Тома Биков: Правителството ще се свали само

Настоящото управление е безнадеждно некомпетентно и неспособно, заяви той
20 мар 2022 19:17, Нели Христова
128
Тома Биков: Правителството ще се свали само
Снимка: БГНЕС

„Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство. Моята прогноза е, че то ще се свали само”. Това каза пред Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

„Походът ни срещу управляващите не е завършил с освобождаването на Бойко Борисов. Само започна. Ще завърши, когато това правителство падне от власт и отидем на предсрочни парламентарни избори”, каза още той. Според него няма друга възможност с оглед на настоящата ситуация освен тази. „Винаги съм казвал, че предсрочните парламентарни избори са нещо много лошо. Те са нещо извънредно. По-лошото от това е настоящото управление, което е безнадеждно некомпетентно и неспособно. То буквално задълбочи серията от кризи, в които се намираше държавата”, посочи той.

„По-опасното от войната, която е близо до нас, е г-н Кирил Петков да е премиер на страната. След едно изслушване в парламента си мисля нещо и казах и на колегите си, а именно, че този човек, очевидно не е способен да изпълнява задълженията си. Това, което се случи в четвъртък и последвалите реакции – доказват тази теза. Това е генерално объркан човек поне по отношение на политиката. Човек, който лъже през няколко минути – и то глупаво”, подчерта Биков.

Той коментира ареста на бившия премиер и лидер на опозицията Бойко Борисов с думите: ”Беше унизен не бившият премиер. Лидерът на опозицията. Бивши премиери много”. По думите му основанието за неотложността, както е формулирано от органите на реда е „свидетелски показания на Кирил Петков. „Това е основание те да отидат да арестуват вечерта лидера на най-голямата опозиционна партия в България. Всичко останало е защитната теза на Васил Божков. А този свидетел Петков, който е свидетел на защитната теза на Васил Божков – Черепа, бил споменал на Лаура Кьовеши нещо, а тя му отговорила нещо”.

Според Тома Биков Петков и Рашков са нарушили закона почти по всички параграфи и изрази увереност, че това е политически акт и по никакъв начин не е опит за някаква справедливост. "Имайте предвид, че г-н Борисов, Горанов и Севда бяха разпитвани по същия казус преди 3 месеца. Не знам какво са очаквали по-различно. Правят обиск, нищо не откриват и ги арестуват. Затова твърдя, че това е политически акт, който е замислен от някаква докладна записка, която са написали, за да са им чисти ръцете”.

На въпрос има ли си ГЕРБ прокуратура той подчерта: „Няма си ГЕРБ прокуратура. Ако имаше, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потърсена отговорност за това, че наруши Конституцията преди година?”

„Как да бъде разпитан Васил Божков, след като не е тук, а е в Дубай?, попита депутатът от ГЕРБ. „ Ние възприехме за нормално един човек с 19 обвинения, между които за убийство и изнасилване, който стои в Дубай и поръчва на вътрешния министър да си сложи негов човек, премиера да му е свидетел. Да отидем с един керван да му подарим подаръци в Дубай, да си каже трите желания. Той е като някакъв джин там. Трябва да бъде доведен и съден у нас и да възтържествува справедливостта", подчерта Биков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
ДБ=БКП преди 2 години
В КОАЛИЦИЯ С БСП - К. НИНОВА.... АЙ СЕКТИР И РазГРАДСКАТА,, ДЕСНИЦА"
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля? Биков и Митов? Хамелеон и подложка на хамелеон? :)))))) тия, особено Кравов ще каже всичко което му се нареди без значение дали се излага или не :)
101
1
 
1
 
! Отговори
един преди 2 години
Биков и Митов сега е времето да хвърлите никому ненужната тиква на вълците и като грамотни хора да оглавите ГЕРБ. И да я превърнете в истинска дясна, прозападна, антикомунистическа и антируска партия. Не го ли направите изтичате заедно с тиквата в канала на историята.
100
0
 
6
 
! Отговори
ахааа преди 2 години
Много лае Бичето, но не е лошо да провери дали семеринга му е здрав.
99
2
 
7
 
! Отговори
Повръща ми се преди 2 години
Тая *** и фурнаджийска лопата Биков , кой изобщо и дава думата! *** двуличен!
98
0
 
4
 
! Отговори
Ми не ... преди 2 години
Не съм попрекалил бате, аз планирах уволнения ... Кво съм виновен, че като ядосани бичета налетяха на гранитно-базалтна скала ...
97
13
 
7
 
! Отговори
Да преди 2 години
Киро +Радив=Комунистически терор! Кога сте видяли да влизат в къщите на корумпираните комунисти досега? Къде отидоха досиетата? Къде учат децата на комуниститическата върхушка? Да не би Киро да не потъпка закона , за да се качи на власт ? Айде сега комунистическите *** да пишат :)) На всеки един от вас мога да направя снимка с кюлчета -компромат - това се казва промиване на мозъци и пропаганда !! !
96
0
 
