Главният прокурор се обръща към Конституционния съд

Настоява за разглеждане на приетите промени за съдебната власт
15 апр 2022 15:44, Росен Стойчев
54
Главният прокурор се обръща към Конституционния съд
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционният съд за приетите промени в Закона за съдебната власт, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

През тази седмица беше прието решение за закриване на специализираното правосъдие. Главният прокурор излезе с обръщение по темата.

""Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията. Постигнати са безспорни резултати. Те са безспорни и за европейските ни партньори.

Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте “виновни”. “Виновни” сте за това, че си свършихте работата и направихте очакваното от българските граждани. “Виновни” сте, че не оправдахте очакванията на някои, да ги наречем политици, че всичко ще продължи по стария начин и сте “виновни” за това, че застрашихте сериозни финансови интереси на хора с влияние, включително, вероятно, и политическо. Трябва да се срамуват хората, които направиха това нещо, защото то не е в интерес на българските граждани и не е в интерес на европейските ценности.

Още по темата
Говорят за върховенство на закона, за правова държава, за права на човека, а се опитват да въведат лустрация на магистрати. И това някои разбират като върховенство на правото - изселване на магистрати. Явно това е върховенството на закона, явно някои така разбират демокрацията.

Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви подкрепя. За съжаление, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските граждани. А цената е регрес в борбата с престъпността, връщане на нива отпреди 2006 г., приключване безславно на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат „олигархия“ и „мафия“. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно!" - каза Гешев в обръщението си към служителите на спецпрокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
8
 
! Отговори
Ktid преди 2 години
На многото *** каде коментира, искам само да кажа, че това е най добрия главен прокурор който сме имали
45
12
 
8
 
! Отговори
Чарепахин преди 2 години
Махнаха му бухалката и сега не знае какво да работи. хахаха
44
1
 
12
 
! Отговори
teo преди 2 години
Конституционния съд дължи да обясни на българите КАКВО Е НАКАЗАНИЕТО НА ТОЗИ ДЪРЖАВНИК, КОЙТО НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА !!?? Ако няма наказание, тогава защо КОНСТИТУЦИЯТА Е ЗАКОН НОМЕР ЕДНО ЗА ЕДНА ДЪРЖАВА ???? Българинът чака обяснения !?!? Българино ????
43
8
 
4
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Може, да обжалва колкото си иска ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ решава колко и какви институции да има в България.Конституционният съд решава дали е нарушена конституцията това е !!!Щом е прието на 1-во и 2-ро четене в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ значи вече е факт НЯМА СПЕЦПРОКУРАТУРА И СПЕЦЯЛИЗИРАН СЪД В БЪЛГАРИЯ !!!
42
10
 
4
 
! Отговори
Ценко Чоков ГЕРБ преди 2 години
Гешев няма право да сезира КС в качеството си на прокурор, това е противоконституционно. Ако иска да го направи, трябва да си пусне отпуска и да си пусне жалбата в почивен ден, както всеки нормален гражданин. Иначе не се спазва принципа за разделение на властите. хаха
41
7
 
6
 
! Отговори
Черепухата преди 2 години
30 години Божков пич номер едно, обикаля раздава пури на лево на десно, Гешев се сети последната година, че е мафиот. То значи за да арестува Борисов сигурно требва да го чакаме 100 години хахаха
40
10
 
13
 
! Отговори
Страх тресе Кочината преди 2 години
Тамън са измъкваме от кочинaта и Геша пак да ни върне в калта. Нема да стане, Гешка. Нема да стане.
39
7
 
12
 
! Отговори
Кво преди 2 години
Това служителче какво мрънкя? Не му е достатъчно хладно винцето ли? Ей гешев, оставка бе нефел
38
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става сега, каскет. Няма удобни съдии да ти подписват за незаконни подслушвания и обиски :) И плачкаш
37
13
 
23
 
! Отговори
Черепаха преди 2 години
Поне се доказа, че новите "управляващи" в коалицията дойдоха на власт за да прекратят делата срещу Божков, Стайкови, Арабаджиеви, Баневи, Бобокови и Прокопиев........ сега ще си вземат милиардите, блокирани от прокуратурата, ще се прекратят делата срещу тях и ще отлетят за топлите страни!!!! А вий, вий сте идЕОТИ!!!!
36
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските граждани, каскет, се интересуват от имотните измами на жена ти и защо остави брадва в офиса на "Жоси".
35
15
 
18
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Действай ГешевИма много много работа С теб сме
34
13
 
13
 
! Отговори
Тенчо преди 2 години
Каскета направо да си направи една партия "8-те джуджета" и да ходи на избори заедно с Ему-то Янев, Шиши и Тикводжището
33
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каскетът определено го раздава политик, а уж се оплаква от намеса на политиците в съдебната система. Така си говори, сякаш си вярва.
32
11
 
6
 
! Отговори
мери преди 2 години
Шефа на политическата мафия не му позволява да се оттегли Ей това да си мафия е страшна работа четете Юрген Рот- книгата за най опсния и престъпен синдикат в света - Руската мафия- Герб дпс възраждане атака нафтекс и др са клончета на тази мафия Все едно си в Бг
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Това е нищо, онова е нищо и той си дерибейства.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 29 Точно по това, че са под пазарните. Няма обявен търг. Елементарно, гербав.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган не е виновен,че е е закупил земя.Аз не твърдя това,но че 30г превръща една християнска нация в чалга ориенталски к...ф,това е факт.Земята дето я купил е нищо сравнение с това.
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има Конституцията, каскет? Спец-а го създадохте, без да променяте Конституцията, значи се закрива по същия начин. Ти просто се подчиняваш на законите, не ги диктуваш. гербавите изгубихте изборите, това е.
27
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-25 а ти как разбра,че доган купувал незаконно земи.