Минчев: За 100 дни се справяме добре, стремим се да повишим темпото на промените

Изпращането на оръжие за Украйна изобщо не е на дневен ред
26 мар 2022 09:33, Елка Василева
236
Минчев: За 100 дни се справяме добре, стремим се да повишим темпото на промените
Снимка: архив, БГНЕС

Щеше да е добре обстановката, в която работим, да е различна, но смятам, че за тази изключително тежка обстановка, при избухнала война близо до нас, правителството и Народното събрание се справят добре в рамките на тези 100 дни. Стремежът е да се повиши темпото на промените, които четирите формации в управлението сме си заложили като цел. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев пред БНТ.

Войната неизбежно води до кризи, до покачване на цените, но това не е само български проблем, а глобален, подчерта Никола Минчев. Избори със сигурност ще има след три години и половина, заяви той.

"Един от коалиционните партньори трябва да размисли за участието си в управлението, за да се случат предсрочни избори, но не виждам такива предпоставки", допълни Минчев.

Заяви, че различните виждания за Украйна в коалицията не вредят на общата позиция на България, която този път е ясно изразена и това се оценява от нашите партньори, включително и от украинския президент Володимир Зеленски.

"Има проект на решение за покана към г-н Зеленски да бъде изслушан в българския парламент. В момента се разглежда от комисии, като след това ще влезе и в зала. Ако бъде прието, ще бъде отправена покана към г-н Зеленски. Аз лично подкрепям и ще се радвам това да се случи", каза председателят на парламента.

Изслушването на Зеленски не води след себе си автоматично изслушване на Владимир Путин, категоричен бе Никола Минчев.

"Планът за възстановяване предстои да бъде подписан в следващите две седмици. На финалната права сме и скоро ще можем да се поздравим с един добре преработен и финален план. По този план в икономиката на България ще влязат изключително сериозни средства. Тези пари този път ще бъдат използвани по предназначение - за стимулиране на икономиката", каза той.

Изпращането на оръжие за Украйна изобщо не е на дневен ред, категоричен бе Никола Минчев. Този въпрос не е бил коментиран и при посещението на Лойд Остин у нас. Позицията на правителството и Народното събрание е единна - изпращаме хуманитарна помощ и това се оценява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготвя се огромна далавера - да бъдат купени с нашите пари батерии на стойност 2 млрд лв, после пак с нашите пари да се рециклират и зареждат. Всичко за да се облагодетсйвта кръга Василев-Лорер-Прокопиев-Иванов.Оставка!
134
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този на снимката прилича ли ви на ***?
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 100 дни можеха да покажат,че не са фалшиви. Как стана така, че решението на народното събрание да не участваме в санкциите, се промени? Сега официално не пращаме оръжия, но неофициално дали е така? Много държави правят сериозни стъпки за облкчаване на населението от галопиращите цени на горивата и храните, но тук нищо не се прави. Напротив - присъдружните спекуланти трупат печалби на гърба на хората. Пазорна е икономиката ни, а не пазарна. Подмяната е факт - това видяхме, а не справедливост.
132
2
 
10
 
! Отговори
един преди 2 години
До Анонимен 'А вие като бяхте на нашите години' Да не мислиш, че някой ни е питал да се затворят блоковете на АЕЦ, да се фалират фабриките и да се нарежат на скрап, да влизаме в ЕС и НАТО? Колкото сега ни питат за зелени сделки и договори с Газпром. Преди не вярвах, но вече си мисля, че искат тази територия рядко населена за буферна зона между запада и Русия
131
2
 
0
 
! Отговори
дгжггг преди 2 години
не е
130
1
 
14
 
! Отговори
Do 139 преди 2 години
Нормални изисквания имаш, но ...нито едно не виждам да се реализира! Депутатите от ПП и повечето от ИТН нямат представа какво трябва да правят и как да го направят, в ДБ злобата им идва в повече. Фиксирали са се в Гешев, но голяма част от тях нямат един ден трудов стаж, а са били на грантове.
129
0
 
13
 
! Отговори
един преди 2 години
До До 121 Само че, през 90-те имаше СЕЛО. Българското село беше живо: двор, градина, животни. Изхрани градовете и преживяхме кризата. Сега селото го няма, умря. И да посееш нещо, мургавелите го обират. ЕС забрани да се гледат домашни животни...
128
1
 
9
 
! Отговори
Скрий се преди 2 години
в дупката си!
127
1
 
6
 
! Отговори
ский се преди 2 години
в дупката си!
126
1
 
8
 
! Отговори
плевен преди 2 години
ей шматка ти ходил ли си казарма
125
0
 
4
 
! Отговори
плевен преди 2 години
нинова намалявай цените защото сина ти ще умре и повече няма да видиш власт
124
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами за 100 дни какво искахте да стане? Хайде напишете, че е интересно. Имаме претенции , но до там. Аз искам да не ни крадат, да насочват парите ни в правилната посока. Пари не искам, работя и мога да се оправям, не искам подаяния.
123
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се абстрахираш от лъжите на Бойко ще видиш в статистиките че България е най успешна в правителството на Станишев. Следват 12 почти нулеви години.
122
4
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Тези минаха всякакви граници в самооценките си, дет се вика умря ромката дето ги хвалеше и сега те ще трябва да я заместят ... Фамилната фирма на кирчовците, кокорчовците, кумците кумиците и любовниците превърна държавата ни в семеен бар_дак, за първите 100 дни народът им даде оценка Среден 3, но и тя е доста завишена като се има предвид резултатите които постигнаха и инфлацията която стопи животът ни, на фона на милиардите които теглят и които българският данъкоплатец ще трябва да плаща ... !!!
121
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз мисля , че се справят добре с обещанието за промяна, повишаване на цените това е определено е промяна , администрацията не е в час и това е промяна.Въобще не може да се оплакваме ,че няма промяна защото има много интензивна през тези сто дни, въпроса за ефективността на промените е друга тема не може да искате и промяна и положителна ефективност а и не са обещавали да се движат в положителна посока.
120
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
133 а защо вие като се били на нашите години да кажем в 90 сте оставили на България да се случи това ?
119
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И все пак гербавите престъпници ще завършат жалките си крадливи животи в затворите!
118
1
 
22
 
! Отговори
До 121 преди 2 години
Наборе ,този сайт е предимно ,,детски"!! 20-35 годишните си мислят че винаги е било такава слободия и презадоволеност !Това е едно поколение с безметежното усещане на цялото им поколение ,не признаващо правила,норми закони !!!Голям проблем за голяма част от тях е въпющата им непросветеност и мало умщина!
117
4
 
18
 
! Отговори
Да, върнаха ни в 90 преди 2 години
До един Така е, за 100 дни + два служебни на Фигурантов ни върнаха в 90-те години. Към изброеното ще допълня: официална двуцифрена инфлация, и реална към 30-40% за най-необходимите стоки, продукти и услуги, тотален срив на здравни и социални услуги ; убийства на свидетели по дела срещу обвиняеми от олигархичните кръгове; брутална полицейщина и прокарване на закони срещу протести и критика към управляващите. Нагли лъжи за мерки и борба с корупцията + тотални кражби. Очаквам купони и режим на тока
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са платени , омразата ми към наглеците е безплатна