Бойко Борисов пристигна на разпит в прокуратурата

Призовани са още Владислав Горанов и Севделина Арнаудова
Обновена: 28 мар 2022 15:03 | 28 мар 2022 15:02, Петя Славова
65

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в прокуратурата. Той ще бъде разпитан по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР, предаде БГНЕС.

Борисов пристигна малко преди 14.30 ч. За разпити са призовани и бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият шеф на Пресцентъра на МС Севделина Арнаудова.

Още по темата

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бизнесмена Васил Божков, като категорично отрече твърденията на Божков, че е получавал пари лично от него или чрез бившия финансов министър Владислав Горанов: „Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“.

Борисов отрече и да се е срещал с Васил Божков в резиденция „Бояна“.

Прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд. Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Баце ходи по една пътека, която ще го отведе при бай Ставри в ЦСЗ и то за дълго време, без право напомилване!!
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45-И какво лошо ти направи,за да говориш така? Много по-добре ли сме по харвардски? Злобата си е злоба! "На мен може да не ми е добре,ама искам на Вуте да му е зле"- ей така мислиш! Сметките си плащаме все по-трудно,от газ се отказахме,чака ни още по-лошо,но давай-Бойко е "виновен" за всичко и дай да го смажем! Защо? Имало ли е такова повишение при него? Вслушваше се в исканията на хората и винаги държеше на нас! А сега?-празни приказки,сладки обещания-И:ДО ТУК ! Стига мазни лъжи!!!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не се прибере в къщи, близките 20 години!
31
1
 
6
 
! Отговори
Lili преди 2 години
Няма да се оттърве.ще го вкарат в панделата.
30
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
Да влезе и да не излезе повече !
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Матьо Харев-Ти му я подари !
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с бодигард ли ходи още? Кой плаща?
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да го изядете тоя батко. Кви работи ще излезнат, ако не ги е укрил.
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко направо размаза БКП и съсипа всичките им спонсори. С месеци се въргаляха по арестите. Други пък никога няма да се върнат в България от страх. СЕГА обаче БКП събра нови сили и отвръща на удара. Бойко все пак направи грешка като не докара нещата докрай. Трябвате той да вкара цялата партия БКП по затворите. А той ги остави и те сега го свалиха от власт и ще го преследват.
25
7
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
А ЗАЩО ДНЕС , ПОНЕДЕЛНИК ??? НАЛИ С КАСКЕТА, СПАСИТЕЛ, ПИЕХА КАФЕ ВСЯКА СРЯДА !!!
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех, Бойко, с теб съм
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей ще го уморят от разпити горкия ... със сигурност има корупция около него, но явно не могат да докажат, че лично той е крал.
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко не невинен и това ще се докаже. По честен и способен политик не сме имали в най най новата история след 1990г. Е не може да се сравнява в Тодор Живков но поне се опитва да направи нещо. Сега с Кирчо да не сме много добре?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До милядите свършват 25 А получилите подкупа ги премълчавате :)
20
3
 
4
 
! Отговори
брех преди 2 години
Пропуснал е да си подържи спарените кламбари, през джобовете на дънките този път!
19
5
 
6
 
! Отговори
милядите свършват преди 2 години
П Промяната да върнат парите от Божков за протестите да си плати дължимите 550 млн данъци на народа и съд за даване на подкуп както твърди.
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майната му на Бойко.... За нас е по важно да се върне националната лотария! От както народа спря да търка билетчета не само държавата а и света тръгна надолу. Пандемия, криза, инфлация, а сега и война. Олио 5 лева, бензин 3 лева......не се издържа вече. Затова трябва да има билетчета да са щастливи хората и да търкат. Иначе лошо. Виждате сами.
17
4
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ПРИЗНАЕ , КОЛКО Е ПИЛ ОТ ЧЕРЕПА НА .....ЧЕРЕПА !!!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Ама верно ли, гербав трроле :):):)
15
9
 
8
 
! Отговори
Баце чакаме те преди 2 години
Баце връщай се и ни оттърви от представителите на - божков