Рашков за прокуратурата: Все едно работим в различни държави

Той е изслушван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
23 мар 2022 18:16, Петя Славова
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми. Така коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков взаимоотношенията с прокуратурата. Той е изслушван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

"В практиката се сблъскваме със случаи, в които не е налице неотложност, а обикновен случай на проверка от МВР и се стига до момент, в който може да се образува производство. Това задължава служителите на МВР да изпратят материалите на съответната прокуратура и да чакат тя да реши какво да прави с тези материали. Оттук нататък започва, в зависимост от различни фактори, едно неопределено по време чакане да се реши какво да се прави с тези материали.

Миналата година, около юни, започнахме проверки и да събираме материали за АМ "Хемус". Материалите бяха много и не бяха по силите само на една служба. Затова ние разпределихме и на ГД "Национална полиция". Тя работи дълго и някъде през октомври бяха готови и изпратиха на прокуратура. Колкото вие сте получили оттогава досега информация какво е свършила прокуратура, толкова и ние. Това са 6 месеца. Готов съм да се извиня, ако междувременно е взела процесуално решение, но ние не сме уведомени.


Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми", заяви Рашков, цитиран от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, дай доказателства! Спри с навдигането на дамаджаната!
12
3
 
18
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Ами Раше ти кът гушнеш дамаджаната и не знаеш ни на кои ора си момче , ни на кой свят си а за планетата да не говорим.Тъй че никой не ти е виновен мой чиляк за дезориентираното ти състояние.
11
2
 
22
 
! Отговори
Харвардски Тарикат преди 2 години
Гешев ги прави криви тея от подмяната. Киро и Василев дето си измами съдружниците. Откраднаха надеждите на протеста. Лорер назначи и жена си и братовчедите си.Киро ни вкарва в явна война. 40 процента инфлация за 100 дни измама
10
2
 
13
 
! Отговори
Радой преди 2 години
Рашков излязъл от тоалетна номер 12 и отишъл на брега на реката. По реката плава едно л.айно. Л.айното се провиква : "Здравей ,колега !" Рашков сърдито отговаря: "Какъв колега си ми ти?" . А л.айното укорително: " Е как,бе, нали и двамата сме отвътрепните органи."
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамаджанко, гушни си другия милиционер-*** Решетников, вземете си под мишница де-що харвардче видите и се ометете с 200 оттук! От година вече сте ни на главата, хайде да ни оставите да си поемем дъх, че сила не ни остана дори да ви пребием!
8
3
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
И слава Богу,че ние живеем в по-различна държава от тази на милиционера Рашков.И не искаме този алкохолизиран комунист да управлява МВР.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно правешкия шмекер да възкръсне и уреди шумкарите на БКП хранилката! А българските будали ще им плащат кусурите дорде поумнеят!
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков не е чел конституцията, факт. За Киро да не говорим.
5
2
 
11
 
! Отговори
Ами да, преди 2 години
Тапа не е в тази държава, след първата ракия и вече е на луната
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анджък, Рашков! Ти се светна. Не работите в различни държави, а в различни инстанции и нямате право да си смесвате пълномощията. Ти работиш в изпълнителната власт, т.е. изпълняваш и съблюдаваш изпълнението на наличните закони чдокато не са измислени други) и не съдиш, нито обвинавяш, защото това е задача на съдебната власт, не на твоята. Не очаквай нейното съдействие, докато не събереш неоспорими доказателства, а само по теленна заповед на Йорданова, която се държи като теле в железница.
3
4
 
21
 
! Отговори
Дамаджан преди 2 години
Министър Дамаджан много е подпухнал. Рашков, ти си на друга планета, изобщо не си в час със дневния ряд на народа.и ако обичаш не говори от името на народа, ти, с 12 клозета не си час от народа.
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле шо стана ! Тиквуна че иде в панделата !
1
18
 
6
 
! Отговори
GOGO преди 2 години
Гешев,взимайси къскета и заедно с мутрафон при бай ставри,той ви чака отгавна.