Антон Койчев: Митрофанова действа като агент провокатор на кремълския режим

Коалицията се гърчат заради военната помощ за Украйна, коментира той
26 апр 2022 21:37, Красимир Ангелов
39

Коалиционният съвет не успя да стигне до единно решение дали България да изпрати военна помощ на Украйна. Засега помагаме с хуманитарна подкрепа и знакови решения, като кръщаване на алея в София "Героите на Украйна".

Точно това решение на Столичната община предизвика гнева на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Тя оприличи местната власт на "последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич".

"Посланикът на Руската федерация действа като агент провокатор на кремълския режим. За пореден път изрича обиди към българското общество. Качествата на персона и нейните изяви са изключително низки. Тази персона отврати голяма част от българите", заяви председателят на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Това е абсурдно нелепо, освен че е вербална агресия. Да оприличиш нация, спасила своите евреи, към нацистки режими, е изключително обидно. България е суверенна европейска държава, Столичният общински съвет е суверенен орган на местно самоуправление. Ние имаме право да даваме наименования така както решим. Както имаме бул. "Цар Освободител", така ще имаме алея "Героите на Украйна", заяви председателят на ГЕРБ-СДС в СОС.

Той подчерта, че подобни обидни постове не допринасят за добрите българо-руски отношения.

"Войната ще свърши, няма смисъл от тези системни обиди към българското общество. Ние също можем да отвърнем по подобен начин. Така те не работят да съхранят малко от достойнството на Руската федерация в настоящата ситуация. Защото няма съмнение коя е страната агресор", подчерта Койчев пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на ГЕРБ-СДС в СОС коментира и задънената улица в управляващата коалиция по темата с изпращането на военна помощ на Украйна.

"БСП избраха тази неблагодарна роля да заемат тъмната страна на историята. Тази ситуация е много трудна, те са в коалиция, в която залогът е много голям. Виждаме как се гърчат, изпадат в комични ситуации. БСП са на прага да имат едноцифрен резултат на предстоящи избори", прогнозира Койчев.

Според него целта на делегацията в Киев е да покаже съпричастност и като "смокиново листо да се опитат да сплотят на геополитическо ниво коалицията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
9
 
! Отговори
Ехооо преди 2 години
Мутрофанова де се скри днес!!! Да поговори за Чернобил....да изкара архивите....да покаже документи!!! Защото през 1986г. действията на ссср бяха всичко друго но не и хуманни!!! А Европа 2 дни дишаше, ядеше и не знаеше!!!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че в наше село няма площад с такова име да бера срам с него.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ше излезне така,*** руския посланник мисли повече за обикновените българи отколкото такива високомерни като Антон Койчев.
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гуд морнинг,Антон Койчев!Вие пък нямате право чуждо знаме да слагате на обществена сграда!Преди да преименувате улици питахте ли народа дали е добра идея?Не,нали?
2
4
 
11
 
! Отговори
Алко Балко преди 2 години
Пускам му водата.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупав въпрос, но защо никой не попита американската посланичка същото?Както итози световнонеизвестен ...екземпляр...