0
 
! Отговори
Атанасов... преди 2 години
Като министър на културата заек - ти трябва да ни търсиш и да предлагаш, защото в крайна сметка подписа на министъра определя кой орел, кой рак, кой щука. И ако някой в СТЕМ не се беше осраллл и бельото и спалнята и живота бяхме в категория орел и още сме в тая категория - по родословие, по работа, по постижения - затова не ми губи времето синко и си подпиши сервилните документи , сещаш ли се за сцената? Защото за мене думата поправен както не важи за сестричките, така и не важи за дресьора или
95
3
 
2
 
! Отговори
Глей сега: преди 2 години
Атанасов - нали уж образованието било национален приоритет. Казах че ще дам предложение. Давам го чрез медиите. Позамислих се и си викам как ще пусна писмено предложение до МК с тая база и тия двамата ганьовциии дето да се бият в гърдите с моята работа и крадливите шматки дето искат нещо да свият и реших първо да се погрижа за "малките детайли" развалящи красивата обща картина!
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти Биков, не само щеше да сваляш Бойко навремето, ами и да го вкарваш в затвора. Не те ли е срам изобщо да се показваш. За справка, негови изказвания: 12.09.2012 г. Тома Биков:"Борисов е карикатура на диктатор" и 11.10.2012 г.: "Бойко Борисов има шанс да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора"
93
3
 
0
 
! Отговори
Ми много отдавна преди 2 години
Никой не ме е търсил за интериорно или каквото и да е решение на среда. Последния път като ме търсиха беше покойният ми бивш работодател който искаше концепция интериор за СТЕМ,която реализираха калпаво във елитно софийско училище, а не където трябва при хлапетата прецакани бедни по рождение! От една страна аз съм доволен-щом ми крадат работата и я реализират значи съм си я свършил как трябва, обаче това ме задължава да дигна среден пръст и на МОН и на МК и на някой мой "добронамерени" колеги
92
1
 
4
 
! Отговори
БАНкооооо преди 2 години
е икона на простото
91
7
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БИКОВ Е МНОГО ПРАВ !!! СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ Е ИКОНА !!! ИКОНА НА КОРУПЦИЯТА !!!
90
2
 
0
 
! Отговори
И ми говорите преди 2 години
За Европейски ценности ?Кви са Европейските ценности ? Преди България си имаше Белене, сега Европа си има България?Преди Третия райх имаше концентрационни лагери на смъртта, сега ЕС си има България!
89
1
 
1
 
! Отговори
Ще вляза в дискусия преди 2 години
Не било робски труд и нямало глобално затопляне. На първо четене е така но някой хитро заобикалящ закона го е измислил това да не е така и на практика да е така. Естествено че е робски труд - още през 1976 знаете от Спери че изкуствата и спорта са също толкова развиващи и важни за правилно развитие на менталните процеси. Няма глобално затопляне и МК а само атмосферен парников ефект и атмосферно затопляне. Така по-добре ли е лицемери????1976! Кой ще изкарваш хахав ???
88
0
 
4
 
! Отговори
Но тъй като: преди 2 години
ЕС си е позволил и така наречените велики сили да издевателстват последните 30 години над последнодошлите в ЕС - аз да ви кажа - няма кво да краднете от тука повече, съсипахте всичко - време е да си режете вие от живо месо господа и дами европейци! А ние ли? Ние някак ще оцелеем господа и дами без вас - вие легализирашите Третия райх и робството. И да знаете ще ни е много по-добре без вас и нацистко колониалната ви ***!
87
8
 
4
 
! Отговори
Здрасти преди 2 години
Биков има право..... Киртака сам се уволни-Божков, Бобокови и Радев са бесни....
86
0
 
1
 
! Отговори
Казах го : преди 2 години
И ще го повторя - Помпейо започна тая война с лобистката идея Европа да купува американски течен газ - шистов или където и да било! Така му казали брилянтните му аналитици. Това което умниците там не са сметнали, че тази САЩ газ си е за вътрешния им пазар и няма как Европа да е на светло с американски газ, а САЩ да е на тъмно с дебели банкови сметки. Сега след като видяха грешката си стана така че ЕС увисва и от САЩ и от РФ и ще почнат да тормозят малките страни членки!
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тоя Биков обясни ли най-накрая защо се завъртя на 180 градуса и от човек дето щеше да вкарва баце в затвора му стана такъв защитник?
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87. В тая обрулена от кражби държава има да чакаш големи компенсации! Само богатите държави могат да си позволят повече щедрост. А ние сме най- бедната в ЕС!!! И го дължим на кого???