Генчовска изненадана от реакцията на РСМ срещу българския културен център

Правителството ще излезе с официална позиция
20 апр 2022 20:52, Нели Христова
30
Генчовска изненадана от реакцията на РСМ срещу българския културен център
Снимка: БГНЕС

Изненадани сме от реакцията на всички нива в Северна Македония заради българския културен център в Битоля, обяви пред журналисти външната министърка Теодора Генчовска.

Поводът са изказванията на македонския външен министър, президент и премиер, че българският културен център “Иван Михайлов” в Битоля, който бе открит през уикенда, е кръстен на "фашист".

С доста голяма изненада видях реакцията както на политическо ниво, така и на неправителствените организации. Не мисля да водим тази комуникация през медиите, но ще излезем с официална позиция. За другите интервюта и статии не искам да коментирам, каза Генчовска.

Тя отново настоя, че не е присъствала на разговора между украинския външен министър Дмитро Кулеба и премиера Кирил Петков и няма как да коментира дали и кой е повдигнал въпроса България да даде оръже на Украйна.

На срещата ни бяха поставени двустранни въпроси. Те са свързани с етническите българи в Украйна, с камиони на границата, с възстанояване на консулски служби и др., коментира тя вчерашната си среща с Кулеба.

В този час Генчовска е на изслушване във външната парламентарна комисия. По-късно се очаква и депутатите да гласуват дали страната ни да даде оръжие на Украйна. Тази точка отпадаше от дневния ред на комисията в две поредни седмици и не се предвиждаше да се гледа и днес, но по предложение на ГЕРБ тя отново бе включена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Трябва да не е изненадана въобще а да е възмутена и да ги навре в на кучето в г..а "македонските партньори". Това не е поведение на държавник. Не може да унижават системно страна от ЕС само защото им е обещано , че ще влязат въпреки нашия национален интерес и въпреки грозната им антибългарска кампания и отношение .
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Михайлов е спорна фигура. Проява на лош вкус е да кръщаваш на него културен център, направо си е провокация. Все едно да кръщаваш украински културни центрове в чужбина на Бандера. Не знам кой гений го е измислил, но ефектът от това със сигурност е много негативен, и обратен на целта за културно приобщаване на македонците към България
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тая Захариева бе, космос била, според кой, нищо не ставаше от нея.Американска ***, подставено лице, като всички герберски външни министри, поставени от Козяк
18
0
 
7
 
! Отговори
Който не е учил преди 2 години
постоянно ще бъде изненадван. Нашите висши държавни юрдечки се вързаха яко на македонската провокация. Щом Степан Бандера е патриот, защо пък Ванче Михайлов да не е велик българин. Като ти е изпила чавка ума, всичко е възможно.
17
0
 
1
 
! Отговори
абе преди 2 години
тази какво работи ?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите представители на таз идеология е присъща на имперско-аристократични съсловия в права форма за съществуване по наследствени признаци на получаване власт за управление на обществени производствени взаимни отношения с производителни за участие на обществени състоятелни класи с мощности,средства,труд по начин на разпределение и разделение предоставени в последователност дадена от бога и една от друга на приближаващи се към тях обществени класи обслужващи ги и превръщащи се в господстващи.
15
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Тая не ли изненадана какво прави на тоя пост?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kak може така да се излагат! Не четат ли какво пише в интернет за Иван Михайлов или имат някаква извънземна информация че не е фашист ?
13
0
 
14
 
! Отговори
Кукла на конци преди 2 години
Еми тя или е изненадана или не знаеща.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изненадани сте, защото сте пълни аматьори. Мислите че сте постигнали нещо, ама само вие го знаете. Друг път не ходете, че не се знае дали ще се върнете
11
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ами Лена картечарката :)))
10
0
 
21
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Как може да се слагат такива некадърници на важни постове.
9
2
 
19
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Всъщност никак не е добре един външен министър да бъде изненадан. Това говори за липса на компетентност. Ако културния министър е изненадан това е добре защото творците поднасят креативни новости, но в дипломацията традициите и установените правила са дотам аксиомни, че изненадата е равносилна на звучна npъдня по време на коронация.
8
1
 
19
 
! Отговори
кво толкова,а преди 2 години
Вместо да предвиди тя се изненадва!?Емии,толкова си може женицата!!!
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност ...имаме ли външен министър...
6
1
 
11
 
! Отговори
23 преди 2 години
След 5 дена стигна и до ушите до гъбясалия гном и сега той е изненадан.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде го изкопаха това нищо? Чал_гарино, фатамакът ли ти я спусна тая безполова флегматична особа или Доган. Всъщност няма значение - и на двамата конците се дърпат мацква. "Резултатите" са видими.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички останаха изненадани. Иван Михайлов не заслужаваше това. Като от филм на ужасите всички противни северномакедонски политици изскачаха един след друг и говориха всевъзможни обиди. Сериозно ли тази държава се обсъжда за членство в ЕС? Нямам представа какво и къде гледат тези политици, които се занимават с процеса.
3
3
 
20
 
! Отговори
О божке преди 2 години
Тази леличката е вечно изненадана. Една от задачите на дипломацията е да предвидиш накъде се движат събитията. А тя горката вечно изчаква, вечно изненадана. Но от итнийка от павликени толкова. Другият път повече.
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В РСМ България преговаря с Москва и Белград, всъщност. Каквото и да направим, от Москва и Белград към РСМ, тръгват командите срещу България, за да го провалят.