Янев: От самото начало имахме различия с Кирил Петков

Бившият министър търси съмишленици за създаването на нов партиен проект
26 мар 2022 11:56, Елка Василева
89
Янев: От самото начало имахме различия с Кирил Петков
Снимка: архив, БГНЕС

Българският парламент гласува моята оставка. Взимането на решение за напускане на правителството е актът на искане на оставка, очевидно премиерът взе това решение. Това заяви бившият министър на отбраната Стефан Янев пред БНТ.

"Личния разговор няма да го коментирам, но от самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство ние усещахме различия. Най-общо казано - различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя - да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в "отбора", както го нарича премиерът Петков. Това не беше отбор", коментира Янев.

Още по темата
Той потвърди, че търси съмишленици за създаването на нов партиен проект, но всички медийни съобщения, излезли досега, са спекулации. Партията няма да се казва "Развитие" и няма да се учредява на 16 април, категоричен бе той. Няма планирано партньорство и с Мая Манолова.

"Ако намерим достатъчно хора, които споделят общи идеи и ценности за развитието на България, ще излезем с лицето си и ще поискаме българският народ да ни гласува доверие", заяви Янев.

Ще се стремят за разрешаване на кризата в политическото представителство и защита на националния интерес на България.

"Когато говорим за национален интерес, основните стълбове, които го формират, са свободата, справедливостта, сигурността и благоденствието. Когато имаме готовност, ще излезем с лицата си и ще обявим нашите намерения", заяви Янев.

Янев коментира личното мнение, изразено от Асен Василев по отношение на преговорите с "Газпром“. "Това е по-скоро закачка. Естествено, че няма да очаквам искане на оставки заради изразено друго лично мнение. Бяхме заедно отчасти с този екип в първото служебно правителство и тогава имах възможността да им покажа, че министър-председателят не е диктатор, а пръв между равни".

Стефан Янев вижда хаотичност в сегашното управление и даде пример с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на правителството.

Опасно е правителството да говори с два различни гласа за войната в Украйна, смята Стефан Янев. Българските граждани са достатъчно стресирани от войната и от факта, че не знаят какво да очакват в обозримото бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубави идеи има, но не виждам как ще пробие обръча на НАТО. На ниво национален интерес също ще му е трудно. Въпреки всичко- УСПЕХ!
35
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изборите и броенето на гласовете бъдат честни(в което се съмнявам), Янев ще спечели. България има право на читаво ръководство. Наказахме се с Бойко и Киро.
34
8
 
2
 
! Отговори
До 7 и 4 Анонимен преди 2 години
Плюеш Янев без факти затова да го сравним с това което прави Кирчо и докажи че Кире не е човек на Путин:1/Защо е свидетел на Черепа за когото Шефа на Външното разузнаване на Путин отиде в Дубай да ходатайства пред ОАЕ да не го връщат в България2/Как ще обясниш думите на кума на Кирчо че след като окрал 6милиона Евро се прибрал от Брюксел с охрана от руски мутри от службите на Путин;3/Как така с меморандум даде 1милиард на олигарх на Путин4/Защо не иска компенсация Ф-16 2ръка по договора за Бл.70
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настъпи моментът "Ч". От бункера е задейставан вариант "Б". За Кирето и ДБ предстои утечка в канала! Повече не са необходими!
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "Гербавите пак налазиха форума със злостните си коментари.Страх ги е,че поредния проект на различни от тях,ще ги изхвърлят в канала завинаги." И тая тактика, като другата на руските слуги да наричате всички неудобни "фашисти" си изпя песента. Оттук нататък ще е така, свиквайте. Матушката ви вече не ви закриля.
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, бЕгай, бЕгай...не се напъвай вече, няма смисъл. Това не е отпреди войната да се правиш на ударен. Вече на путинофилията и русофилията се гледа с много лошо око (и с право, за съжаление).
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се гушка с копейката.
29
10
 
8
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
А пък дъщерята на Боко никъде не работи.И защо да работи при баща милиардер.
28
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите пак налазиха форума със злостните си коментари.Страх ги е,че поредния проект на различни от тях,ще ги изхвърлят в канала завинаги.
27
4
 
9
 
! Отговори
Фамилия Яневи преди 2 години
За отбелязваме е, че синът на Янев работи в НЕК, а дъщеря му в Булгаргаз.
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га беше на хранилката ни рива?
25
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голем страх. И с право. Направи ли си партия, спечелил е на 100%! Хората не са глупави
24
6
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Яд те е, че няма бонуси и пътеки за русофобите ли? Много ще ви стане.
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилистията е тежко ментално страдание, което не се лекува по здравна каса.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото яко правителство, което България е имала някога, беше служебното!! Подпукаха ги един по един. Фантомите в Пирогов, корупцията на пътните..., изплашиха мутрите и го разкараха. Няма слепи и глухи в БГ. Има престъпност на най- високи нива, която за съжаление все още има власт и пари.
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев: От самото начало имахме различия с Кирил Петков по правата русофилска линия.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу получил втори инфаркт, Стефане.
19
1
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
В такъв случай ще надмина трролът в сайта по брой постове.
18
16
 
30
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 2 години
Скрийте това предателско лице, не че кирчо е по свестен от него но тази кремълска разведка от кохортата на фигуранта омаскари държавата ни пред целият цивилизован свят използвайки речника на путин за "специална военна операция" ... тези специална операция изравни със земята градове в Украйна и отне живота на хиляди цивилни, сред които и жени и деца, гласове като този на другаря янеФ и то от позицията на "военен министър" са престъпление към човечеството и трябва да се наказват от закона ... !!!
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 "ПРИЗНАЙ ЗА КОВИД ЛЪЖАТА И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ!" Ще "признае" каквото искаш, за да галсуваш за него. Даже в този момент руските анализатори ти събират мнението какво си написал, за да му създадат предизборните обещания.