Вицепремиерът Сандов: Корнелия Нинова е жертва на дезинформация

Коалицията трябва да намери път напред, смята министърът на екологията
16 апр 2022 12:28, Елка Василева
52
Вицепремиерът Сандов: Корнелия Нинова е жертва на дезинформация
Снимка: архив, БГНЕС

Коалицията е разклатена от външни и кадрови въпроси, което не трябва да се случва във време на кризи, през каквото преминава страната ни в момента. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

"Със сигурност е важно да седнем на масата и да обсъдим въпросите в по-мащабен план. Да анализираме по-добре процесите, да успокоим топката и да намерим пътищата напред, защото сега едно сътресение и една политическа криза със сигурност няма да се отрази добре за държавата. В тази несигурност, е добре да имаме по-стабилна, по-предвидима и по-сигурна среда," каза Сандов.

Още по темата
Той потвърди тезата на Христо Иванов от "Демократична България", че едни нови избори биха осигурили поле на руското влияние у нас.

По думите му у нас властва дезинформация, подклаждана от външни фактори и има достатъчно данни, че хора, подпомагани от Кремъл, са се инфилтрирали в социалните мрежи и в някои медии.

"Възможно е проруски партии да вземат превес на изборите и целия дебат да се измести - вместо по истинските политики, ще има противопоставяне по линия позицията за войната в Украйна. Русия и Кремъл са оказвали вече влияние на изборите в САЩ и във Великобритания, така че какво остава за България. Нови избори със сигурност няма да са от полза за демокрацията. Путин няма как лично да спечели изборите, но ще спечели това, което търси - несигурност в региона," каза Сандов.

Той изтъкна, че колегата му от правителството вицепремиерът Корнелия Нинова също е жертва на тази вълна от дезинформация заради тезата на БСП против предоставянето на военна помощ за Украйна.

"Нинова също е жертва на тази вълна от дезинформация, която нагнетява тезата, че ако България помогне с оръжие на Украйна, това би я въвлякло във войната. А виждаме, че много страни помагат и това не ги въвлича във войната. В момента, в който един народ е жертва на инвазия, е редно да помогнем. Освен това трябва да оценим дали действията на Русия в Украйна не носят риск за целия регион," каза Сандов.

Според министъра на околната среда и водите енергийната криза, провокирана от войната в Украйна, работи в полза на зелената сделка и преминаването на България към независими и чисти източници на енергия. Въглищните централи биха могли да се ползват през зимата, когато страната ни има нужда от повече енергия. През останалото време потреблението на ток у нас би могло да се задоволява от АЕЦ "Козлодуй" и енергията, получена от възобновяемите енергийни източници. За целта е нужно да се изградят техническите съоръжения, за което много може да помогнат средствата от Плана за възстановяване и устойчивост.

Войната в Украйна имат пряко отношение към екологията в региона, като съществуват рискове за нефтено или химическо замърсяване на Черно море, изтъкна Борислав Сандов. Затова от екоминистерството започват извънреден мониторинг на качеството на водата. За целта ще ползват плавателни съдове на "Гранична полиция".

Най-големият риск остава радиационно замърсяване в случай на авария в някоя от украинските централи или употреба на ядрено оръжие. Според Борислав Сандов обаче последното е малко вероятно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
17
 
! Отговори
та така преди 2 години
тия що продължават да се наричат коалиция ?! единственото което ги държи заедно е страхът че Борисов ше се върне на власт , а той ше се върне и то по скоро от колкото тия очакват .
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък ДБ са жертва на идиотизъм, инфантилизъм, ***, дебилизъм, алкохолизъм, джендъризъм...
18
3
 
9
 
! Отговори
Глас от изток преди 2 години
От край време е ясно, че всички кра.варски роби, марионетки и русофоби са негодни да управляват. За това вече над 30 години сме на дъното.
17
6
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Това че у нас има инфилтрирани стотици руски агенти и услужливи помагачи във всички сфери всеки живял в социализма го разбира и знае прекрасно! Нещо градено 50 години не изчезва така бързо,млади хора!Във всяко предприятие,завод,институт,учебно заведение, медии си имаше СЛУШАЛКИ НА ВЛАСТА,верни и на ,,Вечната дружба ! Много от тези хора не са изчезнали ,и не са се променили ,а продължават да служат! С избори,без избори те все още влияят на общественното мнение !А Ристо е Колумб в ,,откритието си
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната не променя факта че това е правителство на некадърници , а само го показва безспорно! Интересно ще е кой сега ще гласува за тия четири партийки?
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие как клатехте кабинета Борисов по време на криза и пандемия?!
14
0
 
10
 
! Отговори
"Македонски&quo преди 2 години
Не ми се оправдавайте с руските инфилтрации в социалните мрежи,а внимавайте в картинката с "Македония"! Дайте оръжие на Украйна и каквото още трябва- тук ние ще ви подкрепим но ако предадете каузата на 3 милиона "македонски" Българи,свършено е с нашето приятелство!
13
1
 
12
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Такива дрънкала като този ги виждаме ката ден. Само факта за поголовното теглене на огромни суми и задлъжняване на всички нас и поколенията след нас, говори достатъчно за пълния провал на тия пп. Всичко това води, преди всичко, до огромна зависимост по всички посоки. А те, тези обирачи са в първите редици на задкулисието, които управляват всичко. И, преди всичко, отнемат НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, до които се докопат. И...ПРАВЯТ С ТЯХ КАКВОТО СИ ИСКАТ, КАКВОТО Е В ТЕХЕН ИНТЕРЕС.
12
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
сега пък руско влияние истината е че при едни избори няма да влезете вече в нсзащото не знаете какво да говорите и да се държите стари изтъркани клишетане ни се слушат
11
3
 
11
 
! Отговори
!? преди 2 години
Мда.., "на крива ракета Космосъ и виновен". Не подкрепям Болшевиките, но в конкретния слуай, добре че са те, иначе като нищо Кирияк Кирчу може да нъ вкаръ във водовъртежа на чужд въоръжен конфликт !
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сандов гледай си ресора, горите се секат повече от както сте на власт, продължава горенето на ***, презастрояваното, какво правиш по въпроса Сандов
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сандов зимай автомата и отивай на фронта да са биеш за Зеленски!
8
5
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Ква е тя крварска марионетка бе ,България трябва да се изчисти от вас!
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пич преди 3 години ходеше по сандали и къси *** пафкаше тревица, сега е кстюм лимозина и на скъпото!
6
1
 
20
 
! Отговори
ДБ vs БСП преди 2 години
Борислав Сандов министър на околната среда ли е или министър на войната?
5
1
 
10
 
! Отговори
Taню преди 2 години
би могло да се задоволява от АЕЦ "Козлодуй"... Бобенце, въртиш палаинката нещо...
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече герберската гняз и наглеца елементарен от Банкя
3
9
 
14
 
! Отговори
running engine преди 2 години
Аааа, вече чуват , че джипката на Баце подгрява в далечния ъгъл и решиха да си дадат second chance само и само да запазят властта.
2
8
 
14
 
! Отговори
Уаааууу преди 2 години
Корнелия била "жертва" на дезинформация??? Никога нямаше да се сетя! Особено когато е търсела телефона на Решетников, за да му представи кандидатурата на Радев! Самата Корнелия е неизчерпаем извор на дезинформция! А Ристю отиде да цунка с Позитано! Най-после се събраха с партията-Майка!
1
11
 
20
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Русофобите много много да не ви знаят устите, защото хората, които са с Русия са много повече от вас.