Мартин Димитров: Важни ще бъдат позициите на Гюров и Каримански за Еврозоната

Нека да има състезание между двете кандидатури, каза той
24 мар 2022 22:52, Александър Попов
22
Мартин Димитров: Важни ще бъдат позициите на Гюров и Каримански за Еврозоната
Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров коментира номинациите за нов гуверньор на БНБ - на Андрей Гюров, подкрепен от "Продължаваме промяната", и на Любомир Каримански, подкрепен от "Има такъв народ"..

"Нека да има състезание между двете кандидатури, да се проведе хубаво изслушване. На първия етап да има състезание и управляващата коалиция да подкрепи по-добрия на финалната права. На мен ми е много интересно и е важно какви позиции за Еврозоната ще заемат двамата кандидати за управител на БНБ, заяви Димитров пред БНТ.

Самият Димитров винаги е изтъквал, че с въвеждането на еврото ще извлечем повече позитиви, а присъединяването ни към Еврозоната ще предостави по-големи възможности и в търговията.

"Приемането на еврото като национална валута ще допринесе за по-голяма макроикономическа стабилност, ще създаде възможности за привличане на повече чуждестранни инвестиции, повишаване на кредитния рейтинг на страната, на стабилността, както и ще позволи по-голяма интеграция на финансовите пазари, като същевременно ще създаде нови възможности за банковия сектор", категоричен е депутатът от ДБ.

Ако след изслушването управляващата коалиция реши да подкрепи единия от двамата кандидати, няма да има криза в управляващото мнозинство, смята Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Мартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мартинчо еврозона няма да има не се напъвай 0 001 процент от населението получава европейски фондове но затова пък са нахални мафията ви купила олигарсите с парите ето сега бавят плана за възтановяване за дад дадат 1 миряд на някакъв неизвестен мафиот да прави завод за батерии който не съществува в света ами тови фонд като иска т джоба си да прави завода а не държавата да му дава пари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял живот грантаджия...
17
2
 
8
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
До кога ще давате трибуна на този душевно нечистоплътен грозник и натегач!?Какъв специалист и експерт е,че непрекъснато му давате дума да се изхожда!?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой от двамата ще има фалирала БНБ в автобиографията?
15
1
 
3
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До Робистан/ ""Демократите" само търсят начини да ни заробят.Първо беше НАТО, после ЕС,а сега искат да ни довършат с еврозоната" И го правят успешно.Ако не следващото,то по-следващото ще гаси лампите на България,но не се тревожете,тази земя с прекрасен четири-сезонен климат,води,почви,висока надморска височина,няма да остане ненаселена.Ще дойдат някакви хора,ще я заселят и най-вероятно ще се наричат българи,но те няма да са онези българи,които от стотици години са напоявали с кръвта си
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
маУтин димитУов пак се е изакал. Уошо.
13
3
 
8
 
! Отговори
Робистан преди 2 години
"Демократите" само търсят начини да ни заробят. Първо беше НАТО, после ЕС, а сега искат да ни довършат с еврозоната. Така се отказваме доброволно и от външната си политика, и от вътрешната.
12
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кви са тия аматьори Бай Цецу от Сърбия да идва за шеф на БНБ :)))
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
толкова приказки и нищо. Този парламент е пълен с ниско интелектуални ...
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа, къде беше през цялото време?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква еврозона? В светлината на произходящите събития трябва да се замрази тази необмислена стъпка освен ако не искаме ние да плащаме за грешките на европейските политици в брюксел. Мартин димитров е на европейската хранилка и може да си фантазира всякакви глупости. Решението не може да се взима от такива хора на тъмно и да ни поставят пред свършени факти. Само на базата на подробни анализи представени на обществото и референдум. Никакви храненици.
8
0
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Добре де,поне за оценката на един Българин напишете нещо! Само евреи,евреи,евреи...
7
1
 
1
 
! Отговори
Карадръндев преди 2 години
вврозона ? Кой туй нещо бе? Яде ли съ, пий ли съ?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доларите в рубли сменям аз. За да си купя малко газ.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Рублозоната ще е важно. Там ще влизаме. Рублата ще е най-важна за енергетиката.
4
0
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Демонократична България-ето това е правилното име на въпросното сборище.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нещо от ес да говорят за еврозоната само мартинчо утече еврозоната мартинчо какъв гуверньор
2
2
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Защо Главния Прокурор го е Страх от Мартин Димитров - Марто е най-богатия Българин в България - Без един ден Трудов Стаж .От Бедно Момче става Олигарх по времето на Иван Костов и Приватизацията на България - Този е отговорен за Смъртта на Хиляди Деца и Родители им .Божков и Борисов са му Подчинени .
1
2
 
5
 
! Отговори
Че тя преди 2 години
еврозоната хвана крака вече. Всеки се спасява поединично.