Правителството поиска Радев да освободи от длъжност шефа на НСО

Лена Бориславова: Даваме 2000 каски и 2000 бронежилетки на Украйна
Обновена: 6 апр 2022 14:17 | 6 апр 2022 14:01, Красимир Ангелов
163
Правителството поиска Радев да освободи от длъжност шефа на НСО
Снимка: БГНЕС

Правителството предлага на президента Румен Радев да освободи шефа на НСО бригаден генерал Емил Тонев, съобщи говорителят на кабинета Лена Бориславов.

Тя посочи, че причината е бързото предаване на видеозаписите от входовете на Министерския съвет, които бяха поискани от Софийската градска прокуратура.

"На оперативно заседание на Министерски съвет приехме единодушно решението да отправим предложение до президента за освобождаване от длъжност на началника на НСО бригаден ген.

Още по темата
", посочи Бориславова.

"Мотивите за това предложение се основават на действията на генерал Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на МС, което се е извършило при нарушаване на основните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет", добави тя.

По думите й Министерския съвет счита това за абсолютно недопустимо по начина, по който тези материали са предоставени.

"В допълнение по официална информация, предоставена и на президента на Република България, съществуват съмнения за непрозрачно разходване на бюджетни средства от страна на Национална служба за охрана", посочи още Бориславова.

Тя съобщи още, че Министерският съвет е приел решение да се предостави безвъзмездно на Украйна помощ за защита на нейните граждани, която представлява средства за индивидуална защита – две хиляди каски и две хиляди бронежилетки.

Защитните средства ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействието на българското Министерство на отбраната, уточни Бориславова.

По думите й средствата за индивидуална защита ще се използват от мирните украински граждани. "Тази мярка надгражда досега оказваната хуманитарна и друга помощ от страна на правителството", отбеляза Лена Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
Кире, Кире нали нямаше никой над закона. Защо искате НСО да го нарушава. И от кой се криете нали всичко беше прозрачно или ви е страх да не разберат кой ви дърпа конците.
120
1
 
6
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Лена е ку ха лейка , лъже професиналисти е цялото правителство, учили недоучили всички са измамн'ици.Да си ходят, до като не са фалирали държавата.
119
1
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
Тази девойка -*** и министърката на правосъдието- Надежда Йорданова , са "професионалистките" в правителството. Никога не сме имали такива "специалистки" в свиренето ! Свирят и двете като за световно - само погледнете как устите им са променени - като смукачи са !
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой шеф? Онзи, който ръководеше група за поръчкови убийства, онзи който покровителстваше наркотиците или онзи, който пазеше сутеньорите?
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти не остана институция в тази държава, с която тези нагли типове да не са влезли в конфликт, конфронтация или да не са уволнили някой или поискали нечия оставка. Както добре знаем от историята, реваншизмът води до реваншизмъм. Такава венета ги очаква тези некадърници, че не Харвард, ами светът ще им се стори тесен!
116
0
 
6
 
! Отговори
Радев фигурант преди 2 години
В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.
115
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еленке, не се опитвай с този кокоши мозък държава да управляваш .
114
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА! Уляхте се! Нищо не правите както трябва. Ама абсолютно нищо, освен че сте единни при взимането на милионите заем, зада краде те!
113
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство започна много да иска. Яко си гледа интересите. Всички се изредиха да пледират за своя кандидат за управител на БНБ, въпреки, че последния няма достатъчно опит. Баси и промяната, баси и чудото.
112
3
 
18
 
! Отговори
c преди 2 години
Тая подми ли са
111
6
 
34
 
! Отговори
Нямат чет преди 2 години
Радев заслужава да си отиде дори само защото ни натресе тези недоразумения Петков и Василев, а те наредиха любовници, кумци, кумици, приятели...
110
3
 
29
 
! Отговори
ТозиКойтоГоТрият преди 2 години
Тези като Киро простото и Ленче легенчето хич няма да ги има! Сега като се дигнат цените всите българи ще се надпреварват да ги замерват с камъни! И такава промяна ще направят, че повече ще ги е срам да се правят на българи! Все ще викат Ленчето че е американка, а Киро простия че е канадец!? Ама по бързо да изчезват, че ...вече ми кипва от тях!!!
109
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
опа, Радев, май и ти почна да козируваш пред Лена?
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в горния десен ъгъл емблемата на МастърКард ли е?
107
2
 
13
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 2 години
Дадете ли им само 1 каска и сте чао от управлението !!!
106
1
 
32
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Лено, много взехте да искате бе. Колкото и да не ми допада бога Слънце, вие почнахте да го задминавате по наглост страшно бързо
105
1
 
35
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Лено, Лено спри да се излагаш!!!!
104
2
 
27
 
! Отговори
перко преди 2 години
Каските за правителството и бой по каските!
103
1
 
28
 
! Отговори
Разбирач преди 2 години
нужно е само кола маска на мустака да не боцка и после газ до ламарината
102
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефът на НСО е спазил закона. Спазваш ли закона нямаш място в крадливата и лъжлива четворна коалиция. Пречиш!