Министерството на икономиката и индустрията няма да се разделя на две

Разделението на Министерството бе направено още на 13.12.2021 г.
Обновена: 29 мар 2022 16:48 | 29 мар 2022 16:48, Йоана Цонева
4
 Министерството на икономиката и индустрията няма да се разделя на две

Министерството на икономиката и индустрията няма да се разделя на две, както беше съобщено по-рано. Това заявиха по-рано днес от Българската социалистическа партия (БСП), като съобщението им гласи:

По повод публикации в някои медии за разделяне на Министерството на икономиката и индустрията на две, пресцентърът уточнява, че става дума за фалшива новина.
 
Разделението на Министерството на икономиката на Министерство на икономиката и индустрията и на Министерството на иновациите и растежа бе направено още на 13.12.2021 г. с решение на Народното събрание, което прие новата структура на Министерски съвет и влезе в сила на 1.03. 2022 г.
 
На 28 март 2022 г. в портала за Обществени консултации на Министерски съвет е публикуван Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на нормативни актове на Министерския съвет.
 
Това Постановление изисква да се направят последващи изменения в редица нормативни актове, в които съществува наименованието само на Министерството на икономиката.
 
Припомняме, че на 07.12.2021 година българският министър-председател Кирил Петков каза, че Министерството на икономиката и индустрията няма да запази сегашния си вид. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През няколко часа си сменят мнението. Какво става?