Борба и бягство - това ли е пътят на кабинета или просто "семейни войни"?

Задават ли се предсрочни избори?
18 апр 2022 09:30, Александър Попов
62
Борба и бягство - това ли е пътят на кабинета или просто "семейни войни"?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има ли разлом в управляващата коалиция или трябва да свикнем със "семейните" скандали? Задават ли се предсрочни избори?

"Ако трябва да направя психо лингвистичен анализ на говоренето на подкрепящите правителството, ще чуете три думи – ще, трябва, надявам се. Това означава, че нещата не са добре, но се отправя надежда, че ще има промяна", коментира пред Нова психологът Росен Йорданов.

Според него „фазата на фалшивия консенсус е свършила”. „Следва борба и бягство. В тази фаза влиза правителството. Групата може да се разпадне”, заяви Йорданов.

"В момента малките партньори се опитват да се качат на главата на големия. Всяко управление в хода на мандата има ерозия на доверието. Малките се опитват да я пишат на сметката на „Продължаваме промяната”, а те да запазят малките си, но твърди електорати. Как го правят – казвайки това, което обикновено говорят на своите електорати. "Продължаваме промяната" нямат твърд електорат и нямат на какво да стъпят. „Продължаваме промяната” служи като гръмоотвод на тези процеси", каза социологът Първан Симеонов.

"Ходът с партията е логичен, "Продължаваме промяната" трябва да минат поне през местни избори, те трябва да създадат твърда основа", смята още Симеонов.

Според журналиста Петко Георгиев трябва да се  погледнат големите разломи в българското общество.  

"Първият голям разлом е Изток-Запад. От една страна са хората, които искат да живеят по един западен цивилизован начин, от другата са - путинистите. По тази линия има голямо разделение. Другата сериозна разделителна линия е между хората, които искат да живеят в справедлива държава с върховенство на закона, и хората, които участват или толерират корупцията. Тези две пресечни линии се опитайте да ги приложите върху партиите, които са в парламента в момента или върху коалицията. Ето защо не може да се създаде мнозинство, което да е прозападно и антикорупционно", каза от своя страна журналистът Петко Георгиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един човек излъже веднъж ще излъже и втори път. "Продължаваме промяната" спечелиха или с манипулиране на машините за гласуване или с неконтролируемия вот на българите в чужбина. За мен Кирил, Асен и лолор+транспортния министър са една ш а й к а от аван т ю р и с т и, които с помощта и заръката на САЩ взеха властта за да съсипят държавата. Не одобрявах ГЕРБ, но за съжаление нищо по-добро не виждам на хоризонта. ПП трябва час по-скоро да бъдат свалени от власт. НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ!
44
0
 
6
 
! Отговори
Просто Кухо преди 2 години
Пътят на кабинета е линч или затвор!
43
3
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Твърдо ще гласувам за Възраждане и без да съм Путинист ако обичате ! С тия "европейски" ценности толкова ни е промит мозъка че като чуем думата Български интерес зяпваме с отворена уста и се питаме какво е това !
42
1
 
5
 
! Отговори
Гуглена преди 2 години
Тоз Кирчо хич не ме слуша,излага се кат кифладжия на всяка стъпка,при всяко негово изявление!? Лъже под път и над път! И костюмчето му едно омачкано,с къси крачоли и криво сако...криво като самата му уста!?! Аз поне си епилирах мустачките...Но след новите избори дали няма с Кирцата да се озовем в ареста,и бай Ставри като дойде с вазелина...не знам какво ще правим!?!?
41
1
 
12
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Какво друго да се очаква от турлючгювеча от чалгапитеци, пишман демократи, другари с червени фесове и харвардски недоразумения.
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще лъжете, дойдох те на власт само да се занимавате с Борисов, то лошо няма ама народа чака. Нищо не се решава само се забатачват нищо не сте свършили. По добре вез вас.
39
2
 
16
 
! Отговори
Бате Бойко преди 2 години
Вие сте Пълен Провал !
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...ЗАЩОТО ПРОСТАЦИ КРАЙ ПРОСТАКА ВЪРВЯТ И ДАВАТ МУ ЗНАЦИ И ПРАВЯТ МУ ПЪТ, ПО СТРАШЕН ОТ СПИНА ПО ЖИЛАВ ОТ РАКА СЕГА ЗА СЕГА СЕ ОКАЗА ПРОСТАКА...
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И КАКТО БЕШЕ ПИСАЛ РАДОЙ- ПРОСТАКЪТ Е КРЕМЪК КОРАВ И МОГЪЩ
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еваларката на Киро, така се гаври с гласувалите за него а те *** от *** толкова глупави и не могат да разберат как всичко е оставено на БСП да мисли мерки за справяне с инфлацията и цените, а те от ПП нямали в момента идеи, хахаха едеоти.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото което обединява четворната коалиция са кражбите на милиардите нови кредити. Няма ли милиарди за плячкосване правителството пада за дни!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало, май ще си ходят, защото затъвацията е пълна. Нищо не правят, само разхождат костюмите, общи приказки, бягство от отговорност и мазни усмивки. Най-късно след зимата на 2022 г. ще бъдат изхвърлени с камъни!
33
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ПП нямали твърд електорат. Напротив имат малък , но за сметка на това изключително T u P електорат.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте Лаурел и Харди в холивудската комедия "Битката на века!"
31
19
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Киро не се предавай ,натискай яко герберските изчадия ,бой до дупка по тъпитеееееее сикаджискии глави.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте Лаурел и Харди в холивудската комедия "Клоунската утопия"!
29
6
 
21
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Това правителство е голям срам и позор за всички честни българи! Всеки ден тяхно управление ни връща с години назад. Потърсете информация за харвардсите мошеници, чуйте ги внимателно какво говорят. Те убиват бъдещето на нашите деца и внуци!
28
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знам какви калинки ни управляваха,начело с една крадлива мутра,днешните направо с мед да ги мажеш.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Западен цивилизован живот" няма. Има двойно-тройно подсигурени механизми за подчинение на повечето държави в ЕС. Така наречените "семейни войни" всъщност за отклоняване на вниманието с цел убеждаване на хората че "няма друг начин", "няма по-добро" /освен "солидарни" с това което ни подшушнат от Запад/. Ще загинем, ако искаме руски горива, ще загинем ако имаме евтин ток, ще загинем ако не използваме новите им имитиращи технологии, ако не гледаме фалшивите им новини и не гласуваме за тях.
26
10
 
2
 
! Отговори
Гешев убива преди 2 години
МВР Бобов дол Екзекутират Българи по поръчка на Иван Гешев!