МРРБ: Кодовете за достъп до тол ситемата са обновени

Целта е да се избегне нерегламентиран достъп до данните
Обновена: 24 мар 2022 20:50 | 24 мар 2022 20:45, Анисия Иванова
10
МРРБ: Кодовете за достъп до тол ситемата са обновени
Снимка: АПИ

В съответствие с изискванията на приложимите стандарти за сигурност всички права за достъп до тол системата са ревизирани и са актуализирани паролите за достъп. Новите администраторски кодове за достъп до тол системата, с които ще могат да се създават права на служителите за работа в нея, бяха връчени днес от изпълнителите от „Капш Трафик Солюшънс“ на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура съобщиха от МРРБ.

Михаел Вебер, официален представител и изпълнителен директор на „Капш“ – България, връчи кодовете на Асен Ненчев, член на Управителния съвет на АПИ. В отговорностите на Ненчев е Националното тол управление. В запечатан плик от „Капш“ връчиха кодовете, като за предаването беше подписан протокол между Ненчев и Вебер.

Връчването на новите кодове се състоя в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на вицепремиера Гроздан Караджов, заместник-министъра на регионалното развитие Явор Пенчев, председателя на АПИ Тодор Василев, директора на Националното тол управление Ивайло Иванов.

„Целта е да бъдат избегнати всякакви съмнения за нерегламентиран достъп до данните. Така, заедно с новото управление на АПИ, гарантираме, че няма да има нерегламентиран или незаконен достъп до данните в тол управлението“, коментира министър Караджов. Всеки достъп до системата се записва автоматично и съхранява спрямо установените правила.

Всички съществуващи досега потребителски кодове за достъп също са ревизирани. Новите кодове за достъп на служителите в тол управлението, които ще създаде Ненчев, ще бъдат поименни. Така ще могат да се контролират по всяко време действията на конкретните служители с достъп и ще се избегнат съмнение за нерегламентиран достъп от страна на трети лица. На всеки 6 месеца тези кодове ще бъдат актуализирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
австрииската фирма Капш ама иначе на еди хора от една специална нация управлява тол таксите за 300 мил лева по договор приходите до сега са 108 милиона
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оо петков по цяла европа го няма това да има тол система за селски пътища я се разкарайте първи в спире на газта , първи в дивия капитализъм , селските пътища се оправят от общините навсякъди и точка , лобитата са мафиоти на държавна издръжка , защо камионите минават по селските пътища защото са високи тол таксите , купуват винетка само при работа за седмица да не са луди хората да изсипват тонове пари в крадливата система всичко отива във чуждестраната фирма която управлява тол системата
8
0
 
0
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Анонимен Дупка до дупка са точно защото бяха извън тол системата и тежкотоварният превоз се насочи към тях и ги разора. Интересно защо сега превозвачите не плашат със стачки и блокади както при Борисов? Знаят, че номерът няма да мине. Честита им промяна! Тол таксите за тях трябва да се вдигат докато жп транспортът стане по-изгоден от автомобилния. С вдигането на цените на горивата този момент неизбежно наближава.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гродан караджов се изцепи че и второстепенни пътища ще слагат в тол системата а те дупка до дупка пълно ограбване
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Mopcku_На крив премиер калинката му пречи.
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Mopcku_Е, нали ги уволнихте всичките? Да не се окажеш че и тук сте толкова некадърни като Бойко Рашков, който е нин-стоп пиян и даже една заповед за арес не може да напише?
4
1
 
7
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
До Анонимен_3 - аз съм си доста добре, но вече започвам да се притеснявам за вас. Страничен въпрос. Допаса ли ви новата тенденция в пролетно летните облекла - на райета ? :)
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Mopcku_-ДОБРЕ ЛИ СТЕ?
2
2
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Как да мръдне, като къде щи има назначена калинка прави всичко възможно да саботира работата и то контролирано по заповед. Не виждате ли, че същото правят и приятелския кръг фирми на герб? Стачки, вдигат къде що могат цени, дори да няма нужда само да се пусне пост от герб същия ден, че еди какво си било вдигнато, пък при боко било хубаво... тва е. Докато тотално не бъдат отрязани пипалата на тоя октопод ще е тъй
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е мръднало в тая страна от една година насам, след като си тръгна Борисов.