до факти, които са неоспорими! Но българските корумпирани власти, формирани именно по времето на Герб, нямат волята, ресурсите и мотивацията да се заемат с едно истинско разследване! За съжаление, липсва истинска решимост за подкрепа и съпротива срещу престъпленията отстрана на народа. В Румъния имаше такива и затова Румъния ни изпревари много!
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герп е лидерска партия, чийто лидер е в затвора хахахха
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли колко е силата на герб,достатъчно беше да ударят боса и всички от шайката са в ступор!Днес на плащада ще докарат Стъки да се пеняви и толкова,те нямат друга възмажнаст.
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощната акция е за отвличане на вниманието на оФцете. Цирк
28
5
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 години
И на децата е ясно, че Кьовешката даде знак за атака срещу Герб. На фона на кризата пълният политически хаос и разчистване на сметки ще ни дойде в повече.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27 наистина светло