ГЕРБ: Репресии, насилие, характерни за комунисти и фашисти

Партията зове за протести и предсрочни избори
60
ГЕРБ: Репресии, насилие, характерни за комунисти и фашисти
Снимка: БГНЕС

"Снощи беше доказано, че не само абсолютната власт създава условия едно правителство да загуби всякакви граници на правовия ред, а страхът от загубата на власт страх, който се материализира през насилие, през злоупотреби на репресивния апарат на държавата, води до подход присъщ само на комунисти и фашисти", заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Даниел Митов по повод на ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

"Снощи беше извършено покушение срещу българската демокрация, беше направен опит да бъде разрушен един от базисните консенсуси в обществото ни а отказ от политическо насилие. Среднощните обиски и арести на Борисов и хора от предишния кабинет без съдебно разширение и обвинение, без присъствието на адвокат, ни превръщат в страна от третия свят. Само Гестапо би се гордяло от снощните сцени", настоя той.

Според него огромно безпокойство буди и фактът, че МВР си е позволило да злоупотребява с името на европейската прокуратура.

Още по темата
"Лъжата, че вчерашният позор има нещо общо с европейските механизми, ще бъде разобличена. Доверието съм България се се занули и всяко действие на правителството ще се посреща със съмнение“, предупреди Митов.

Според него целта на акцията е да се смени фокусът на общественото внимание.

"Нивото на отчаянието и безпомощността на кабинета надминава само нивото на неговото нахалство, но да ви уведомя, че среднощните обиски и арести няма да намалят цените, да редуцират инфлация, призивите за оказва на военна помощ за Украйна. Хлябът е скъп, а зрелищата безплатни, кабинетът заложи на зрелищата без да разсъждава, а обикновено хора, които действат безразсъдно винаги се изненадват от последствията“, каза Митов.

"Веднъж тръгнало по пътя на политическите репресии има само един път - пътят на увеличаващата се репресия, докато накрая властта не се превърне в източник на терор за всички. След като бивш премиер може да е обект на беззаконие, то какво остава за останалите хора", скочи още той.

Според него правителството няма ясен план и програма за управление.

"Вместо да ни срита този подмолен удар, ще ни стегне и мобилизира. Призоваваме за протест всички хора, които вярват, че обществото трябва да е стабилно. От днес ПГ на ГЕРБ ще работи всеки ден за предсрочни избори, които са последна възможност за изход от задънената улица, в която настоящото управление вкара България", заключи Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
питащ преди 2 години
Митов, смешни и жалки сте всички гербери които се държите неадекватно, особенно в парламента. Срам и позор за вас, особенно за някои които бяхте твърде активни. Когато полицията би протестиращите и противозаконно ги окова с белезници къде бяхте. А за задържането на Иванчева, пълен позор на Гешев. Четете коментариите на хората за вас, а не изказванията на платени от Вас социолози и журналисти. Народа ви мрази. Един ден идва видов ден. Запомни го!!!!!!!!!!!!!
48
0
 
1
 
! Отговори
Koko преди 2 години
,,represijata,, shte vi spre krazbite-nenajadni
47
2
 
5
 
! Отговори
а ей мамуне розАв преди 2 години
кой би хората под колоните?Кой съблича жените на протестите?Ти ли ще говориш за фашизъми насилие?Ей ся,васудето сте там да ви очегарат като ония деца!
46
1
 
3
 
! Отговори
Никой не ви вярва преди 2 години
вече, никой...
45
2
 
4
 
! Отговори
До 43ийййй преди 2 години
освен буквар, ти липсва и малко акъл... Знаеш ли какво е "узурпиране на властта"?Опорките на Митов к¥чката на толупа,че се извършва преврат са смехотворни! Гепи от една година вече не са на власт, какъв преврат бълнувате герберасти?!? Голям рев, големи драми...
44
0
 
3
 
! Отговори
Bulgarin преди 2 години
Вие 'щото не го правихте, нали?
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ревльо, Даниел Митов, къде е бил когато са гласувани тези текстове в закона които според него ни превръщат в "страна от третия свят"? Ще му се да сме от "третия". Всъщност сме от четвъртия. Каква демокрация, какви граждански права? Закона за МВР дава право срещу всеки от нас да се злоупотреби "при неотложна необходимост". Просто ей така - щрак с пръстите и всеки *** или Ганьовица може да отлети за 24 часа. Без съдебна заповед, без прокурорско постановление ...
42
0
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Е ,сигурно е,че няма да дочакаш Устава.Виж за Оставка е друго.
41
4
 
10
 
! Отговори
Ха,ха, преди 2 години
Комунистите от ГЕРБ се оплакват от комунистически методи?
40
2
 
8
 
! Отговори
Бино преди 2 години
Човек който ми слагаше КПП-та на изходите на градовете е най-големия демократ !!!!!!
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако гробарите не бяха крали толкова много от магистрали, сега братята им от маалите щяха да стигнат навреме да подкрепят протеста, но понеже пътищата ни са гробарски, всички от провинцията им трябват дни за да стигнат до столицата по прекрасните Бойкови магистрали и ще са в София навреме за да го видят как Рашков го товари на самолетчето директно към Лаура в Брюксел!
38
7
 
3
 
! Отговори
Долу лъжиците преди 2 години
От БСП! Озоропираха власта! Стига вече!Прутести до уставката на правителството!
37
3
 
9
 
! Отговори
До Герб. преди 2 години
Идем ще ви бием зад колоните . За 12 години се накрадохте яко а сега Ви репресират. Сумати бизнеси съсипахте рекитирайки ги. Съд за вас и бой.
36
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ГЕРБ,благодарим,но ние много скоро се отървахме,от тиквата.
35
12
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Всички наши съмишленици !Елате на площада !Да спасим демокрацията от лапите наПутинистите в България ! Ще раздаваме олио по 2 лева ! Хас мокар !
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никви репресии. Бърз съд не забравяйте и другаря Косто Иван. Той продаде България на безценица с РМД и други схеми.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад, такива арести им казват , че нарушил закона и трябва да си изтърпи наказанието . Тук, някакви самозабравили се ***, реват и крещят , че било репресия, наподобаваща за комунизма. Абе, сополанко, ти от къде дойде- от кой комунистически род, че нещо съм те забравил?
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото гроб се е събрало и мисли, има ли с каква кадъна да замени Боко ханъма защото ако до 2 дена не я изкарат от ареста ще трябва да я самоубият! В момента претеглят колко ще загубят ако самоубият боко и колко ще запазят ако самоубият боко!
31
8
 
3
 
! Отговори
кукловод преди 2 години
Решетников нареди на Радев насилие и бой за да не Ви бомбандираме.
30
18
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Всички наши съмишленици !Елате на площада !Да спасим демокрацията от лапите наПутинистите в България !