Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години

Материалите от МВР някак си "потъват", казва той
20 мар 2022 20:50, Нели Христова
292
Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години
Снимка: БГНЕС

"Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към Прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA в коментар за задържането на експремиера Бойко Борисов.

"Когато обвинението прочете в един материал, който й е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и пиарката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", категоричен е Рашков.

"От момента, в който аз съм министър, забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, че материалите от МВР някак си „потъват“ в прокуратурата", каза още Рашков. Той обясни, че когато се изпращат материали във връзка с бивши управляващи, прокуратурата се стреми да бави нещата и потулват. Но това "потъване" на тези материали, по думите на Рашков, не потъват безследно.

"В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита вътрешният министър.

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък”, каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
23
 
! Отговори
До 161 преди 2 години
Така е. Нека си припомним и как Радев защитаваше Черепа. Радев: "Божков звучи по-убедително от неговите обвинители. ... Това заяви президентът Румен Радев в Генерал Тошево." И разговора на Черепа с Огнян Стефанов: "Кво ще ни навреди Гешев, като го направим фигурант като Радев?"
147
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 160 Гербав трроле, Рашков е завършил право в СУ, когато там не приемаха куцо, сляпо и сакато. А каскетът ви е завършил милиционерското училище, когато там не приемаха "непроверени другари", при това е бил във факултет десе, така че стига сте лъгали кой е чел учебниците на кагебейците. Това са били каскетът ви и баце ви - симеоновските кадри.
146
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А твоя, Рашков, с 22 години.
145
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На среднощната пресконференция в петък, която трябваше да замаже някак си гафа, Бойко Рашков заяви, че на Божков, нищо че е санкциониран по Закона Магнитски и с повдигнати 19 обвинения, включително и за поръчкови убийства, може да се разчита като надежден свидетел. Оказа се, че правителството не е на четворната коалиция, а на Васил Божков, който дава указания на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков в изпълнение на задачата си да си отмъсти на Влади и Бойко.
144
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудят се как да бутнат Гешев и сега разиграват Болшой театър с методи от КГБ. Дамаджаната е обучаван по учебниците на КГБ как се внушават неистини и как се окепазяват човешки съдби с фалшификати, манипулации и долни инсинуации. Цялото упражнение с ареста е не да унизяват Борисов, а да внушат, че имало доказателства, но прокуратурата ги крие.Ралков каза, че Прокуратурата разкрила данни от свидетелите. Акцията е жалък опит да махнат Гешев. Черепа нали щеше да прави Гешев Фигурант? А?
143
5
 
17
 
! Отговори
декларация КПКОНПИ преди 2 години
Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков е декларирал 19 имота - апартаменти, къщи, дворове, тераси, складове, че даже и фитнес, плюс два автомобила - Нисан и БМВ. В графата Цена на придобиване/лева, деклараторът е написал брачен договор, сключен със съпругата му.Рашков има и над 106 000 лева на влог и вложения във фондове за приблизително 700 000 лв.
142
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До уточнявам 156 Те, гербавите трролове, много добре го знаят :) Ама като няма какво да напишат, лъжат. Герберасти, какво да ги правим :)
141
1
 
14
 
! Отговори
уточнявам преди 2 години
имотите и сумите на Бойко Рашков са от личната му декларация - която е публична
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактическата установка е установена! Няма факти!
139
11
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Два дена,преди Каскет Гешеф да бъде...отстранен,Боко ще замине в неизвестна посока,най...вероятно,там където е пращал...торбите с парите.Преди това сигурно ще изпрати щерката и внучетата,че без тях ще му е...мъчно.
138
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До корупция ??? 139 А кючекчийката на каскета :):):)
137
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 апартамента 150 Хайде, сега, гербав :) Това напомня, както е Вашата опорка :), след 9-ти :):):)
136
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 149 А на мен ми се струва, че на който му е в правомощията "обича да се прави на луд" :) Сам го казва :)
135
4
 
19
 
! Отговори
19 апартамента преди 2 години
А твоят арест е закъснял с цели 30 години заради 19 тте ти апартамента!
134
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се излиза извън правомощията на Рашков, да обвинява още по-малко да арестува Бойко. Тука се вижда едно опасно залитане към диктатура.
133
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези и ако един процент от това усилие което влагат в схемите да прецакат ближния го вложат в някаква смислена работа, то сега вче щяхме да взимаме пари от плана за развитие и да имаме бензин на реалната му цена.
132
1
 
13
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ДО 143 Умника Пиша от името на глупаците Умника ти да не си счетоводител или пък си сянка на делото милиционер Умника ЗНАЧИ тази жена има за клиенти от Тръмп нагоре Умника ставаш смешен ПЛАЧЕВНО е този дедо милиционер в 2022 год да репресира и арестува лидер на опозицията защото Божков е казал ПОЗОР е Злобата ясно личеше от стиснатите джуки на Киро безсилие Оставка
131
1
 
18
 
! Отговори
до 143 преди 2 години
а верно ли е че в един имот на рашков има 12 тоалетни и същия има 10 човека лични слуги?......и ще ми говори за корупция!
130
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А арестът на Рашков е закъснял с 30 години. Преди повече от 30 г. Рашков като следовател настоява Евгений Димитров да подпише фалшиви ПОКАЗАНИЯ за танковата касета по повод записаните от него кадри и думите на Петър Младенов: "Най-добре танковете да дойдат". Само един пример от работата му като милиционер.
129
3
 
22
 
! Отговори
До 139 преди 2 години
Имотите на Рашков вече са 22. За една година от 19 стават на 22 с една следователска и една преподавателска заплата са 19-те, новите 2 имота са с министерска заплата. Поне така твърди Рашков като е трезвен.