Парамов: Управляващите не са си направили сметка

Призова правителството да не харчи повече
19 апр 2022 17:30, Росен Стойчев
27
Парамов: Управляващите не са си направили сметка
Снимка: БГНЕС

Управляващите не са си направили сметка за първото тримесечие, нито за второто и за това средствата не им стигат в момента. Това обяви финансовият експерт Кольо Парамов пред Нова.

"Сега може да се седне с финансовия министър и да бъде убеден да не задълбава кризата с харчене на пари, които са във фондовете, защото до 1 юли ще бъдат без никакви налични средства.

Още по темата
Оценката на правителството за справянето с инфлацията е слаб", категоричен бе Парамов.

По отношение на взимането на кредити от граждани и фирми експертът заяви, че ако един човек няма достатъчно доходи, не е удачно да взима такива. За него българските банки са снижили максимално лихвения процент, само за да има оборот, но растат необслужваните кредити.

Парамов прогнозира, че тенденцията ще се обърне и лихвите ще започнат да растат.

"В западните държави хората държат пари в инвестиционни фондове, у нас доходната политика е сгрешена, зависимостта от българската олигархгия е тежка, за средния българин най-успешно е да държи средствата си в банка, това ще се промени, когато се промени възрастта на вложителитге, след десетина години нещата ще си дойдат на място, ще има инвестирани пари, не само сложени в банка", убеден е Кольо Парамов.

За финансовия анализатор Иван Стойков, ако има повишение на лихвените нива, то няма да е заради необслужвани кредити.

"Очакванията са да се повишат лихвените нива, защото в момента са ниско ниво. У нас депозитите нарастват, което показва, че интерес към банковата система като локиране на средства остава, макар че печалба от това няма. Хората трябва да инвестират, тези които са готови, обаче, да поемат риск.  Инвестицията трябва да носи доходност поне 10% в тази инфлационна ситуация", даде съвет експертът.

Стойков добави, че най-подходящи са инвестициите във финансовите пазари или в имот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
До анонимен 13 /// ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ - ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ И НА РОМЕИТЕ. /// САМО този, който няма грам БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ И БЪЛГАРСКА ИДЕНТИЧНОСТ МОЖЕ ДА СЪЧИНЯВА ПОДОБНИ ПАСКВИЛИ. СРАМ И ПОЗОР ЗА ТАКЪВ.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този смешен човечец в зората на демокрацията за кратко политическата пяна случайно го бе поставила в БНБ. Географ по образование, с мижава следдипломна квалификация от УНСС Велик финансист, няма що! Ама меракът за власт, пусто, не го напуска.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя е от ДС. Напоследък все кадри на ДС се изказват. Явно нещо се тресат рубраджийските среди.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГлупости! Ами тогава хората да карат на фотосинтеза според теб, само за да има пари, така ли? Я виж западните градове и държави в какви дългове са потънали, но не оставят населението си гладно и на пътя, както в България! Страните се развиват чрез производство и нови технологии, а не чакат само на сметкаджии на икономия!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финансовия експерт защо не каже какво му е образованието следдипломна квалификация
14
10
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Защо не кажете че хазната пак е пълна а ?След приключването на годината ще се върнем пак над 10млрд., ГЕРБ-СДС-ДПС-Възраждане само спекулират и търсят повод да правят скандали !
13
0
 
6
 
! Отговори
бочо колю преди 2 години
у кажи за списъците, прокулорските и митничарските Вили?нък после и за ктб и банкити??
12
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 2 години
Пурко, преди да пишеш глу по сти се запознай с история. Цар Симеон е завършил Магнаурската школа, което за времето си е, като да завършиш Харвард сега. Бил е монах при патриарха в Константинопол. Как мислиш има златен Век на българската книжовност и писменост, при последните двама, само единият може да се похвали със сграда Златен век. Обидно е да сравняваш цар Симеон Велики с последните двама
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали някога ще доживеем начело на държавата да застане смел икономист с топки, който не залита по популизъм. Няма да преборим инфлацията със стимулиране на потреблението, а с неговото подтискане. Цени падат при намалено търсене, а не при наливане на взети назаем пари в населението. Но колко политици са готови да поднесат тази горчива реалност на народа си, който упорито продължава да вярва, че държавата трябва да е лично отговорна за щастието му. Сега вървим към гръцкия сценарий с големи крачки.
10
3
 
10
 
! Отговори
пояснение преди 2 години
сметката са си в направили . тая финансова пирамида дето я сътворяват да не мислите че не е обмислена . целта е ясна , държавата да фалира .
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато имаш инфлация, най-тъпият метод за борба с нея е да се мъчиш да я догониш като се опитваш да компенсираш доходи. По този начин изкуствено се помпа потреблението, което продължава да генерира още повече инфлация. А причините за инфлацията у нас е основно цената на тока и торовете. И двете лесно могат да се компенсират от държавата със свръхпечалбите от износа и инфлацията да се потуши от зародиш. И естествено лихвите трябва плавно да се повишат.
8
2
 
5
 
! Отговори
те не са ахмаци преди 2 години
До Анонимен 1Напротив,големи тарикати са!Ахмака си ти,защото ги избираш!Сега ако кажеш че и боко е виновен че те те лъжат цена няма да имаш!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не бих повярвал, че е възможно да фалираш държава за половин година, но това правителство е на път да ме опровергае. Изпукаха 9 милиарда през декември, а сега толкова смело раздават на *** и Пульо пари взети на кредит, че направо чупят тъпомераа. Докарали са фискалния резерв от 12 милиарда на малко над 4 и вече нямат кинти да плащат за нищо. Ееех ако с кредити се ставаше богат и се вдигаха реално доходи, досега тея с бързите такива щяха да са милионери :)))
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да репликирам Кокорчо нали е много голем, бензина в Унгария е под 2 лева.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кольо Барабов на кой бе съветник ?Кольо Барабов от старозагорските села колко си гушна ?Кольо Барабов казва сега истината ама след дъжд качулка .И накрая Кольо Барабов знае кой е изнасял милионите но се прави на ощипана дественица .Благодаря
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България отива директно към фалит и дългова спирала, тоест вземане на нови държавни заеми, с които да изплаща старите. Правителствата на Костов, Царя и Станишев продаваха що може да се продаде; Тиквата отдаваше концесии, вземаше пари по европрогарми и правеше умерени борчове. Сега вече всичко е продадено и раздадено на концесии, европрограмите по присъединяване на България в ЕС свършиха и вече с разбита икономика и без селско стопанство се отива към държавен фалит и нова национална катастрофа.
3
2
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундювците вървят твърдо по пътя на Жан Виденов. След олиото и житото, следва захарта. Гледали сме го този филм - Р.Гечев :)))))))))))))))))))))
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре са си я направили, заеми, заеми, заеми ..... и черта. *** и милиционери
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хах - те управляващите са си направили сметката и са я напълнили отдавна, ами ние, ние не си направихме сметката като ги избирахме тия ***