Валерия Велева: Непоносимост между Петков и Трифонов клати коалицията

Наблюдаваме процес на подмяната на политическите елити, смята Добромир Живков
Обновена: 12 апр 2022 21:16 | 12 апр 2022 20:45, Красимир Ангелов
33

Споровете и проблемите в управляващата коалиция стават ежедневие. Задава ли се политическа криза?

"Коалицията изживява изключително тежки трусове, които в дадени моменти прерастват в междуличностни конфликти. Точно тези конфликти може да взривят коалицията", коментира журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ най-големият проблем пред коалицията е "вътрешната непоносимост между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" (ИТН), и по по-специално – между Кирил Петков и Слави Трифонов".

"Динамиката показва, че никоя от партиите и политическите сили не би извлякла по-големи ползи от евентуални предсрочни избори, отколкото да се опитат да удържат коалицията въпреки натиска от отделните партньори, както и от опозицията", посочи социологът Добромир Живков пред Bulgaria ON AIR.

Според социолога в студиото, използването на груб език в надпреварата за нов управител на БНБ е проявление на антисистемността на ИТН.

"Ако очакваме от някоя политическа сила такова поведение, това е от ИТН. Съдейки какво се случи миналата година с поредицата от избори, е назряло очакването за предефиниране на политическото поведение и култура. Наблюдаваме процес на подмяната на политическите елити. Това ще води до точно такъв тип прояви, които рушат доверието в българската политика", обясни Живков.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Вале, дедовото, земи напиши още някоя хвалебствена статийка за Сл.Тр. в БИОГРАФ, па земи си спомни, че именно той се прехласваше пред перспективата завършили по САЩ "млади и учени" чегъртачи да заменят Борисов и да оправят България. Обаче той да ги "намри", да са от ИТН и да слушкат него и сценаристчетата. Само че нещо се прецака и шоуто му не тръгна, затова сега риве. Сметка без кръчмар така се плаща, но кой страда?
23
1
 
5
 
! Отговори
Комунистически приме преди 2 години
Деца на комунизма.
22
3
 
7
 
! Отговори
Просто е преди 2 години
От Харвард, а другия една цигулка учи 25 години! Имат общо: обичат на баницата мекото. Е, за това се карат!
21
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
а в списъка гледам Бсп ...първи,предложението им за връщане на хартиените си и колоборация с дпс-гроб,само така могат да купуват гласове...бсп нямат пари вече,явно доган и боко са спазарили нинова за нова тройна коалиция,явна ще ни превръщат в...бугарска "свободна"на путин...като луганска и ...бсп си ядат животите с това поведение на обслужващи путин...путин умря...и загроби русия за следващите 1000 г....Свободният ще ги презира...и опитват да ни вкарват в това Бсп,копейкиновци и плеядата преда
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кратък списък на проруските партии:БСП, Атака, АБВ, ВМРО,Възраждане...Рубладжии-лидери на партии:Куурнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ах. Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Р.Петков(пикаещият във фонтани),Грипен Радеф(Решетников),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван),К.Костадинов(Копейкин). Не е случайно, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ? Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Анд.Райчев,Кън.Стойчев,К.Колев,Ж.Георгиев,Вал.Велева, Б.Цеков,П.Блъсков,П.Волгин,Ив.Гарелов,К.Кеворкян,М.Пиргова,братя Чукови, П.Симеонов,Шаренкова,Иво Христов
19
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Лллли аз така...като кажат ферари и ми се...щото не мога си го позволя...ама не злобея срещу ферари,вилики са...е Харвард е по-велик!!!много много по-велик!
18
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
уау и не съм блокиран още,и не ме заплашват...чудеса Боже!!!
17
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
нещата са по-дълбоки,Слави обича да го наричат "шефа"да има "семейство"шоуто си,гласувахме за него и можеше да управлява...уплаши се,сега вижда едни...неплашещи се...и не му е комфортно,България е по велика и голяма от всяко шоу,не помним богатите чорбаджии,служещи на враговете ни,помним и почитаме Апостола,вижте как го правят украйнците и се учете...не е лесно,но е достойно и печели уважение...оставаш в Историята,клюкарки,за пари ще кажат всичко...фактите,Историята е учителя!!!
16
5
 
5
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Слави мисли по-умно от Кирето . А като се каже Харвард на мен ми се драйфа .
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо си е продукт на корупцията, няма как чалгата, да обича Харвард.
14
3
 
4
 
! Отговори
Велева над всичко преди 2 години
Велева знае кой кого клати.
13
5
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Това е много мил начин да нарече ИТН прocтaци, но е права - те са именно такива. Слави само знае да се пеняви във Фейсбук, но веднъж не е отишъл на коалиционен съвет, за да говори с Петков като нормален човек. Грoзнo е.
12
9
 
13
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Че кой пък вече има поносимост към Кире просто Кире?Слави е прав да иска промяна , то тоя не се трае !
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгар срещу Селски Тарикат, коментирани от Комунометреса. Мили родни картинки. И после да не се сърдим, че сме бедни и всеки ни работи. То това е следствие. Поняли
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не познавам нормален човек, който да има поносимост към Слави.
9
2
 
13
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Нормално - 2 кралици се карат.
8
7
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Слави Гъдулката,като е толкоз...ербап,защо не оглави коалиция,имаше два такива мандата.Защото е...страхлив.Сега като е само едно от...колелцата на коалицията,се прави на мъж. Сега си трай,поне докато не катурнете Каскета,че се е запънал кат...магаре на селски мегдан. Поне да свършите нещо...полезно за народа и държавата.
7
4
 
14
 
! Отговори
до 3 Анонимен преди 2 години
И Киро *** е откритие и приятел на Чалгаря!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълъг,с такова отношение към НС и въобще като депутат,...не ставаш братле.Единият от джипката,...другият от лаптопа...Хората които са гласували за теб,не го заслужават....И ти си едно Голямо разочарование....
5
17
 
2
 
! Отговори
А преди 2 години
Баце пак е развързал чекмеджето.