Радев пред Щайнмайер: Чакаме резултати от РСМ за ЕС

Президентът отново посочи подкрепата на България за Албания
21
Радев пред Щайнмайер: Чакаме резултати от РСМ за ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Последиците от военните действия в Украйна в краткосрочен и дългосрочен план, променената среда за сигурност в Европа, както и европейската перспектива на страните от Западните Балкани бяха във фокуса на разговора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Българският президент оцени високо предприетите дипломатически действия от страна на Германия и на президента Франк-Валтер Щайнмайер, насочени към деескалация на конфликта и преустановяване на военните действия. Румен Радев посочи също така, че освен мерки по отношение на военната и енергийна сигурност на Европа, трябва да се предприемат бързи действия и за предотвратяване на продоволствена криза в близки до Стария континент региони, произтичаща от спрените доставки на зърно от Русия и Украйна.
 
Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер обсъдиха и европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Българският президент потвърди подкрепата на страната ни за започването на преговорния процес за членство в ЕС за Албания след предприетите от албанската страна дълбоки реформи по отношение на правосъдието, икономиката и защитата на националните малцинства. Държавният глава посочи и че в интерес на стабилността на Обединена Европа е всяка страна кандидат за член на ЕС да отстоява европейските ценности, свързани с правата на нейните граждани, и България очаква категорични резултати от страна на Република Северна Македония в тази насока, преди да даде съгласието си за започване на преговори. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: РМСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата е бита карта. Скоро ще го осъдят и неговите, от мешерето и ще го намерят заклан, в някой контейнер на чистотата.
14
1
 
0
 
! Отговори
Леле отчета преди 2 години
Щайнмайър?
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е руски. Не са немците или американците тези, които трябва да определят границите. Погледнете картата на Африка. Там границите са определяни точно "по западноевропейски" - прави линии, без да се отчита народност, история, вражди, общности, нищо. Седнали няколко"политци" и драскали. Факт. Между другото, самите немци от т. нар. Западна Германия наричат бившата Герм, демократична републ. Средна Германия. За тях Източна Гемания са земите в днешна Полша на изток от р. Одра.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щайнмайер нищо не е направил за деескалация на напрежението. Немците сега са между *** и наковалнята. САЩ ги изнудват, украинците ги ругаят, недоволни,че не получават от тях тежко оръжие, плановете за 'зелена енергия се провалят", не могат без газ, нефт и въглища, а няма откъде освен от Русия, предприятия затварят, цените растат невиждано, напълни се и при тях с укранКи и деца, които не знаят немски, чудят се къде да ги денат.. Съвсем не плачат за Македония.
11
5
 
9
 
! Отговори
Руска поодлога преди 2 години
Няма лъжа. Радев беше на живо. На живо каза КРИМ Е РУСКИ.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в България политикът е Нинова, жена, която не се страхува като някои "мъже"
9
9
 
6
 
! Отговори
усъвършенствуване преди 2 години
До Радев-матрьошка ---Радев е като европейска матрьошка
8
4
 
7
 
! Отговори
аноним преди 2 години
Каква Албания-търговци на оръжие, автокражби, се.сробини и също търговия с органи
7
10
 
9
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 2 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли правилно Южна македония? Нали това е възрожденското название на областта?
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе г-н резидент, няма ли да коментирате защо вашата партия ПП (Президентската Партия) прави нелегални арести?
4
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖАЛКИЯ ФИГУРАНТ И ШАЙКА ГРАБЯТ БЪЛГАРИТЕ ТАКА КАКТО ТУРЧИН НЕ НИ Е ГРАБИЛ
3
3
 
13
 
! Отговори
БРАВО ПРЕЗИДЕНТЕ! преди 2 години
ГОРДЕЯ СЕ С ТЕБЕ ПО ПОВОД ОТНОШЕНИЕТО НА ШЕНИЯТА НА ГЕЛМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДА ДАДЕМ БЪРЗО ПЪТНА РСМ В ЕС.ТАКА НА ТОЗИ ГЕРМАНСКИ ШЕБЕК.АМА СЪЩОТО ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИШ С ***, КОГАТО ТОЙ СЕ УСРА С ИЗКАЗВАНИЯТА СИ ЗА СЛАВЯНО- БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА И СВЕТИТЕ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швайнмайер кат' е залюбил чак толкоз много БЮРМ-ите да си ги вземе у тях! При Меркеловите гости...
1
9
 
7
 
! Отговори
мда преди 2 години
а до като чакат , той ( фигуранта ) ше свири на китара .