Кирил Петков ще ремонтира пукнатина в църквата в Царево с лични средства

Кметът на града обаче отрече по църквата да има щети
Обновена: 24 апр 2022 14:42 | 24 апр 2022 12:35, Нели Христова
111

Министър-председателят Кирил Петков ще ремонтира пукнатина в църквата в Царево с лични средства. Това заяви самият той от храма "Св. Успение Богородично", където заедно със семейството си посрещна Великден.

"И аз обещах, че за тази пукнатина ще помогна с лични средства, не с държавни. Тук трябва да се разграничат някои неща - държавните пари са на държавата и като казваме "давам", трябва да се казва "давам от себе си", посочи премиерът.

"За тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия за дарения в Министерски съвет, който иска да помогне, да даде от себе си. Другото, което за мен е важно, е да се покаже, че в този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото така ще оправим всички пукнатини в държавата. Не можем да чакаме някой друг да ги оправя", добави Петков.

Министър-председателят бе посрещнат от свещеника на храма отец Стоян Кралев. Той му подари икона, а на премиерската съпруга букет цветя, съобщава Bulgaria ON AIR.

Премиерът каза, че това е една от най-красивите църкви в България и посочи, че свещеникът на храма всеки ден работи със семейството си, за да изглежда това място толкова приветливо и красиво.

Отец Стоян отбеляза, че е силно впечатлен, че премиерът е научил за този проблем, макар и малък.

"Това е характерно за човек, който милее за църквата, човек на детайла - обича да отстранява проблемите навреме", каза отец Стоян на министър-председателя и пожела на Кирил Петков подкрепа от Бога.

"Тази пукнатина е нищо, в сравнение с доверието, което трябва да възстановява църковността, държавността, изобщо институциите в България. Тези пукнатини са се наслагвали с години. Това ще е вашият подвиг", допълни отецът.

Кирил Петков му отговори, че ще отстранява пукнатините една по една.

Ден по-рано пресслужбата на МС оповести, че премиерът ще оглежда щетите от последното земетресение в Царево, включително и в църквата в града.

От своя страна обаче кметът Георги Лапчев заяви, че от десетилетия сеизмична активност в района не е нанасяла щети.

"Аз съм кмет от 11 години и мога категорично да заявя, че не помня земетресение, особено пък такова, което да е нанесло каквито и да било поражения върху църквата "Свето Успение Богородично" или други сгради в общината", категоричен беше Лапчев.

"Така че мога да уверя както всички жители и гости на Царево, така и премиера Кирил Петков, че църквата е в отлично състояние и към момента няма никаква необходимост от огледи или ремонти", добави градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Ремонт на пукнатина??? Прекалено много ще се изхарчи този. Да бяха написали поне ремонт на църква? А, то - на пукнатина. И, тъй като около него няма пукнатини, а цели пробойни, решил да започне от пукнатините? А пробойните???...
81
0
 
2
 
! Отговори
Драгомир Георгиев преди 2 години
Кирооо, Короо! Хората мислят, че си ***, ама ти си много по-***!
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми г-н кмете, уважаеми отче, вие не разбирате ли, че целта на премиера е да вземе около и над 100 хил.лв за тая пукнатина, дето я няма, а Лена Бориславова да публикува благодарност от вас двамата за (не)свършената работа?
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя пак така спасяваше Боян Петров със лични средства
78
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 години
До Свети Петър 69 По добре аутобани с дупки, от колкото дупки бе аутобани .Така ли е ? Така е !
77
0
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Лесно е да се ремонтира не съществуваща пукнатина. А там Петков се изложи.Лъже та се къса.
76
0
 
5
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
.Жалък ,.по-жалък,. най-жалък ,кирцата!
75
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
похвално и богуогодно г-н Петков,нинова и костя и началничката им митрохванала на путин нямат Бог...само офшорни с копейки,приятели САЩ разработват програма преследване и прогонване подкрепящи путин и режима му...и за членки на ЕС...война е,троянски коне на путин са опасни,заложил е прекалено много на подобни,отчитат се и се работи,отнемане имущества,запори...те милиардерите му нямаха шанс...та нинова и костя и децата им???отстранете пукнатините г-н Петков,подкрепа!
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях там. Попа може ли да ми покаже къде в евангелието за Великден пише за благоденствието на правителството, че май няма такова нещо... грях ти на душата попе...
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още не се знае къде дяна 4 милиарда. Поне знаем че са останали достатъчно да даде малко от тях за една църква.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро да даде лични средства? Тая няма как да стане! При тая напрегната ситуация в България с цените на горивата, хранителните стоки,този разнобой в НС и ако руснаците превземат южната част на Украйна, пътят им през Молдова и Румъния за БГ е открит. А Просто Киро не е толкова *** - при тези черни точки,дето ги има пред Русия,бягане му е майката.Но в САЩ няма да бъде президент или министър, а чиновник в някоя фирма. Затова,казваха в зората на демокрацията мутрите: Крадни колкото можеш и бягай.
71
0
 
11
 
! Отговори
Матей 6:3 преди 2 години
А ти кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка не знае, какво прави дясната
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема един нормален в ПП. Всичките *** тя дрънкат.
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се пита човек кой го е избрал този ! *** измисли си земетресение ,а сега и ще ремонтира ! Срам голям !!
68
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се смее ли човек, да плаче ли...
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един положителен коментар не видях за канадеца дотук
66
0
 
24
 
! Отговори
до Бетина преди 2 години
Вие да не сте на 90 години за да знаете? Кирил Петков е първият политик от 78 години, койо наруши Конституцията!
65
11
 
10
 
! Отговори
Свети Петър преди 2 години
До ПламенКакви глупости говориш бре, какви аутобани ,ти виждал ли си истински аутобан.. Борисов направи пътища без проекти за тях ,които след година са нашарени с дупки ?! Това ако мислиш ,че е добре и всичко е точно напълно си заслужаваме положението и никой не ни е виновен за него а такива хора като тебе! Да не забравяме и колко пари Борисов и КО откраднаха от въпросните АУтобани и както се оказа не са плащали на фирмите затова хората протестират сега!
64
2
 
21
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Киро Оставка Стигна дотам да си измисля пукнатини Киро върви да видиш Триград Хората с колите си падат в реката нямат път Киро ОСТАВКА НЕХАЙНИК СВИДЕТЕЛ НА БОЖКОВ КОЙ ТЕ НАСТАНИ ТУК ДА ОПОЗОРИШ ДА ОГРАБИШ ДА ОПРОПАСТИШ СТРАНАТА НИ РЕШЕТНИКА ОСТАВКА НА ЦЯЛАТА ПРЕВРАТАДЖИЙСКА СБИРЩИНА И РАЗСЛЕДВАНЕ
63
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът гербер от толкова бетониране пропуснал църквата. Сеизмична активност в Царево е постоянна,заради анадолският разлом. Ама *** гербер откъде да го знае.